-
Y Yossi Zahn העביר נושא זה מ-בישול ואפיה ב-
-
אז ככה...
אני רואה קשר והשקה כלשהי בין "עשה זאת בעצמך" ל"בשל/אפה זאת בעצמך".
כשאפשר לקנות הכל מוכן, מסלטים במעדניה ועד עוגות במאפיה, יש משהו מיוחד באלו שבוחרים להכין בעצמם. בדיוק כמו אנשי הDIY שמטפלים בעצמם בבעיות.
בישול ואפיה דורשים בדיוק את אותם תכונות שמאפיינות את תחום הDIY שזה יצירתיות, פתרון בעיות טכניות, למידה מניסוי וטעייה, וסבלנות וכו'.
גם בתחום זה יש שאלות כמו "למה הבצק לא פותח?", "למה הבשר יצא יבש", "איזה תבלין הכי מתאים?" - בדיוק כמו "איזה חומר הכי מתאים לאיטום?" או "איך מתקנים ברז נוזל?".
ולבסוף, ואחרי כל התירוצים... אני אישית אוהב את התחום הזה, ואני חושב שקהילה של עושי-דברים-בעצמם יכולה להעשיר אחד את השני גם בתחום הזה. -
אז ככה...
אני רואה קשר והשקה כלשהי בין "עשה זאת בעצמך" ל"בשל/אפה זאת בעצמך".
כשאפשר לקנות הכל מוכן, מסלטים במעדניה ועד עוגות במאפיה, יש משהו מיוחד באלו שבוחרים להכין בעצמם. בדיוק כמו אנשי הDIY שמטפלים בעצמם בבעיות.
בישול ואפיה דורשים בדיוק את אותם תכונות שמאפיינות את תחום הDIY שזה יצירתיות, פתרון בעיות טכניות, למידה מניסוי וטעייה, וסבלנות וכו'.
גם בתחום זה יש שאלות כמו "למה הבצק לא פותח?", "למה הבשר יצא יבש", "איזה תבלין הכי מתאים?" - בדיוק כמו "איזה חומר הכי מתאים לאיטום?" או "איך מתקנים ברז נוזל?".
ולבסוף, ואחרי כל התירוצים... אני אישית אוהב את התחום הזה, ואני חושב שקהילה של עושי-דברים-בעצמם יכולה להעשיר אחד את השני גם בתחום הזה. -
@admin
למרות הפוסט המנומק, אני חושב שקטגוריה של בישול ואפיה לא קשורה לפורום הזה כלל וזה גורם לאיבוד רציני של המיקוד של הפורום.@87937 כתב בלמה יש קטיגוריה כזאת?:
@admin
למרות הפוסט המנומק, אני חושב שקטגוריה של בישול ואפיה לא קשורה לפורום הזה כלל וזה גורם לאיבוד רציני של המיקוד של הפורום.אני לחלוטין מבין גם את הצד הזה, אבל לא בצורה ה"דרמטית" שאתה מציג אותה. אתן לדברים להתגלגל ואם נראה שבאמת זה גורם לבלגן. תמיד אפשר לטפל בזה.
-
שני הצדדים שהועלו כאן, משכנעים..
רק אציין שגם במטבח ישנם המון טיפים, וכמו שכתב @admin
ואילו יהיו אשכולות מסודרים על נושאים מוגדרים שבהם ישנם טעויות וכה"ג, זה יכול לשרת את מטרת הפורום החשוב - לעזור... לחסוך זמן, ועוד. כמו לדוגמא המדריך להכנת בשר שנפתח שם.קיצ'ר, פחות למתכונים כפשוטם..
-
פתאום אני קולט שיש כאן קטיגוריה של בישול ואפייה.
על שום מה? מה זה קשור לפורום?
לא שיש לי בעיה, אני טוב מאוד בבישול ועוד יותר באפיה. אני סתם תמה איך זה קשור לפורום הזה...@רפאל-0 כתב בלמה יש קטיגוריה כזאת?:
לא שיש לי בעיה, אני טוב מאוד בבישול ועוד יותר באפיה. אני סתם תמה איך זה קשור לפורום הזה...אני כבר הרבה זמן חושב שצריך לפתוח קטגוריה כזו (או פורום כזה)
ולא חשבתי אפילו לבדוק האם זה קיים
אני חשבתי בסגנון של גברים שלא יודעים להסתדר עם מתכוניםאני ממש רוצה לחלוק הרבה מהידע שחקרתי צברתי והמצאתי בנושא!!!
-
לא שיש לי בעיה, אני טוב מאוד בבישול ועוד יותר באפיה. אני סתם תמה איך זה קשור לפורום הזה...@רפאל-0 אני איני מסכים
למה לא קשור
זה בהחלט עשה זאת בעצמיך
איך לעשות סטייק ברמת מדיום רייר זה בהחלט DIY
לא מדובר כאן על מתכונים לעוגות אלא על הטריקים במטבח
הידעת שאם תשים את הבשר בצ'ולנט בתוך שקית עם חורים האדים ישמרו עליו רטוב וגם ישאירו אותו רך ממש
אני בכלל טכנאי מחשבים (יש לי גם חנות) אני אוהב כל מה שקשור לחשמל ואלקטרוניקה ו....אוהב לבשל אבל ברמה של גרמים
תראה מתכון שכתבתי זה היה אחרי שבועות של דיוק
גם זה מדריך שכתבתי אחרי שבועות של נסיונות
מה שאני בא לומר שיש משהו באנשי הDIY שאוהב לבצע בעצמו עד שזה טוב
אתה בן אדם שלמד לבד הרבה תנסה את תחום הבישול אני חושב שתופתע (קח מתכון אתגרי ותבצע אותו)
@שלוש-ידיים לידיעתך בימינו יש הרבה גברים שהם ה"בשלנים" בבית