עזרה | מזגן עילי מטפטף
-
שלום וברכה
אשמח לעזרה באבחון תקלה במזגן מטפטף ופתרונה.
• המזגן החל לטפטף בימים האחרונים, זו יחידה עילית שהותקנה לפני יותר מ7 שנים.
• הטפטוף לא מתחיל מיד עם הפעלת המזגן אלא אחרי זמן מה.
• הטפטוף הוא מכיוון התריס ולא מהחלק התחתון.
• הורדתי את הפלסטיקה ומצאתי על צינורות הנחושת של הסוללה טיפות מים.
• יש חלק מתחת לסוללה, שנראה לי כמו צינור קטנטן, ונדמה לי שיוצא ממנו מים כי כשהורדתי את הפלסטיקה זרמו משם הרבה מים, אך יתכן שהמים פשוט נוטפים מלמעלה וממשיכים דרך שם (מצורפת תמונה, בה גם ניתן לראות שהפלסטיק השחור מתחת לאותו חלק מוצף מים).
• זה נראה שיש לחות בכל החלק הפנימי בעיקר מתחת הסוללה באזור התריס.האם כל זה בגלל שהסוללה צריכה ניקוי? או שיש כאן מעבר לזה. כמו"כ צינור הניקוז לא נראה לי סתום.
תודה רבה רבה.

-
שלום וברכה
• יש חלק מתחת לסוללה, שנראה לי כמו צינור קטנטן, ונדמה לי שיוצא ממנו מים כי כשהורדתי את הפלסטיקה זרמו משם הרבה מים, אך יתכן שהמים פשוט נוטפים מלמעלה וממשיכים דרך שם (מצורפת תמונה, בה גם ניתן לראות שהפלסטיק השחור מתחת לאותו חלק מוצף מים).
• זה נראה שיש לחות בכל החלק הפנימי בעיקר מתחת הסוללה באזור התריס.האם כל זה בגלל שהסוללה צריכה ניקוי? או שיש כאן מעבר לזה. כמו"כ צינור הניקוז לא נראה לי סתום.
תודה רבה רבה.

@Sandstorm מזגן מטבעו מטפטף במיוחד מהמעבה (החלק של הפסים פסים) רק שכדי שלה יטפטף לתוך הבית יש חלק שנקרא אמבטיה שבכל אמור לטפטף אליו וממנו יוצא צינור ניקוז החוצה (מה שכולנו נרטבים ממנו ברחובות בני ברק וכו') זה נשמע מדבריך אם הבנתי (לא כ"כ מכיר דגמים של מזגנים כדי לדעת לפי התמונה...) שהאמבטיה מוצפת זה בד"כ מראה על בעית ניקוז מהאמבטיה ומסביר גם
הטפטוף לא מתחיל מיד עם הפעלת המזגן אלא אחרי זמן מה.
כי רק כאשר נוזלים מים חדשים לאמבטיה המלאה אז המזגן מתחיל לטפטף (ולמים החדשים לוקח זמן להיווצר...) בעיות ניקוז אני מכיר 2 או שהצינור ניקוז סתום מאבק וליכלוך ואז צריך פשוט לפתוח אותו ע"י שאיפה מבחוץ (עדיף) או נשיפה מבפנים (יותר מורכב קצת...) או (פחות מצוי... זה רק אם המתקין היה דפוק... אבל נתקלתי כבר...) שהשיפוע לא נכון ואז צריך להעביר את הצינור לצד השני בד"כ (יש אפשרות לחבר את צינור הניקוז משני הצדדים באופן תיאורטי)
-
@Sandstorm מזגן מטבעו מטפטף במיוחד מהמעבה (החלק של הפסים פסים) רק שכדי שלה יטפטף לתוך הבית יש חלק שנקרא אמבטיה שבכל אמור לטפטף אליו וממנו יוצא צינור ניקוז החוצה (מה שכולנו נרטבים ממנו ברחובות בני ברק וכו') זה נשמע מדבריך אם הבנתי (לא כ"כ מכיר דגמים של מזגנים כדי לדעת לפי התמונה...) שהאמבטיה מוצפת זה בד"כ מראה על בעית ניקוז מהאמבטיה ומסביר גם
הטפטוף לא מתחיל מיד עם הפעלת המזגן אלא אחרי זמן מה.
כי רק כאשר נוזלים מים חדשים לאמבטיה המלאה אז המזגן מתחיל לטפטף (ולמים החדשים לוקח זמן להיווצר...) בעיות ניקוז אני מכיר 2 או שהצינור ניקוז סתום מאבק וליכלוך ואז צריך פשוט לפתוח אותו ע"י שאיפה מבחוץ (עדיף) או נשיפה מבפנים (יותר מורכב קצת...) או (פחות מצוי... זה רק אם המתקין היה דפוק... אבל נתקלתי כבר...) שהשיפוע לא נכון ואז צריך להעביר את הצינור לצד השני בד"כ (יש אפשרות לחבר את צינור הניקוז משני הצדדים באופן תיאורטי)
@זוג-ידיים-ימניות השיפוע בסדר, אני החלפתי את הצינור לפני כשנה ווידאתי שיש שיפוע.
אני גם די בטוח שאין סתימה בניקוז כי יוצאים מים, אבדוק שוב אם המים יוצאים כרגיל או שהצינור סתום חלקית.
איך\האם אפשר לבדוק אם האמבטיה מוצפת? -
@זוג-ידיים-ימניות השיפוע בסדר, אני החלפתי את הצינור לפני כשנה ווידאתי שיש שיפוע.
אני גם די בטוח שאין סתימה בניקוז כי יוצאים מים, אבדוק שוב אם המים יוצאים כרגיל או שהצינור סתום חלקית.
איך\האם אפשר לבדוק אם האמבטיה מוצפת?@זוג-ידיים-ימניות השיפוע בסדר, אני החלפתי את הצינור לפני כשנה ווידאתי שיש שיפוע.
אני גם די בטוח שאין סתימה בניקוז כי יוצאים מים, אבדוק שוב אם המים יוצאים כרגיל או שהצינור סתום חלקית.אצלי בעבר הייתה נזילה ואז גיליתי שמישהו בטעות הרים את הצינור וגרם לשיפוע הפוך... החזרתי אותו למצבו הטבעי והמזגן הפסיק לטפטף...
איך\האם אפשר לבדוק אם האמבטיה מוצפת?
אתה אמור לראות את זה בתחתית המזגן.
-
אני גם די בטוח שאין סתימה בניקוז כי יוצאים מים, אבדוק שוב אם המים יוצאים כרגיל או שהצינור סתום חלקית.אצלי בעבר הייתה נזילה ואז גיליתי שמישהו בטעות הרים את הצינור וגרם לשיפוע הפוך... החזרתי אותו למצבו הטבעי והמזגן הפסיק לטפטף...
איך\האם אפשר לבדוק אם האמבטיה מוצפת?
אתה אמור לראות את זה בתחתית המזגן.
-
שלום וברכה
תודה רבה רבה.

