-
Y Yossi Zahn העביר נושא זה מ-בישול ואפיה
-
אז ככה...
אני רואה קשר והשקה כלשהי בין "עשה זאת בעצמך" ל"בשל/אפה זאת בעצמך".
כשאפשר לקנות הכל מוכן, מסלטים במעדניה ועד עוגות במאפיה, יש משהו מיוחד באלו שבוחרים להכין בעצמם. בדיוק כמו אנשי הDIY שמטפלים בעצמם בבעיות.
בישול ואפיה דורשים בדיוק את אותם תכונות שמאפיינות את תחום הDIY שזה יצירתיות, פתרון בעיות טכניות, למידה מניסוי וטעייה, וסבלנות וכו'.
גם בתחום זה יש שאלות כמו "למה הבצק לא פותח?", "למה הבשר יצא יבש", "איזה תבלין הכי מתאים?" - בדיוק כמו "איזה חומר הכי מתאים לאיטום?" או "איך מתקנים ברז נוזל?".
ולבסוף, ואחרי כל התירוצים... אני אישית אוהב את התחום הזה, ואני חושב שקהילה של עושי-דברים-בעצמם יכולה להעשיר אחד את השני גם בתחום הזה. -
אז ככה...
אני רואה קשר והשקה כלשהי בין "עשה זאת בעצמך" ל"בשל/אפה זאת בעצמך".
כשאפשר לקנות הכל מוכן, מסלטים במעדניה ועד עוגות במאפיה, יש משהו מיוחד באלו שבוחרים להכין בעצמם. בדיוק כמו אנשי הDIY שמטפלים בעצמם בבעיות.
בישול ואפיה דורשים בדיוק את אותם תכונות שמאפיינות את תחום הDIY שזה יצירתיות, פתרון בעיות טכניות, למידה מניסוי וטעייה, וסבלנות וכו'.
גם בתחום זה יש שאלות כמו "למה הבצק לא פותח?", "למה הבשר יצא יבש", "איזה תבלין הכי מתאים?" - בדיוק כמו "איזה חומר הכי מתאים לאיטום?" או "איך מתקנים ברז נוזל?".
ולבסוף, ואחרי כל התירוצים... אני אישית אוהב את התחום הזה, ואני חושב שקהילה של עושי-דברים-בעצמם יכולה להעשיר אחד את השני גם בתחום הזה. -
@admin
למרות הפוסט המנומק, אני חושב שקטגוריה של בישול ואפיה לא קשורה לפורום הזה כלל וזה גורם לאיבוד רציני של המיקוד של הפורום.@87937 כתב בלמה יש קטיגוריה כזאת?:
@admin
למרות הפוסט המנומק, אני חושב שקטגוריה של בישול ואפיה לא קשורה לפורום הזה כלל וזה גורם לאיבוד רציני של המיקוד של הפורום.אני לחלוטין מבין גם את הצד הזה, אבל לא בצורה ה"דרמטית" שאתה מציג אותה. אתן לדברים להתגלגל ואם נראה שבאמת זה גורם לבלגן. תמיד אפשר לטפל בזה.