סרטון יוטיוב לבניית מיני מזגן
-
@מאיר כתב בסרטון יוטיוב לבנית מיני מזגן:
דרך אגב.
יש שם בערוץ סרטון של "מחולל אנרגיה תמידית" https://www.youtube.com/watch?v=QDsVwjAN1xc
וזה חייב להיות כמובן פייקלמה פייק?
רואים שזה עובד!@אמר-מר כתב בסרטון יוטיוב לבניית מיני מזגן:
דרך אגב.
יש שם בערוץ סרטון של "מחולל אנרגיה תמידית" https://www.youtube.com/watch?v=QDsVwjAN1xc
רואים שזה עובד!יש חוק טבע שאומר שא"א לייצר אנרגיה, רק להעביר.
אין לי מושג מה הוא עושה שם ואיך, אבל זה לא מחולל אנרגיה תמידית.
זה חייב לצרוך אנרגיה מאנשהו בשביל זה. -
מיתאמרא על הרב וייסמנדל זצ"ל שהיתה לו תוכנית כזו וחברות האנרגיה איימו על חייו כדי שלא יגלה אותה לאיש.
-
@אמר-מר כתב בסרטון יוטיוב לבניית מיני מזגן:
דרך אגב.
זה חייב לצרוך אנרגיה מאנשהו בשביל זה. -
-
@אמר-מר
האנרגיה של היד שלו נגמרת אחרי חצי דקה..
תחשוב שאתה זורק כדור גומי מקומה חמישית
בהתחלה זה אכן יקפוץ בחזרה כמעט עד הגובה הזה אבל אח"כ זה יתמעט והולך. -
@מאיר כתב בסרטון יוטיוב לבניית מיני מזגן:
האנרגיה של היד שלו נגמרת אחרי חצי דקה.
אז זהו, ששימור אנרגיה כן קיים בחוקי הטבע, וכנראה שכך המתקן פועל.
-
@אמר-מר כתב בסרטון יוטיוב לבניית מיני מזגן:
דרך אגב.
זה חייב לצרוך אנרגיה מאנשהו בשביל זה.@לעכשיו למיטב הבנתי זה עובד ע"י אנרגיה הנוצרת מהסיבוב ומהחיכוך וכמובן המגנט האנרגיה הראשונית נוצרת ע"י המשיכה ע"י היד ומכיון שהיא מיד מוזרמת למנוע הוא מתחיל לפעול ושומר על מהירות קבועה עד כיבוי המפסק
-
@לעכשיו למיטב הבנתי זה עובד ע"י אנרגיה הנוצרת מהסיבוב ומהחיכוך וכמובן המגנט האנרגיה הראשונית נוצרת ע"י המשיכה ע"י היד ומכיון שהיא מיד מוזרמת למנוע הוא מתחיל לפעול ושומר על מהירות קבועה עד כיבוי המפסק
@זוג-ידיים-ימניות כך גם אני חשבתי, GPT אומר על זה כך:
ההסבר שנתת נשמע כמו תיאור של מכונה שנראית כמו "מכונת perpetual motion", שבה תנועה אחת משמירה על עצמה (באמצעות מנוע שמניע את המגנטים, שמניעים את סלילי הנחושת, שמייצרים חשמל שמפעיל את המנוע). הרעיון הזה יכול להיראות מעניין, אך הוא סותר את חוקי התרמודינמיקה.
למה זה לא מציאותי?
הפסדים אנרגטיים (Efficiency)
גם אם המנוע מתחיל לעבוד, תמיד יהיו הפסדים אנרגטיים בגלל:חיכוך בין החלקים (מנוע, מגנטים, סלילים).
התנגדות חשמלית בסלילי הנחושת.
אנרגיית חום שמאבדת את עצמה בתהליך.
לכן, האנרגיה שנוצרת בתהליך הזה תמיד תהיה פחותה מהאנרגיה שנדרשת כדי להפעיל את המנוע. כלומר, אין אפשרות להחזיר את כל האנרגיה בהצלחה.
לא ניתן לייצר חשמל ללא קלט אנרגיה
בתיאור שלך, המנוע מופעל על ידי האנרגיה שנוצרת מהסיבוב הידני, ואז המנוע מתחיל להזרים חשמל שמפעיל אותו. אבל המנוע לא יכול להפעיל את עצמו לנצח בלי מקור אנרגיה חיצוני. המנוע תמיד ידרוש יותר אנרגיה כדי לשמור על התנועה מאשר מה שהוא מצליח להפיק, בשל הפסדי אנרגיה.חוקי התרמודינמיקה
החוק הראשון (שימור אנרגיה): האנרגיה לא נעלמת ולא נוצרת מחדש. אתה לא יכול להפיק אנרגיה בצורה "חופשית" ללא קלט אנרגיה.
החוק השני (הגדלת האנטרופיה): כל מערכת תתפוס חום ואנרגיה לא ניתן להמיר ב-100% לאנרגיה שימושית. תמיד יש הפסדים.
דוגמה להדגמה של תופעה כזו:
נניח שאתה משתמש במנוע קטן מאוד כדי להפעיל את המגנטים שיזיזו את סלילי הנחושת. בסופו של דבר, המנוע יתעייף בגלל חיכוך, התנגדות, ושאר הפסדים אנרגטיים. המערכת לא תוכל לשמור על התנועה הזאת לנצח, כי היא תמיד תדרוש יותר אנרגיה מהכמות שהיא מייצרת.לסיכום: מה שמתארים בסרטון לא אפשרי בצורה כזו שימשיך לפעול ללא הפסקה. תיאוריה כזו נראית פופולרית אך היא נוגדת את חוקי הפיזיקה הידועים לנו.
אם יש לך עוד שאלות או דברים שצריך להבהיר, אני כאן!
אבל לא תמיד אפשר לסמוך עליו.
-
@זוג-ידיים-ימניות כך גם אני חשבתי, GPT אומר על זה כך:
ההסבר שנתת נשמע כמו תיאור של מכונה שנראית כמו "מכונת perpetual motion", שבה תנועה אחת משמירה על עצמה (באמצעות מנוע שמניע את המגנטים, שמניעים את סלילי הנחושת, שמייצרים חשמל שמפעיל את המנוע). הרעיון הזה יכול להיראות מעניין, אך הוא סותר את חוקי התרמודינמיקה.
למה זה לא מציאותי?
הפסדים אנרגטיים (Efficiency)
גם אם המנוע מתחיל לעבוד, תמיד יהיו הפסדים אנרגטיים בגלל:חיכוך בין החלקים (מנוע, מגנטים, סלילים).
התנגדות חשמלית בסלילי הנחושת.
אנרגיית חום שמאבדת את עצמה בתהליך.
לכן, האנרגיה שנוצרת בתהליך הזה תמיד תהיה פחותה מהאנרגיה שנדרשת כדי להפעיל את המנוע. כלומר, אין אפשרות להחזיר את כל האנרגיה בהצלחה.
לא ניתן לייצר חשמל ללא קלט אנרגיה
בתיאור שלך, המנוע מופעל על ידי האנרגיה שנוצרת מהסיבוב הידני, ואז המנוע מתחיל להזרים חשמל שמפעיל אותו. אבל המנוע לא יכול להפעיל את עצמו לנצח בלי מקור אנרגיה חיצוני. המנוע תמיד ידרוש יותר אנרגיה כדי לשמור על התנועה מאשר מה שהוא מצליח להפיק, בשל הפסדי אנרגיה.חוקי התרמודינמיקה
החוק הראשון (שימור אנרגיה): האנרגיה לא נעלמת ולא נוצרת מחדש. אתה לא יכול להפיק אנרגיה בצורה "חופשית" ללא קלט אנרגיה.
החוק השני (הגדלת האנטרופיה): כל מערכת תתפוס חום ואנרגיה לא ניתן להמיר ב-100% לאנרגיה שימושית. תמיד יש הפסדים.
דוגמה להדגמה של תופעה כזו:
נניח שאתה משתמש במנוע קטן מאוד כדי להפעיל את המגנטים שיזיזו את סלילי הנחושת. בסופו של דבר, המנוע יתעייף בגלל חיכוך, התנגדות, ושאר הפסדים אנרגטיים. המערכת לא תוכל לשמור על התנועה הזאת לנצח, כי היא תמיד תדרוש יותר אנרגיה מהכמות שהיא מייצרת.לסיכום: מה שמתארים בסרטון לא אפשרי בצורה כזו שימשיך לפעול ללא הפסקה. תיאוריה כזו נראית פופולרית אך היא נוגדת את חוקי הפיזיקה הידועים לנו.
אם יש לך עוד שאלות או דברים שצריך להבהיר, אני כאן!
אבל לא תמיד אפשר לסמוך עליו.