חומר איטום בין מרצפות מרפסת
-
שכן שלי יש לו נזילה כשיורד גשם על המרפסת שלי.
הנזילה היא מיידית, היא מתחילה כשהגשם חזק, אך מפסיקה מייד כשהוא מפסיק, מה שמביא אותנו למסקנא שמדובר בערוץ ישיר ולא בחלחול ארוך.
בהתבוננות באיזור שמעל הנזילה יש חריצים דקים קצת בין המרצפות אבל בעיקר בין בין הרצפה לפאנלים של קיר-גדר המרפסת.
אני חושד שזה מקור הנזילה, אז רציתי למרוח משהו בכל החריצים האלו לפני הגשם הממשמש ובא (מחר בע"ה?)
בחנות כלי עבודה המליצו לי על סיקה. באתי למרוח אותו, אך ממש לא הצלחתי! ראשית כל הוא לא נדבק למשטח בשום אופן, הוא נדבק היטב לכל דבר אחר (כפפות גומי שעל הידיים שלי..).
שנית, אולי בגלל שזה חריץ זעיר, לעיתים של מילימטר, לא נכנס כלום בפנים - כשאני מועך את החומר מול החור הוא בורח ימינה ושמאלה ובקושי פנימה.. ואולי גם אם טיפה ייכנס, זה לא ייתפס טוב כי זה לא ייכנס מספיק לכל האורך (בקטעים מסויימים זה חצי מטר של חריץ של מילימטר או פחות...).אנא המלצותיכם והדרכתם!
-
B bakbuk סימן נושא זה כשאלה
-
אקדים שאני לא מומחה איטום, ומה שאכתוב זה רק מנסיוני הדל ויתכן שאני טועה בגדול.
באופן כללי איטום זה נושא מאוד רגיש וצריך לדעת לעשות אותו טוב, מספיק נקודה קטנה בה האיטום לא היה טוב והמים יכנסו, אם "מחפפים" ולא עובדים לפי הספר סביר שלא תתקבל תוצאה טובה.
כדי שהסיקה תיצמד ותעשה את העבודה-- חייבים משטח נקי לחלוטין מאבק ולהסיר כל חלקיק רופף, וכן משטח יבש לחלוטין. אולי לנקות היטב את האיזור עם גרניק ו/או לשאוב עם שואב אבק. זה הנקודה שהכי מתעצלים/מתקשים לעשות וזה הכי חשוב.
- לא מורחים עם האצבע ישר. חותכים את הפיה של השפורפרת באלכסון, מצמידים לחריץ ומזריקים פנימה תוך כדי תנועה. כדי שהחומר לא יידבק לאצבע אלא למשטח, אפשר לטבול את האצבע בכוס עם מים וסבון כלים. זה ימנע מהסיקה להידבק לאצבע כך שתוכל לדחוף אותה פנימה ולהחליק אותה .
- גם אם זה לא נכנס בחריץ ממש אלא רק יוצר מעל שיכבה, זה אמור להגן. אא"כ יש כאן בעיה אסטטית.
- בסופו של דבר סיקה זה שם של חברה ולא שם מוצר, יש להם מגוון מוצרים וביניהם חומרים פחות סמיכים (או אם תרצה נוזליים יותר) ממה שנקרא בפי העם "סיקה". אז צריך למצוא מוצר נוזלי יותר שיכנס טוב יותר בחריצים דקים.
- יש מה שנקרא "סילר" שהוא חומר נוזלי ומתאים לחריצים בריצפה עצמה (ולא בתפר בין הפאנל למרצפות שם לכאורה משהו כמו סיקה יתאים יותר), משהו כמו זה https://www.itum.org.il/pdf/CT-10.pdf אבל אין לי כלל נסיון עם זה.
-
אקדים שאני לא מומחה איטום, ומה שאכתוב זה רק מנסיוני הדל ויתכן שאני טועה בגדול.
באופן כללי איטום זה נושא מאוד רגיש וצריך לדעת לעשות אותו טוב, מספיק נקודה קטנה בה האיטום לא היה טוב והמים יכנסו, אם "מחפפים" ולא עובדים לפי הספר סביר שלא תתקבל תוצאה טובה.
כדי שהסיקה תיצמד ותעשה את העבודה-- חייבים משטח נקי לחלוטין מאבק ולהסיר כל חלקיק רופף, וכן משטח יבש לחלוטין. אולי לנקות היטב את האיזור עם גרניק ו/או לשאוב עם שואב אבק. זה הנקודה שהכי מתעצלים/מתקשים לעשות וזה הכי חשוב.
- לא מורחים עם האצבע ישר. חותכים את הפיה של השפורפרת באלכסון, מצמידים לחריץ ומזריקים פנימה תוך כדי תנועה. כדי שהחומר לא יידבק לאצבע אלא למשטח, אפשר לטבול את האצבע בכוס עם מים וסבון כלים. זה ימנע מהסיקה להידבק לאצבע כך שתוכל לדחוף אותה פנימה ולהחליק אותה .
- גם אם זה לא נכנס בחריץ ממש אלא רק יוצר מעל שיכבה, זה אמור להגן. אא"כ יש כאן בעיה אסטטית.
- בסופו של דבר סיקה זה שם של חברה ולא שם מוצר, יש להם מגוון מוצרים וביניהם חומרים פחות סמיכים (או אם תרצה נוזליים יותר) ממה שנקרא בפי העם "סיקה". אז צריך למצוא מוצר נוזלי יותר שיכנס טוב יותר בחריצים דקים.
- יש מה שנקרא "סילר" שהוא חומר נוזלי ומתאים לחריצים בריצפה עצמה (ולא בתפר בין הפאנל למרצפות שם לכאורה משהו כמו סיקה יתאים יותר), משהו כמו זה https://www.itum.org.il/pdf/CT-10.pdf אבל אין לי כלל נסיון עם זה.
@admin תשובה מצויינת
בעיקרון רובה אמורה לעשות את העבודה של איטום החריצים, ובעיקר כאשר אין מים עומדים.
כמובן צריך ליישם אותה בצורה טובה
אך אם יש מים עומדים- אכן מומלץ הסיכה