סרטי LED
-
אני מאוד רוצה מדריך למתחיל בסרטי לד, אבל אני תוהה עם בערב פסח יימצא מישהו כזה.
לכן בינתיים אחלה את פני המנוסים בשאלות הללו:
א. הכי חשוב, איפה לקנות שנאים, ואיך מחברים את החוט החשמלי לסרט.
ב. איפה קונים את הסרטים? בKSP למשל יש רק קיטים מוכנים ולא סרט גולמי.
ג. איזה לקנות? כמה עוצמת אור נחשבת לחסכנית/מאירה לשיש של מטבח למשל (תאורה מתחת לארון)? -
חשוב להבדיל,
בין סרט לד רגיל, למוגן מים.
בין הלחמה, לחיבור מהיר(שקע תקע).
בין העוצמות של האור 10W 15W 18W 24W 30W
בין הצבעים 3000K צהוב חם, ל4000K ביניים/ניטרלי, ל6000K לבן קר, או כחול, ירוק ואדום.
אח"כ מגיע המחיר,
בו מנצח המוגן מים עם חיבור מהיר, מגיע בגליל של 50 מטר ואפשר לחתוך כל 20 ס"מ או מטר עגול (תלוי ביצרן) עם מספריים,
בעוצמה הגבוהה של 30 וואט למטר באיכות טובה ובחנות יקרה יעלה 45 ש"ח למטר ו 35 ש"ח השנאי.
לגבי עוצמת אור חסכונית לארונות מטבח, זה תלוי אם ההתקנה מיועדת ליופי, או לתוספת אור, במידה וליופי אין צורך ביותר מ 10W, אפשר גם פחות, במידה ולתוספת אור מומלץ 30W אפשר גם 15W,
בהצלחה חג כשר ושמח!
דודואיט -
חשוב להבדיל,
בין סרט לד רגיל, למוגן מים.
בין הלחמה, לחיבור מהיר(שקע תקע).
בין העוצמות של האור 10W 15W 18W 24W 30W
בין הצבעים 3000K צהוב חם, ל4000K ביניים/ניטרלי, ל6000K לבן קר, או כחול, ירוק ואדום.
אח"כ מגיע המחיר,
בו מנצח המוגן מים עם חיבור מהיר, מגיע בגליל של 50 מטר ואפשר לחתוך כל 20 ס"מ או מטר עגול (תלוי ביצרן) עם מספריים,
בעוצמה הגבוהה של 30 וואט למטר באיכות טובה ובחנות יקרה יעלה 45 ש"ח למטר ו 35 ש"ח השנאי.
לגבי עוצמת אור חסכונית לארונות מטבח, זה תלוי אם ההתקנה מיועדת ליופי, או לתוספת אור, במידה וליופי אין צורך ביותר מ 10W, אפשר גם פחות, במידה ולתוספת אור מומלץ 30W אפשר גם 15W,
בהצלחה חג כשר ושמח!
דודואיט -
הסרט המוגן אכן פחות גמיש, אך יש מחברים מתאימים גם לזוויות.
עד לאחרונה הסרט המוגן היה רק עם נקודות של לד, כיום ניתן להשיג גם פס רציף.
ציינתי את הכי זול ביותר, אך למעשה היפה יותר, זה סרט רגיל (לא מוגן), המותקן בתוך פרופיל אלומיניום, עם כיסוי פלסטיק חלבי, רצוי בתוך חריץ מתחת לארונות המטבח העליונים. -
הסרט המוגן אכן פחות גמיש, אך יש מחברים מתאימים גם לזוויות.
עד לאחרונה הסרט המוגן היה רק עם נקודות של לד, כיום ניתן להשיג גם פס רציף.
ציינתי את הכי זול ביותר, אך למעשה היפה יותר, זה סרט רגיל (לא מוגן), המותקן בתוך פרופיל אלומיניום, עם כיסוי פלסטיק חלבי, רצוי בתוך חריץ מתחת לארונות המטבח העליונים. -
אין לך "ארכה" באזור?
-
@מאיר-ליברזון תודה על ההמלצה! אני קונה כמעט הכל באינטרנט, עניין של אופי.
יש לארכה חנות אונליין:
https://www.erco.co.il/b2c/lighting/light-bulbs/led-strips.html
הנה שנאים:
https://www.erco.co.il/b2c/lighting/lighting-parts-accessories/power-supplies.htmlמי שיש לו עוד כמה עצות ומילים לתרום לי, גם על ההיצע שמה, ומה כדאי ולא כדאי לקנות.
אם אני קונה כמה מטר אני כנראה אשתמש בזה לכמה מקומות מגוונים, השאלה כל כמה אפשר לחתוך והאם צריך כלי מיוחד בבית כדי לחבר את החלקים אם אני לא הולך על קיט. -
כמה אפשר לחתוך? מז"א? יש בסרט סימון כל X ס"מ שאשפר לחתוך. הכלי היחיד שאתה צריך זה מלחם... ו גידים דקים בשביל להלחים גידים לשנאי.
-
כמה אפשר לחתוך? מז"א? יש בסרט סימון כל X ס"מ שאשפר לחתוך. הכלי היחיד שאתה צריך זה מלחם... ו גידים דקים בשביל להלחים גידים לשנאי.
@מאיר-ליברזון תודה. לא חשבתי שסתם מלחם עם בדיל, מצאתי אכן סרטון שמבהיר את זה:
https://www.youtube.com/watch?v=aqpDp9ylTmE -
-
@מאיר-ליברזון אין "מחברים" שיעשו את העבודת החיבור בלי צורך להלחים?