@Sandstorm בטוח שהמזגן לא קופא לך ואז מפשיר?
-
@Sandstorm בטוח שהמזגן לא קופא לך ואז מפשיר?
-
@א-י זה היה הכיוון שלי, בפרט לאור זה שהמזגן עבד כרגיל מתחילת הקיץ עד לימים האחרונים. מה גם שהטפטוף לא מתחיל תמיד אחרי זמן מסוים אלא פעם אחרי כשעה ופעם אחרי חצי יום עבודה.
הפילטרים עברו ניקוי, מה יכול להיות הגורם?@Sandstorm מה הסיפור לפתוח מדי פעם ולבדוק?
אם זה קופא זה יכול להיות מחסור בגז
מה שאומר דליפה
תנסה לבדוק אם זה קורה יותר מהר על פאן נמוך מאשר על טורבו -
@Sandstorm מה הסיפור לפתוח מדי פעם ולבדוק?
אם זה קופא זה יכול להיות מחסור בגז
מה שאומר דליפה
תנסה לבדוק אם זה קורה יותר מהר על פאן נמוך מאשר על טורבו -
@Sandstorm לפני שמטפטף
כשמטפטף זה אומר שכבר הפשיר
תדליק על 16 מעלות עם פאן הכי חלש
ומדי פעם תסתכל מתחת לפילטרים אם יש שם קרח
זה יכול להיות כמה דקות ויכול להיות יותר זמן -
@א-י @זוג-ידיים-ימניות אוקיי. זה לא קופא, פתחתי עוד הפעם ניתקתי את הצינור ונשפתי פנימה יצאו קצת מים מהצד השני אבל באופן כללי לא נראה שיש סתימה.
מה שכן, נשפכו הרבה מים מצינור הפנימי (המתחבר מהיחידה לצינור ניקוז) מה שאומר שהצטברו שם מים, ניתקתי גם אותו והוא לא סתום. מה יכול להיות?עריכה: דחפתי מברשת ניקוי דרך חור הניקוז עד לאמבטיה, אח"כ הסתכלתי לתוך האמבטיה, ראיתי שיש בורג חלוד שנפל פנימה איכשהו ממש קרוב לפתח הניקוז. כמובן שהוצאתי אותו וחוץ מזה הכל נראה תקין. יש סיכוי שזה הגורם הסורר? יכול להיות שהפתח ניקוז הוא כל כך קטן שבורג יסתום אותו?
-
@sandstorm
לא קראתי הכל אבל לפעמים קורה שיש סדק באמבטיה כי גם אם יש לחות בסוללה האמבטיה אמורה לקלוט הכל
ויכול להיות שיש סתימה חלקית תנשוף אויר חזק לתוך הצינור עד שתשמע אויר או בועות במזגן ותעדכן -
S Sandstorm סימן נושא זה כשאלה
-
S Sandstorm סימן נושא זה כנפתר
-
S Sandstorm סימן נושא זה כנפתר
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות