שואב שוטף רובוטי מול ידני – דגמים, חוויות והמלצות
-
@aiib אדרבא תשתף אני לא מצאתי על כל הדגמים
@aiib אדרבא תשתף אני לא מצאתי על כל הדגמים
אשתדל לחפש. איזה דגם מעניין אותך?
ה-Saros 20 מגיע עם מבנה דקיק יחסית של 7.98 ס"מ (אבל יכול לרדת ל-7.95 ס"מ)
בגירסת Sonic יש חיישן חיצוני שנכנס פנימה במקרה הצורה
דרימי X40 עשר וחצי ס"מ (לא יודע אם זה כולל את החיישן או לא
דרימי X50
8.95 ס”מ (אחרי הורדת חיישן)דרימי X60 מנמיך את גובהו עד ל 7.95 ס"מ בלבד
צריך עוד דגם?
-
אני רואה כאן את X60 ב4,800 ש"ח, זה באמת הכי זול?
https://yarid-b.co.il/שואב-אבק-רובוטי-דרימי-Dreame-X60-Ultra-Complete.html?utm_source=chatgpt.com -
אני צריך מישהו שיש לו נסיון/ידע של הX40/50/60 מול הMOVA Z60 Ultra ויודע להגיד מה יותר טוב מביניהם
כי כרגע נראה לי שהספק פה הוא הדרימי X60 מול הMOVA Z60 Ultra... -
@יעקב-ישראל
1.לפי דבריך אז הX60 עם המים חמים אמור להוריד לגמרי אחרי שהX40 עם המים קרים הצליח כמעט לגמרי, לא?
2.אני מבין שביררת הרבה והגעת למסקנה שהדרימי הוא הכי טוב בנקיון?
3.נראה לי שהנקיון במים חמים הוא מעלה מאוד גדולה שאמורה לשנות הרבה את יעילות הנקיון, לא?
4.אתה משתמש עם האפליקצייה או בלי?
5.הבנתי שבX60 אפשר לדבר אליו והוא מבין די הרבה בלי האפליקצייה - מה שאין בX40 ויש חלקית בX50
6.אם יש מקומות מלוכלכים הוא לא חוזר מעצמו עליהם?
7.לגבי ההשוואה לידני - לפי מה שהבנתי עוצמת ואיכות הנקיון של הידני אינו מתקרב לרובוטי@שמואל-ש. כתב:
@יעקב-ישראל
1.לפי דבריך אז הX60 עם המים חמים אמור להוריד לגמרי אחרי שהX40 עם המים קרים הצליח כמעט לגמרי, לא?ייתכן מאוד אבל איני יודע
הם בערך אותו דבר (יכול להיות שראיתי שהרובורוק 20 כן שואב גם רטוב אבל תבדוק את זה)
3.נראה לי שהנקיון במים חמים הוא מעלה מאוד גדולה שאמורה לשנות הרבה את יעילות הנקיון, לא?
אכן ייתכן מאוד
עם
5.הבנתי שבX60 אפשר לדבר אליו והוא מבין די הרבה בלי האפליקצייה - מה שאין בX40 ויש חלקית בX50
איני יודע
הוא כן אבל על כל החדר
7.לגבי ההשוואה לידני - לפי מה שהבנתי עוצמת ואיכות הנקיון של הידני אינו מתקרב לרובוטי
החדש עם הקיטור לדעתי אמור להביא ביצועים מטורפים
-
@שמואל-ש. כתב:
@יעקב-ישראל
1.לפי דבריך אז הX60 עם המים חמים אמור להוריד לגמרי אחרי שהX40 עם המים קרים הצליח כמעט לגמרי, לא?ייתכן מאוד אבל איני יודע
הם בערך אותו דבר (יכול להיות שראיתי שהרובורוק 20 כן שואב גם רטוב אבל תבדוק את זה)
אכן ייתכן מאוד
עם
איני יודע
הוא כן אבל על כל החדר
7.לגבי ההשוואה לידני - לפי מה שהבנתי עוצמת ואיכות הנקיון של הידני אינו מתקרב לרובוטי
החדש עם הקיטור לדעתי אמור להביא ביצועים מטורפים
-
@שמואל-ש. כתב:
קצת מוציא את החשק לקנות...
למה?
לענ"ד זה די טוב שהוא הצליח להוריד כמעט לגמרי לכלוך חזק, ולכאורה במים חמים זה ירד לגמרי ויותר מהר, לא?להלן חסרונות שהרגשתי אצלך גם אם מבחינתך לא היו חסרונות:
- הוא לא מצליח להוריד כל לכלוך, בשונה מידני (ספונג'ה בלע"ז...) המקרה של מי חומוס זה לא לכלוך כ"כ דרמטי ועם ניקיון עמוק והוא לא הצליח לגמרי וגם לא חזר מעצמו זה מרגיש לי חסרון ענק!
- צריך לומר לו לחזור והוא לא קלט את זה בעצמו
- רועש
4.מרעיש - אורך הרבה זמן (לא מתאים ליום שישי לפני שבת...)
- מורח את הלכלוך
- חסרון בX40- עלול להיתקע במדרגת הממ"ד/מרפסת/אמבטיה (למי שיש)
- אין ריח טוב
- יותר מדי תעסוקה (כל פעמיים החלפה זה יותר מדי ואם הבית גדול זה נשמע כל פעם וחצי...)
- חומר ניקוי יקר (לא חסרון משמעותי אבל מצטרף)
- זה מה שהצלחתי להבין לבינתיים....
@שמואל-ש. כתב:
למה?
לענ"ד זה די טוב שהוא הצליח להוריד כמעט לגמרי לכלוך חזק, ולכאורה במים חמים זה ירד לגמרי ויותר מהר, לא?להלן חסרונות שהרגשתי אצלך גם אם מבחינתך לא היו חסרונות:
- הוא לא מצליח להוריד כל לכלוך, בשונה מידני (ספונג'ה בלע"ז...) המקרה של מי חומוס זה לא לכלוך כ"כ דרמטי ועם ניקיון עמוק והוא לא הצליח לגמרי וגם לא חזר מעצמו זה מרגיש לי חסרון ענק!
לא מדוייק הפעלתי ניקיון לא עמוק אלא עם רטיבות מקסימלית כי חשבתי שזה דבר ראשון חשוב שירטב. אם הייתי מפעיל אוטומטי הוא היה עושה פעמיים
ושוב לא נכון
- רועש
4.מרעיש
אותו דבר . לא ?
- אורך הרבה זמן (לא מתאים ליום שישי לפני שבת...)
זה לא מינוס אלא צריך לדעת שזה מתאים לזמן שלא יסתובבו ויעבירו פסיעות (תוכל לחלק לפי חדרים זה יהיה הגיוני יותר)
- מורח את הלכלוך
לאאא. מורח נוזלים הוא לא שואב נוזלים
לכלור הוא לוקח ולא מורח- חסרון בX40- עלול להיתקע במדרגת הממ"ד/מרפסת/אמבטיה (למי שיש)
בעיה שאצלי לא מפריעה
- אין ריח טוב
אתה יכול להשתמש בחומר עם ריח אני לא רוצה כל עוד זה בתקופת האחריות
- יותר מדי תעסוקה (כל פעמיים החלפה זה יותר מדי ואם הבית גדול זה נשמע כל פעם וחצי...)
לא באמת זה 2 דקות על השעון בזה אני לא מסכים בכלל , זה החלק הכיפי באירוע
ושוב תוכל לקנות לבד רק אחריות....
-
הוא כן אבל על כל החדר
נשמע מפגר לגמרי! א"א לתת לו הוראה לנקות איזור תחום שאתה מחליט?
-
@שמואל-ש. כתב:
כי כרגע נראה לי שהספק פה הוא הדרימי X60 מול הMOVA Z60 Ultra.
דווקא אני הבנתי שהספק הוא דרימי מול Roborock Saros 20....
-
אחרי בדיקות וחקירות ארוכות אלו הדגמים שעלו לגמר:
- Dreame X60 Ultra
- Roborock Saros 20 Sonic
- MOVA Z60 Roller
ממה שהבנתי - הMOVA Z60 Roller הוא הכי טוב בשטיפה ושפשוף כי הוא עובד עם רולר שזה הכי טוב, אבל הבנתי שיש תלונות 1.על סתימות או נזילות, 2.על חוסר שירות ואחריות כשצריכים - @admin @aiib זה נכון?
הRoborock Saros 20 Sonic - איך השירות והאחריות שלהם בישראל? @sandstormאשמח מאוד למי שיכול להוסיף - לטוב או למוטב מידע על שלושת הנ"ל מידע ונסיון
-
@aiib אתה רואה מה זה עד עכשיו לא בדקתי את זה אבל כן אפשרי

ועדיין אתה צריך לתת לו לסיים ואז לשלוח
פרוצדורה -
אחרי בדיקות וחקירות ארוכות אלו הדגמים שעלו לגמר:
- Dreame X60 Ultra
- Roborock Saros 20 Sonic
- MOVA Z60 Roller
ממה שהבנתי - הMOVA Z60 Roller הוא הכי טוב בשטיפה ושפשוף כי הוא עובד עם רולר שזה הכי טוב, אבל הבנתי שיש תלונות 1.על סתימות או נזילות, 2.על חוסר שירות ואחריות כשצריכים - @admin @aiib זה נכון?
הRoborock Saros 20 Sonic - איך השירות והאחריות שלהם בישראל? @sandstormאשמח מאוד למי שיכול להוסיף - לטוב או למוטב מידע על שלושת הנ"ל מידע ונסיון
@שמואל-ש. כתב:
למיטב ידיעתי ההבדלים בין רולר לבין 2 עיגולים מסתובבים (סורי, לא הצלחתי למצוא את המילה המקצועית...) הוא לא משמעותי. בסקירות שקראתי דווקא הבנתי הפוך, שה2 הם יותר חזקים וגם פחות משאירים סימנים.
אם אני זוכר נכון @admin כתב שהרולר שואב יותר טוב לכלוך רטוב. פחות ביחס של ניקיון.מה עוד שגם Roborock Saros 20 (לא Sonic) מגיע עם רולר אז זה בעצם אותו מוצר עם המעלה שאתה מציע.
-
@שמואל-ש. כתב:
למה?
לא מדוייק הפעלתי ניקיון לא עמוק אלא עם רטיבות מקסימלית כי חשבתי שזה דבר ראשון חשוב שירטב. אם הייתי מפעיל אוטומטי הוא היה עושה פעמיים
ושוב לא נכון
- רועש
4.מרעיש
אותו דבר . לא ?
- אורך הרבה זמן (לא מתאים ליום שישי לפני שבת...)
זה לא מינוס אלא צריך לדעת שזה מתאים לזמן שלא יסתובבו ויעבירו פסיעות (תוכל לחלק לפי חדרים זה יהיה הגיוני יותר)
- מורח את הלכלוך
לכלור הוא לוקח ולא מורח- חסרון בX40- עלול להיתקע במדרגת הממ"ד/מרפסת/אמבטיה (למי שיש)
בעיה שאצלי לא מפריעה
- אין ריח טוב
ושוב תוכל לקנות לבד רק אחריות....
@שמואל-ש. כתב:
למה?
למה אתה צריך להגדיר לו? למה הוא לא יודע מעצמו מה לעשות?
ושוב לא נכון
כתבת שהיית צריך להחזיר אותו. אני טועה?!
- מורח את הלכלוך
לכלור הוא לוקח ולא מורחאז אחדד, הוא מורח לכלוך שבצורת נוזלים...
אם במקרה של רטיבות מלוכלכת צריך לעבור אחרי כל הבית כי הוא מרח את זה בכל הבית, אז זה לא חסרון?- חסרון בX40- עלול להיתקע במדרגת הממ"ד/מרפסת/אמבטיה (למי שיש)
בעיה שאצלי לא מפריעה
כי אין לך מדרגה או שזה עובר טוב את המדרגות?
- אין ריח טוב
להוסיף קצת חומר מריח למיכל המים הנקיים גם אסור?
בכל מקרה זה חסרון, הבית לא מריח נקי...- יותר מדי תעסוקה (כל פעמיים החלפה זה יותר מדי ואם הבית גדול זה נשמע כל פעם וחצי...)
כיף? להתעסק בלכלוך מסריח?
-
אגב, יש חסרונות שיהיו בכולם גם בספונג'ה ידנית אבל צריך לדעת אותם לפני שקונים (זה לא חידוש בכלל...):
זה לא שאפשר להגדיר לרובוט פעם אחת ולשכוח מניקיון הבית:
צריך לסדר קודם... (אא"כ לא מפריע לך ניקיון עם המון קרחות מלוכלכות...)
צריך להרים כיסאות
צריך לאסוף לכלוך גדול לפני הפעלת הרובוט
צריך לנקות ידנית מאחורי דלתות, פינות לא נגישות, אם יש וילון עד לרצפה צריך להרים אותו או לוודאות שהרובוט לא מנקה שם ואז לנקות ידנית.כמו שכתבתי, זה קיים גם בספונג'ה ידנית, אבל רק לחדד שזה לא הולך לחסוך לך התעסקות בניקיון הבית...
זה כמו להזמין עוזרת שאומרת לך מראש "אני מוכנה לנקות בתנאי שאתה תעשה חלונות, אתה תנקה מאחורי הדלתות, אתה תרים לי את כל הלכלוך הגדול, את הכיסאות, תסדר לפני כן את כל הבית, תעבור אחרי עם סמרטוט כדי שיהיה ריח נעים, תשפוך אחר כך את המים המלוכלכים, תכין לי דליים עם מים וסבון וכו' וכו'...." -
@שמואל-ש. כתב:
למיטב ידיעתי ההבדלים בין רולר לבין 2 עיגולים מסתובבים (סורי, לא הצלחתי למצוא את המילה המקצועית...) הוא לא משמעותי. בסקירות שקראתי דווקא הבנתי הפוך, שה2 הם יותר חזקים וגם פחות משאירים סימנים.
אם אני זוכר נכון @admin כתב שהרולר שואב יותר טוב לכלוך רטוב. פחות ביחס של ניקיון.מה עוד שגם Roborock Saros 20 (לא Sonic) מגיע עם רולר אז זה בעצם אותו מוצר עם המעלה שאתה מציע.
דווקא הבנתי הפוך, שה2 הם יותר חזקים וגם פחות משאירים סימנים
מעניין, זה אנשים שכתבו מנסיון? כי לפי מה שאני הבנתי הרולר הוא יותר כמו ספונזה רגילה, וגם הוא שוטף את זה עצמו כל הזמן עם מים זורמים מעליו
מה עוד שגם Roborock Saros 20 (לא Sonic) מגיע עם רולר אז זה בעצם אותו מוצר עם המעלה שאתה מציע.
Roborock Saros 20 הוא עם רולר וRoborock Saros 20 sonic הוא בלי רולר?
ומה לגבי השרות והאחריות שלהם בארץ? -
לגבי הרובורוק סוראס 20 (לא סוניק) הוא לא בדיוק עם רולר אלא עם מברשת או לייתר דיוק סמרטוט רוטט די דומה לשטיפה אמיתית עם מגב וסמרטוט העיגולים נקראים רפידות מסתובבות רולר קיים בדגמים מסויימים בחברות מסויימות כמו האקווה של דרימי הוא בעצם אמור תוך כדי הגלגול לסחוט את עצמו כך שהמים (שעל הרולר) נשארים נקיים
-
דווקא הבנתי הפוך, שה2 הם יותר חזקים וגם פחות משאירים סימנים
מעניין, זה אנשים שכתבו מנסיון? כי לפי מה שאני הבנתי הרולר הוא יותר כמו ספונזה רגילה, וגם הוא שוטף את זה עצמו כל הזמן עם מים זורמים מעליו
מה עוד שגם Roborock Saros 20 (לא Sonic) מגיע עם רולר אז זה בעצם אותו מוצר עם המעלה שאתה מציע.
ומה לגבי השרות והאחריות שלהם בארץ?@שמואל-ש. כתב:
@זוג-ידיים-ימניות צודק! אין בהם רולר, יש באחד מהם יש סמרטוט אחד רוטט ובשני יש 2 סמרטוטים מסתובבים.
מרגיש לי ש2 מסתובבים עושים עבודה יותר טובה (בלי ניסיון בכלל!)ולגבי העדיפות לרולר, שוב, בלי ניסיון בכלל ולכן אביא את זה בתור שאלה ל @זוג-ידיים-ימניות ברגע שהסמרטוט מסתובב ונסחט והמים יורדים לרצפה הם לא נשאבים על ידי השואב והסמרטוטים מקבלים מים חדשים מלמעלה?
-
לגבי הרובורוק סוראס 20 (לא סוניק) הוא לא בדיוק עם רולר אלא עם מברשת או לייתר דיוק סמרטוט רוטט די דומה לשטיפה אמיתית עם מגב וסמרטוט העיגולים נקראים רפידות מסתובבות רולר קיים בדגמים מסויימים בחברות מסויימות כמו האקווה של דרימי הוא בעצם אמור תוך כדי הגלגול לסחוט את עצמו כך שהמים (שעל הרולר) נשארים נקיים
-
-
@aiib @יעקב-ישראל @admin בסוף סגרתי היום על הדרימי X60 (ב4,690) לאחר שיחה עם סוכן שנאמן עלי והוא אמר לי שהנובה לא באמת מנקה יותר טוב ורובורוק אכן באותו דרגת ניקוי, אך עם פחות אחריות - דבר שדרוש מאוד במכשירים כאלה
תתפללו עלי שזה אכן יספק את הדרישות שלי...
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות