דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • פוסטים אחרונים
  • תגיות
  • פופולרי
  • משתמשים
כיווץ
logo
  1. דף הבית
  2. מכשירי חשמל ביתיים
  3. שואב שוטף רובוטי מול ידני – דגמים, חוויות והמלצות
התוכן בפורום נכתב ע"י המשתמשים ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי.
כל פעולה שתבוצע על סמך הנכתב כאן היא באחריות המשתמש בלבד ויש להפעיל תמיד שיקול דעת.
⚠️ שימו לב! על פי חוק - בעבודות חשמל וגז חובה להיעזר בבעל מקצוע מוסמך.

שואב שוטף רובוטי מול ידני – דגמים, חוויות והמלצות

מתוזמן נעוץ נעול הועבר לא נפתר מכשירי חשמל ביתיים
106 פוסטים 6 כותבים 266 צפיות 6 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ש שמואל ש.

@admin כתב:

אני מכיר מישהו שמשתמש על בסיס קבוע בשואב שוטף רובוטי מדגם MOVA Z60. וזה פשוט עושה עבודה מעולה.

לפי הסקירה שלו ביוטיוב זה נראה ממש אדיר, אבל המחיר הוא די יקר, השאלה האם אין משהו שמנקה טוב אבל במחיר גם קצת יותר טוב

@זוג-ידיים-ימניות כתב:

@שמואל-ש. לאחרונה קצת חקרתי את הנושא מהסיבה הפשוטה שיש לי את אותה ההתלבטות כעת... בע"ה אשתדל לפרסם מחר פוסט מסודר מהידע שצברתי בעניין...

מחכה מאוד

והשאלה הגדולה שלי היא גם האם אפשר להשתמש בזה בלי אפליקצייה כלל

A מנותק
    A מנותק
    aiib
    כתב נערך לאחרונה על ידי aiib

@שמואל-ש. כתב:

MOVA Z60

מי שזה מעניין אותו מצרף סקירה לדעתי לא מספיק מפרגנת

||
    Mova Z60 - יתרונות + חסרונות + תחזוקה פוסט ארוך - מי שרוצה שידלג ישר לתחזוקה למטה
    הערה מראש:
    השוטף אצלי כבר מעל חודש, בית גדול, עובד ללא רחמים, 2 בנות בבית וילדים קטנים שלא מבינים את המשמעות של ניקיון חחח 😜
    יתרונות:

1. הרובוט עובד בצורה מושלמת ברוב הזמן, במקרים מסוימים אני מופתע מהלכלוך שהוא
      מצליח לנקות.
    2. גם במאמץ של הרולר וגם של השאיבה ברובו הוא מאוד שקט, במיוחד שהוא ״מתגלגל״ בבית בקושי שומעים אותו. לפעמים בטעות לא שמתי לב שהוא לידי.
    3. במצב טורבו הוא אכן נשמע חזק אבל רוב הזמן הוא שקט, רק הוא מזהה חלקיקים גדולים (פונקציה באפליקציה) אז הוא מרעיש.
    4. מטפס כל מכשול, סף דלת, מרפסת בקלילות...
      לפעמים קורה מצבים שהוא מרים את עצמו כל כך גבוה שזה כאילו אריה מתרומם חחח.
      חבל שאין אפשרות לשלוט בגובה שהוא עולה, סתם לפעמים מתרומם גבוה מידי על סף של 2 ס״מ במקסימום.
      יכול להגיד עוד המון דברים טובים עליו אבל עכשיו אעבור לחלק המעניין של הפוסט:
      חסרונות:
    5. הפלסטיק העליון נוטה להישרט בקלות- יש לי מזנון בגובה של 10 ס״מ בול, לצערי חשבתי שהוא יעבור בקלילות אבל מה שקרה שהוא השתפשף
      .נוצר לו שריטות שאי אפשר להוריד, חבל שזה כזה ״נשרט״ בקלות - תהיו ערניים לאיפה שאתם שולחים אותו. היום האזור הזה מוגדר כאזור נמוך.
    6. הסוללה בלחץ מספיקה לשעתיים - במצב ניקוי עמוק + טורבו הוא אחרי שעתיים גג כבר חוזר לתחנת עגינה ונטען. הבעיה שעד שהוא לא נטען לפחות ל70-80 הוא לא ממשיך את הפעולה וזה המון זמן לוקח לו...קצת מבאס אבל התרגלתי שיום שלם לוקח לו לנקות את הבית (שוב מציין - לא מרחם עליו)
    7. בפינות קצה הרולר לא מצליח להגיע אבל המברשת כן נשלפת, הוא ניסה כמה פעמים אבל לפעמים מצליח להצמיד את הרולר ולפעמים לא, אולי עדכון תוכנה בעתיד ייסדר את זה
      4)במהלך הפריקה שלו לתחנת העגינה לשים לב שערות ממש ארוכות לפעמים נתקעות בין המיכל של הפילטר הפנימי לבין ה״תעלה״ של היניקה של האוויר לתחנת העגינה שלו. לא משהו שקריטי אבל במהלך התחזוקה שמתי לב לזה.
      מעבר לסוללה + הפלסטיק למעלה שנשרט והשיערות שנתקעו בתעלת השאיבה - לא מצאתי שום חסרון ברובוט!!!
      מנקה בצורה מדהימה ואני מאוד מרוצה ממנו.
      תחזוקה
      שוב מציין שזה לאחר חודש שהוא עובד אינטנסיבי מאוד
      שטיפה יום יומית - שאיבה מקסימום - בית גדול - המון לכלוך וילדים.
    • לשים לב שמנקים טוב טוב את רצפת ניקוי הרולר - אומנם זה עושה ניקוי עצמי אבל נשאר המון לכלוך ואבק מסביב עם אבנית ככל הנראה. מומלץ לנקות לפחות אחת לשבועיים בשביל שהרולר ימשיך להיות נקי
    • לנקות טוב את המבקשת של איסוף הלכלוך (המברשות הפנימיות) - גם אם הפטנט עדיין נכנסות שיערות בין הצירים והגלגלים של הרובוט. עדיף לפרק בעדינות ולהוציא עם פינצטה את השערות שהסתרבלו בתוך הצירים
    • החלק הכי חשוב ולא ידעתי כמה קריטי*:
      הרולר ברגע שיש לו את מברשת ה״פלאפי״ שעליה הוא מתגרד בשביל להתייבש ולהישאר רך ונקי לפעולה הבאה - הוא בעצם גורר איתו המון אבק, לכלוך ושיערות לשיניים הפנימיות של הרובוט.
      מומלץ להוציא את הרולר - לקחת קיסם שיניים או מחט קטנה ולעבור בעדינות והמון סבלנות על השיניים האלה. זה לוקח זמן אבל זה חשוב! על זה הרולר בעצמם מנקה את עצמו.
      בנוסף גם למקות את הרולר ״פלאפי״ הקטן שנשלף
      לסיכום וסליחה על החפירה מראש:
      רולר זה חד משמעית הרבה יותר טוב מנקה את הרצפה ולכלוך קשה מ״פדים״ מסתובבים.
      היתרון של ה״פדים״ זה התחזוקה השוטפת שלהם שהרבה יותר קלה.
      לא מתחרט לרגע שקניתי ואני מאוד אוהב לעשות לו תחזוקה.
      מי שלא מתאים לו להתעסק עם הרובוט ותחזוקה שישקול טוב ואולי ייקח רובוט עם ״פדים״
      מצורף מספר תמונות מהתחזוקה שלו ||
    ש תגובה 1 תגובה אחרונה
    1
    • S מנותק
      S מנותק
      Sandstorm
      כתב נערך לאחרונה על ידי Sandstorm

כבר כמה שנים שיש ברשותי שואב שוטף רובוטי (Roborock s7 ואז S8), וגם ידני (Roborock flexi pro). אתן כאן את השנקל שלי.

היתרון של הידני הוא, תפעול קל יותר מאשר מגב סמרטוט ודלי, וניקוי מהיר [ויסודי יש לומר] של לכלוך נקודתי כמו אם נשפך משה על הרצפה, או אחרי ארוחת ערב של הילדים, או אפילו מעבר מהיר על הבית לפני שבת כדי לרענן את הניקיון שעשיתם בבוקר וכו'.

אם באמת רוצים לעשות שינוי מרענן בשגרת הניקיון, ללא ספק הכיוון הוא השואב הרובוטי, היתרון העצום בפער הוא האפשרות לתחזק את הניקיון השוטף (תרתי משמע) באופן אוטומטי בלי הצורך להחזיק משהו בידיים, באופן מתוכנן, ובזמנים שהכי נוחים לכם כמו בלילה או כשאתם לא נמצאים בבית (עם בית חכם, אפשרי בכל פעם שהוא מזהה שאף אחד לא בבית שיתחיל אוטומטית תכנית ניקיון).

מבחינת הניקיון עצמו, אם נבחן ניקוי מקומי כנראה שלא נוכל להבדיל אצל מי הניקיון בוהק יותר, אבל מטבע הדברים אם רוצים להשתלט על כל הבית כנראה הרובוט יעשה עבודה טובה יותר, כי הוא לא מפספס פינות בחדר או מנקה בצורה מרושלת יותר במקומות שכבר לא היה לכם כח לנקות...
      הייתה תקופה שהניקיון בפינות אצל הרובוטים לקה בחסר, אבל היצרנים סגרו את הפינה הזו... וכיום מצוי מברשת נשלפת ייעודית לניקוי בפינות.

הסיכום שלי במילים אחרות: ידני הוא רק למי שמחפש להקל קצת את העבודה הפיזית של מגב ודלי, הוא גם כנראה יותר פשוט ויעיל בניקוי נקודתי, אבל בשביל זה לבד לא תשלמו 1500 - 2500 שח. אתם תרצו לקנות את זה רק אם המטרה היא לא לחסוך בזמן אלא לחסוך במאמץ בפחות כסף.
      רובוט הוא שינוי כללי המשחק, אצלי זה לעשות ספונג'ה פעם בשבוע וחצי (כי צריך ניקוי בפינות כמו מאחורי האסלות או במרווחים בין ארונות לקיר וכדו' שהרובוט לא נכנס שם) במקום 3 פעמים בשבוע, והיתרון העצום הוא שאתה שוכח שיש מישהו שמנקה בשגרה. הרובוט גם מצויד בתחנת ניקיון, מרוקנים את המיכל המלוכלך פעם בשבוע - שבועיים, ויש מיכל למים נקיים, האבק מצטבר בתוך שקית אטומה וצריך להחליף כל חודשיים וחצי בערך (תלוי בכמות האבק בבית).

המסקנה שלי: באופן אישי הייתי הולך על רובוטי, למרות העלות הגבוהה יותר.

כך או כך, הגישה בקניית שואב שוטף היא לקנות לאחר מחקר ומחשבה כמו שקונים מקרר חדש, יש המון דגמים חדשים בשוק שמתעדכנים בפיצ'רים קריטיים. לכן גם כדאי להשקיע ולא לקנות כלאחר יד, הרובוטים הזולים לוקים בחסר בניווט (התנגשות ברהיטים וכדו') לא מנקים עמוק מספיק וכו' וכו' וכמובן שגם בידניים זה כך ואפילו אף יותר העדכונים מדור לדור הם משמעותיים.
      הערה נוספת יש כמה שיטות ניקוי אצל שואבים רובוטיים, בעייני המומלצת היא מברשות מסתובבות (למרות שאצלי יש משטח רוטט)

עריכה: הערה חשובה נוספת: היתרון ברובוט הוא השימוש באפליקציה, ללא אפליקציה הוא בעיני לא שמיש. יש כפתורים פיזיים בדגמים כל שהם אבל כשאי אפשר לתכנן ניקיונות לפי חדרים\זמנים זה מאבד את כל העניין ב'רובוט'
      (אצלי התקנתי על WSA וכיום על טאבלט)

A ש 3 תגובות תגובה אחרונה
      3
      • S Sandstorm

כבר כמה שנים שיש ברשותי שואב שוטף רובוטי (Roborock s7 ואז S8), וגם ידני (Roborock flexi pro). אתן כאן את השנקל שלי.

היתרון של הידני הוא, תפעול קל יותר מאשר מגב סמרטוט ודלי, וניקוי מהיר [ויסודי יש לומר] של לכלוך נקודתי כמו אם נשפך משה על הרצפה, או אחרי ארוחת ערב של הילדים, או אפילו מעבר מהיר על הבית לפני שבת כדי לרענן את הניקיון שעשיתם בבוקר וכו'.

אם באמת רוצים לעשות שינוי מרענן בשגרת הניקיון, ללא ספק הכיוון הוא השואב הרובוטי, היתרון העצום בפער הוא האפשרות לתחזק את הניקיון השוטף (תרתי משמע) באופן אוטומטי בלי הצורך להחזיק משהו בידיים, באופן מתוכנן, ובזמנים שהכי נוחים לכם כמו בלילה או כשאתם לא נמצאים בבית (עם בית חכם, אפשרי בכל פעם שהוא מזהה שאף אחד לא בבית שיתחיל אוטומטית תכנית ניקיון).

מבחינת הניקיון עצמו, אם נבחן ניקוי מקומי כנראה שלא נוכל להבדיל אצל מי הניקיון בוהק יותר, אבל מטבע הדברים אם רוצים להשתלט על כל הבית כנראה הרובוט יעשה עבודה טובה יותר, כי הוא לא מפספס פינות בחדר או מנקה בצורה מרושלת יותר במקומות שכבר לא היה לכם כח לנקות...
        הייתה תקופה שהניקיון בפינות אצל הרובוטים לקה בחסר, אבל היצרנים סגרו את הפינה הזו... וכיום מצוי מברשת נשלפת ייעודית לניקוי בפינות.

הסיכום שלי במילים אחרות: ידני הוא רק למי שמחפש להקל קצת את העבודה הפיזית של מגב ודלי, הוא גם כנראה יותר פשוט ויעיל בניקוי נקודתי, אבל בשביל זה לבד לא תשלמו 1500 - 2500 שח. אתם תרצו לקנות את זה רק אם המטרה היא לא לחסוך בזמן אלא לחסוך במאמץ בפחות כסף.
        רובוט הוא שינוי כללי המשחק, אצלי זה לעשות ספונג'ה פעם בשבוע וחצי (כי צריך ניקוי בפינות כמו מאחורי האסלות או במרווחים בין ארונות לקיר וכדו' שהרובוט לא נכנס שם) במקום 3 פעמים בשבוע, והיתרון העצום הוא שאתה שוכח שיש מישהו שמנקה בשגרה. הרובוט גם מצויד בתחנת ניקיון, מרוקנים את המיכל המלוכלך פעם בשבוע - שבועיים, ויש מיכל למים נקיים, האבק מצטבר בתוך שקית אטומה וצריך להחליף כל חודשיים וחצי בערך (תלוי בכמות האבק בבית).

כך או כך, הגישה בקניית שואב שוטף היא לקנות לאחר מחקר ומחשבה כמו שקונים מקרר חדש, יש המון דגמים חדשים בשוק שמתעדכנים בפיצ'רים קריטיים. לכן גם כדאי להשקיע ולא לקנות כלאחר יד, הרובוטים הזולים לוקים בחסר בניווט (התנגשות ברהיטים וכדו') לא מנקים עמוק מספיק וכו' וכו' וכמובן שגם בידניים זה כך ואפילו אף יותר העדכונים מדור לדור הם משמעותיים.
        הערה נוספת יש כמה שיטות ניקוי אצל שואבים רובוטיים, בעייני המומלצת היא מברשות מסתובבות (למרות שאצלי יש משטח רוטט)

עריכה: הערה חשובה נוספת: היתרון ברובוט הוא השימוש באפליקציה, ללא אפליקציה הוא בעיני לא שמיש. יש כפתורים פיזיים בדגמים כל שהם אבל כשאי אפשר לתכנן ניקיונות לפי חדרים\זמנים זה מאבד את כל העניין ב'רובוט'

A מנותק
        A מנותק
        aiib
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@Sandstorm
        כדי להבין- האם הסיבה שאתה עושה ספונג'ה פעם בשבוע וחצי זה כדי 'לנקות' את הפינות שלא נעשו או שגם בכלל הבית בסופו של דבר זה לא ניקיון ברמה של ספונג'ה ולכן אתה עושה ניקוי נוסף?

מבחינת תחזוקה, כמה נצרך? רק ניקוי העמדה בקטנה או ממש לעבוד ולפרק ולנקות חלק חלק וכו'?

ריח מהעמדה/הרובוט?

כשאתה אומר שזה חסך לך 3 פעמים ניקוי שבועי, ניתן ללמוד שאתה 'חולה' ניקיון? לא בשביל לחפור חלילה אלא כדי להבין מה רמת הניקיון שאתה מצפה ממנו והוא נותן לך.

S תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • A aiib

@Sandstorm
          כדי להבין- האם הסיבה שאתה עושה ספונג'ה פעם בשבוע וחצי זה כדי 'לנקות' את הפינות שלא נעשו או שגם בכלל הבית בסופו של דבר זה לא ניקיון ברמה של ספונג'ה ולכן אתה עושה ניקוי נוסף?

מבחינת תחזוקה, כמה נצרך? רק ניקוי העמדה בקטנה או ממש לעבוד ולפרק ולנקות חלק חלק וכו'?

ריח מהעמדה/הרובוט?

כשאתה אומר שזה חסך לך 3 פעמים ניקוי שבועי, ניתן ללמוד שאתה 'חולה' ניקיון? לא בשביל לחפור חלילה אלא כדי להבין מה רמת הניקיון שאתה מצפה ממנו והוא נותן לך.

S מנותק
          S מנותק
          Sandstorm

@aiib כתב:

הרובוט עובד כ 4 פעמים בשבוע, לא כולל ניקיון אחרי שבת (אם רלוונטי). הסיבה שאני מנקה בפינות היא כי הרובוט לא מגיע לשם, אגב זה אני עובר עם ספונג'ה רגילה ברוב חלקי הבית כי בתחושה זה תמיד יותר טוב מאשר ניקוי של רובוט, למרות שבמציאות אני כנראה יתקשה מאוד למצוא את ההבדל (ד"ש לכל בני המשפחה ששואלים כל פעם איך הרצפה אצלנו תמיד נוצצת).

@aiib כתב:

התחזוקה השוטפת של העמדה היא כלום, להוציא מיכל\שקית ולטפל. העמדה כן מתלכלכת ואחרי תקופה צריך לפרק ולשטוף חלק חלק (באחד הדגמים שיצאו לאחרונה ראיתי שיצרן עבד על זה כדי לפתור את הבעיה). הייתי אומר שאצלנו זה בממוצע כל 4 חודשים.

@aiib כתב:

ריח מהעמדה/הרובוט?

אין ריח. אלא אם כן תשכח מהמים המלוכלכים בעמדה. בשואב הידני אצלנו אם לא מרוקנים פעם אחת יש כבר ריח נורא, לדעתי בגלל שיש לכלוך קשה מעורבב עם המים, ברובוטי כל הלכלוך הקשה נשאר יבש כי הוא נשאב לשקית האבק.

@aiib כתב:

כן אנחנו חולי ניקיון, וזה נעשה בלתי אפשרי לנקות בעצמנו כשגם אני וגם אשתי במשך כל היום מחוץ לבית. זו הסיבה שקנינו רובוט כבר לפני כ-5 שנים. זה הרגיש כמו התפשרות על פני ניקיון ספונג'ה אבל בסופו של דבר זה דבר מדהים, במיוחד הדגם החדש יותר שסוגר ניקיון בפינות, ואין לנו תלונות. הטכנולוגיה מספיק התקדמה כדי שהרובוטים האלו ינקו ברמה מעוררת התפעלות.

A תגובה 1 תגובה אחרונה
          2
          • S Sandstorm

@aiib כתב:

הרובוט עובד כ 4 פעמים בשבוע, לא כולל ניקיון אחרי שבת (אם רלוונטי). הסיבה שאני מנקה בפינות היא כי הרובוט לא מגיע לשם, אגב זה אני עובר עם ספונג'ה רגילה ברוב חלקי הבית כי בתחושה זה תמיד יותר טוב מאשר ניקוי של רובוט, למרות שבמציאות אני כנראה יתקשה מאוד למצוא את ההבדל (ד"ש לכל בני המשפחה ששואלים כל פעם איך הרצפה אצלנו תמיד נוצצת).

@aiib כתב:

התחזוקה השוטפת של העמדה היא כלום, להוציא מיכל\שקית ולטפל. העמדה כן מתלכלכת ואחרי תקופה צריך לפרק ולשטוף חלק חלק (באחד הדגמים שיצאו לאחרונה ראיתי שיצרן עבד על זה כדי לפתור את הבעיה). הייתי אומר שאצלנו זה בממוצע כל 4 חודשים.

@aiib כתב:

ריח מהעמדה/הרובוט?

אין ריח. אלא אם כן תשכח מהמים המלוכלכים בעמדה. בשואב הידני אצלנו אם לא מרוקנים פעם אחת יש כבר ריח נורא, לדעתי בגלל שיש לכלוך קשה מעורבב עם המים, ברובוטי כל הלכלוך הקשה נשאר יבש כי הוא נשאב לשקית האבק.

@aiib כתב:

כן אנחנו חולי ניקיון, וזה נעשה בלתי אפשרי לנקות בעצמנו כשגם אני וגם אשתי במשך כל היום מחוץ לבית. זו הסיבה שקנינו רובוט כבר לפני כ-5 שנים. זה הרגיש כמו התפשרות על פני ניקיון ספונג'ה אבל בסופו של דבר זה דבר מדהים, במיוחד הדגם החדש יותר שסוגר ניקיון בפינות, ואין לנו תלונות. הטכנולוגיה מספיק התקדמה כדי שהרובוטים האלו ינקו ברמה מעוררת התפעלות.

A מנותק
            A מנותק
            aiib
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@Sandstorm כתב:

לא כולל ניקיון אחרי שבת (אם רלוונטי).

כלומר? אחרי שבת אתה מנקה ידני? למה?

האם יצא לך לנסות חברות אחרות?
            אני יודע שבשוק דרימי הכי נחשב, האם יצא לך להשוות?

S תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • S Sandstorm

A מנותק
              A מנותק
              aiib
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@Sandstorm כתב:

שואב שוטף רובוטי (Roborock s7 ואז S8),

בטוח בדגם? כי בחיפוש בגוגל זה עולה כ1500 שקל ולא נראה שהוא ממש שוטף, אלא מתאים גם לשטיפה.

S תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • A aiib

@Sandstorm כתב:

לא כולל ניקיון אחרי שבת (אם רלוונטי).

S מנותק
                S מנותק
                Sandstorm
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib כתב:

התכוונתי שאם אנחנו בשבת בבית אז יוצא שהרובוט מנקה 5 פעמים בשבוע.
                כשהתחלתי עם הS7 דרימי עוד לא היו בשוק כאן. ואח"כ המשכתי עם הרובורוק בטבעיות כי מאוד אהבתי את הS7. דרימי הם מעולים וכנראה שהייתי בודק לעומק וגם קונה אותם בסוף במיוחד שיבואן רובורוק בארץ נותן רק שנה אחריות לעומת דרימי שנותנים שנתיים.

A תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • A aiib

@Sandstorm כתב:

שואב שוטף רובוטי (Roborock s7 ואז S8),

בטוח בדגם? כי בחיפוש בגוגל זה עולה כ1500 שקל ולא נראה שהוא ממש שוטף, אלא מתאים גם לשטיפה.

S מנותק
                  S מנותק
                  Sandstorm
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib כתב:

יתכן מאוד שהS7 כיום עולה 1500 אם זמין בכלל, זה דגם ישן. מה שיש לי עכשיו זה S8 MaxV שגם כבר לא נמכר ברוב החנויות המעודכנים הם סדרת SAROS כמדומני.

A 2 תגובות תגובה אחרונה
                  0
                  • S Sandstorm

@aiib כתב:

התכוונתי שאם אנחנו בשבת בבית אז יוצא שהרובוט מנקה 5 פעמים בשבוע.
                    כשהתחלתי עם הS7 דרימי עוד לא היו בשוק כאן. ואח"כ המשכתי עם הרובורוק בטבעיות כי מאוד אהבתי את הS7. דרימי הם מעולים וכנראה שהייתי בודק לעומק וגם קונה אותם בסוף במיוחד שיבואן רובורוק בארץ נותן רק שנה אחריות לעומת דרימי שנותנים שנתיים.

A מנותק
                    A מנותק
                    aiib
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@Sandstorm כתב:

דרימי הם מעולים וכנראה שהייתי בודק לעומק וגם קונה אותם בסוף

דווקא ראיתי דרימי ידני וממש לא היה נראה מקצועי
                    גם דיברתי עם כמה שמשתמשים ומאד לא מרוצים.

מי שמרוצה זה מי שממש עובד בלתחזק אותו.

ברובוטי זה אחרת?

S תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • S Sandstorm

@aiib כתב:

יתכן מאוד שהS7 כיום עולה 1500 אם זמין בכלל, זה דגם ישן. מה שיש לי עכשיו זה S8 MaxV שגם כבר לא נמכר ברוב החנויות המעודכנים הם סדרת SAROS כמדומני.

A מנותק
                      A מנותק
                      aiib
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@Sandstorm כתב:

@aiib כתב:

יתכן מאוד שהS7 כיום עולה 1500 אם זמין בכלל, זה דגם ישן.

אני בדקתי על S8 (ייתכן שזה מגיע בבסיס בלי עמדת טעינה?!?!?)

מה שיש לי עכשיו זה S8 MaxV שגם כבר לא נמכר ברוב החנויות המעודכנים הם סדרת SAROS כמדומני.

אם S7 עושה את העבודה ב1500 שקל אולי שווה במקום לקנות ב6,000 ש"ח?...

אגב, יש חיבור למים וניקוז?

S תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • A aiib

@Sandstorm כתב:

דרימי הם מעולים וכנראה שהייתי בודק לעומק וגם קונה אותם בסוף

דווקא ראיתי דרימי ידני וממש לא היה נראה מקצועי
                        גם דיברתי עם כמה שמשתמשים ומאד לא מרוצים.

מי שמרוצה זה מי שממש עובד בלתחזק אותו.

ברובוטי זה אחרת?

S מנותק
                        S מנותק
                        Sandstorm
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib אציין שלהורים שלי קניתי דרימי H14 combo כי משתמשים בזה בעיקר לניקוי מזדמן ולזה זה מצויין (במיוחד שהוא נהפך לשואב אבק כללי מאוד שימושי) אם רוצים לנקות בית שלם, זה באמת לא משהו גם לפעמים התחזוק לא משתלם כי בשביל לנקות כתם אחד צריך להפעיל ניקוי עצמי ואז לזכור להוציא את המיכל לרוקן אותו ולנקות היטב שלא יהיה ריח. הרובוט הוא הוא מוצר שונה לחלוטין והרבה ומתעלה בהרבה יתרונות, כמו שכתבתי לעיל.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        1
                        • A aiib

@Sandstorm כתב:

@aiib כתב:

יתכן מאוד שהS7 כיום עולה 1500 אם זמין בכלל, זה דגם ישן.

אני בדקתי על S8 (ייתכן שזה מגיע בבסיס בלי עמדת טעינה?!?!?)

מה שיש לי עכשיו זה S8 MaxV שגם כבר לא נמכר ברוב החנויות המעודכנים הם סדרת SAROS כמדומני.

אגב, יש חיבור למים וניקוז?

S מנותק
                          S מנותק
                          Sandstorm

@aiib כתב:

(ייתכן שזה מגיע בבסיס בלי עמדת טעינה?!?!?)

לא, הוא מגיע עם עמדת 'עגינה' בלבד חלק קטן כזה שהוא נצמד אליו כדאי להטען, הS7 נוצר עוד לפני שחשבו על עמדת 'נקיון' אוטומטית.

הוא עשה עבודה מצוינת בזמנו, אבל זה עניין של ציפייה ביחס למה שקיים בשוק, בהשוואה להיום הוא נופל בזה שהוא לא מנקה פינות בגלל הצורה העגולה, הוא היה הכי טוב בזמנו בהסרת כתמים קשים אבל היום הוא לא מתקרב לS8. וגם הוא לא עולה על המדרגה של הממ"ד, והS8 נתקע ואז מזניק את עצמו מעל (וזה די מפחיד... היום הם כבר מתרוממים), גם הניווט מרגיש טוב יותר.

אבל קשה לי להאמין שזה עולה היום 6000 זה לא דגם חדש. כנראה הסתכלת על חנויות קטנות שלא עדכנו מחיר, לדעתי אפשר למצוא באיזור ה4000.

אגב, יש חיבור למים וניקוז

יש כאלו דברים, לא בדקתי את זה עבורי כשקניתי כי אצלי זה נמצא במקום שלא מאפשר לי את זה, ואגב זו תוספת לא קטנה במחיר.

A תגובה 1 תגובה אחרונה
                          1
                          • S Sandstorm

@aiib כתב:

(ייתכן שזה מגיע בבסיס בלי עמדת טעינה?!?!?)

לא, הוא מגיע עם עמדת 'עגינה' בלבד חלק קטן כזה שהוא נצמד אליו כדאי להטען, הS7 נוצר עוד לפני שחשבו על עמדת 'נקיון' אוטומטית.

הוא עשה עבודה מצוינת בזמנו, אבל זה עניין של ציפייה ביחס למה שקיים בשוק, בהשוואה להיום הוא נופל בזה שהוא לא מנקה פינות בגלל הצורה העגולה, הוא היה הכי טוב בזמנו בהסרת כתמים קשים אבל היום הוא לא מתקרב לS8. וגם הוא לא עולה על המדרגה של הממ"ד, והS8 נתקע ואז מזניק את עצמו מעל (וזה די מפחיד... היום הם כבר מתרוממים), גם הניווט מרגיש טוב יותר.

אבל קשה לי להאמין שזה עולה היום 6000 זה לא דגם חדש. כנראה הסתכלת על חנויות קטנות שלא עדכנו מחיר, לדעתי אפשר למצוא באיזור ה4000.

אגב, יש חיבור למים וניקוז

יש כאלו דברים, לא בדקתי את זה עבורי כשקניתי כי אצלי זה נמצא במקום שלא מאפשר לי את זה, ואגב זו תוספת לא קטנה במחיר.

A מנותק
                            A מנותק
                            aiib
                            כתב נערך לאחרונה על ידי

@Sandstorm כתב:

ואגב זו תוספת לא קטנה במחיר.

נכון, השאלה היא כמה זה חוסך, באיזו תדירות אתה צריך להחליף ולהוסיף מים?
                            אם אתה לא בבית ונגמר המים אז הוא פשוט לא יוכל לעבוד...

אגב, כמדומני שלא התייחסת לזמן עבודה.

S תגובה 1 תגובה אחרונה
                            0
                            • A aiib

@Sandstorm כתב:

ואגב זו תוספת לא קטנה במחיר.

נכון, השאלה היא כמה זה חוסך, באיזו תדירות אתה צריך להחליף ולהוסיף מים?
                              אם אתה לא בבית ונגמר המים אז הוא פשוט לא יוכל לעבוד...

אגב, כמדומני שלא התייחסת לזמן עבודה.

S מנותק
                              S מנותק
                              Sandstorm
                              כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib נכון אבל יש התראה על כמות מים. אצלי אני ממלא אחת לשבוע וחצי שבועיים (לא בודק אם התרוקן לגמרי).
                              זמן העבודה הוא ארוך כי הוא מנקה את כל\רוב הבית שטח של כ70 80 מ"ר (כי יש את שטח הריהוט והשיש וכו') בכל פעם, אבל אף פעם לא בדקתי כמה זמן לוקח. הפעילות היא בדרך כלל בבקרים כשלא נמצאים בבית , או בלילה (אצלנו ישנים עם זה טוב, גם בלי מצב לילה שקיים).

A תגובה 1 תגובה אחרונה
                              1
                              • S Sandstorm

@aiib נכון אבל יש התראה על כמות מים. אצלי אני ממלא אחת לשבוע וחצי שבועיים (לא בודק אם התרוקן לגמרי).
                                זמן העבודה הוא ארוך כי הוא מנקה את כל\רוב הבית שטח של כ70 80 מ"ר (כי יש את שטח הריהוט והשיש וכו') בכל פעם, אבל אף פעם לא בדקתי כמה זמן לוקח. הפעילות היא בדרך כלל בבקרים כשלא נמצאים בבית , או בלילה (אצלנו ישנים עם זה טוב, גם בלי מצב לילה שקיים).

A מנותק
                                A מנותק
                                aiib
                                כתב נערך לאחרונה על ידי

@Sandstorm כתב:

אף פעם לא בדקתי כמה זמן לוקח.

כמדומני שזה אמור להיות כתוב באפליקציה כמה ארך הניקוי האחרון, לא!? אשמח אם תוכל לבדוק בקלות

80 מ"ר נטו, כמה ברוטו?

הפעילות היא בדרך כלל בבקרים כשלא נמצאים בבית , או בלילה (אצלנו ישנים עם זה טוב, גם בלי מצב לילה שקיים).

בלילה? זה נשמע מוצר רועש למדי...

הוא חכם מספיק לזהות כתמים קשים? לראות שהוא לא ניקה את הכתם ולעבור עליו שוב?

S תגובה 1 תגובה אחרונה
                                0
                                • A aiib

@Sandstorm כתב:

אף פעם לא בדקתי כמה זמן לוקח.

כמדומני שזה אמור להיות כתוב באפליקציה כמה ארך הניקוי האחרון, לא!? אשמח אם תוכל לבדוק בקלות

80 מ"ר נטו, כמה ברוטו?

הפעילות היא בדרך כלל בבקרים כשלא נמצאים בבית , או בלילה (אצלנו ישנים עם זה טוב, גם בלי מצב לילה שקיים).

S מנותק
                                  S מנותק
                                  Sandstorm
                                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib כתב:

80 מ"ר נטו, כמה ברוטו?

יש נתונים, אבל קשה לדעת כי יש המון פרמטרים כמו ניקוי עמוק או לא ואם היה איזה ארגז מקרטון ליד הדלת וכדו'. הניקוי האחרון היה של 66 מ"ר (כנראה דילג על חדר) והניקוי ארך 59 דק'.

@aiib כתב:

הוא רועש אבל זה רעש מונוטוני... זה קצת מפריע כשהוא ממש קרוב לחדר, אבל עדיין ישנים... זה מאוד אינדיבידואלי. וכמובן שהוא לא נכנס לחדר אם הוא פועל בלילה.
                                  לגבי הכתמים יש לו זיהוי אין לי איך לבדוק כמה הזיהוי יעיל, בכל מקרה בניקוי עמוק הוא עובר על אותו שטח כמה פעמים, וגם אצלי הוא מוגדר לעשות כל חדר פעמיים.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  1
                                  • A aiib

@שמואל-ש. כתב:

MOVA Z60

||
                                    Mova Z60 - יתרונות + חסרונות + תחזוקה פוסט ארוך - מי שרוצה שידלג ישר לתחזוקה למטה
                                    הערה מראש:
                                    השוטף אצלי כבר מעל חודש, בית גדול, עובד ללא רחמים, 2 בנות בבית וילדים קטנים שלא מבינים את המשמעות של ניקיון חחח 😜
                                    יתרונות:

1. הרובוט עובד בצורה מושלמת ברוב הזמן, במקרים מסוימים אני מופתע מהלכלוך שהוא
                                      מצליח לנקות.
                                    2. גם במאמץ של הרולר וגם של השאיבה ברובו הוא מאוד שקט, במיוחד שהוא ״מתגלגל״ בבית בקושי שומעים אותו. לפעמים בטעות לא שמתי לב שהוא לידי.
                                    3. במצב טורבו הוא אכן נשמע חזק אבל רוב הזמן הוא שקט, רק הוא מזהה חלקיקים גדולים (פונקציה באפליקציה) אז הוא מרעיש.
                                    4. מטפס כל מכשול, סף דלת, מרפסת בקלילות...
                                      לפעמים קורה מצבים שהוא מרים את עצמו כל כך גבוה שזה כאילו אריה מתרומם חחח.
                                      חבל שאין אפשרות לשלוט בגובה שהוא עולה, סתם לפעמים מתרומם גבוה מידי על סף של 2 ס״מ במקסימום.
                                      יכול להגיד עוד המון דברים טובים עליו אבל עכשיו אעבור לחלק המעניין של הפוסט:
                                      חסרונות:
                                    5. הפלסטיק העליון נוטה להישרט בקלות- יש לי מזנון בגובה של 10 ס״מ בול, לצערי חשבתי שהוא יעבור בקלילות אבל מה שקרה שהוא השתפשף
                                      .נוצר לו שריטות שאי אפשר להוריד, חבל שזה כזה ״נשרט״ בקלות - תהיו ערניים לאיפה שאתם שולחים אותו. היום האזור הזה מוגדר כאזור נמוך.
                                    6. הסוללה בלחץ מספיקה לשעתיים - במצב ניקוי עמוק + טורבו הוא אחרי שעתיים גג כבר חוזר לתחנת עגינה ונטען. הבעיה שעד שהוא לא נטען לפחות ל70-80 הוא לא ממשיך את הפעולה וזה המון זמן לוקח לו...קצת מבאס אבל התרגלתי שיום שלם לוקח לו לנקות את הבית (שוב מציין - לא מרחם עליו)
                                    7. בפינות קצה הרולר לא מצליח להגיע אבל המברשת כן נשלפת, הוא ניסה כמה פעמים אבל לפעמים מצליח להצמיד את הרולר ולפעמים לא, אולי עדכון תוכנה בעתיד ייסדר את זה
                                      4)במהלך הפריקה שלו לתחנת העגינה לשים לב שערות ממש ארוכות לפעמים נתקעות בין המיכל של הפילטר הפנימי לבין ה״תעלה״ של היניקה של האוויר לתחנת העגינה שלו. לא משהו שקריטי אבל במהלך התחזוקה שמתי לב לזה.
                                      מעבר לסוללה + הפלסטיק למעלה שנשרט והשיערות שנתקעו בתעלת השאיבה - לא מצאתי שום חסרון ברובוט!!!
                                      מנקה בצורה מדהימה ואני מאוד מרוצה ממנו.
                                      תחזוקה
                                      שוב מציין שזה לאחר חודש שהוא עובד אינטנסיבי מאוד
                                      שטיפה יום יומית - שאיבה מקסימום - בית גדול - המון לכלוך וילדים.
                                    • לשים לב שמנקים טוב טוב את רצפת ניקוי הרולר - אומנם זה עושה ניקוי עצמי אבל נשאר המון לכלוך ואבק מסביב עם אבנית ככל הנראה. מומלץ לנקות לפחות אחת לשבועיים בשביל שהרולר ימשיך להיות נקי
                                    • לנקות טוב את המבקשת של איסוף הלכלוך (המברשות הפנימיות) - גם אם הפטנט עדיין נכנסות שיערות בין הצירים והגלגלים של הרובוט. עדיף לפרק בעדינות ולהוציא עם פינצטה את השערות שהסתרבלו בתוך הצירים
                                    • החלק הכי חשוב ולא ידעתי כמה קריטי*:
                                      הרולר ברגע שיש לו את מברשת ה״פלאפי״ שעליה הוא מתגרד בשביל להתייבש ולהישאר רך ונקי לפעולה הבאה - הוא בעצם גורר איתו המון אבק, לכלוך ושיערות לשיניים הפנימיות של הרובוט.
                                      מומלץ להוציא את הרולר - לקחת קיסם שיניים או מחט קטנה ולעבור בעדינות והמון סבלנות על השיניים האלה. זה לוקח זמן אבל זה חשוב! על זה הרולר בעצמם מנקה את עצמו.
                                      בנוסף גם למקות את הרולר ״פלאפי״ הקטן שנשלף
                                      לסיכום וסליחה על החפירה מראש:
                                      רולר זה חד משמעית הרבה יותר טוב מנקה את הרצפה ולכלוך קשה מ״פדים״ מסתובבים.
                                      היתרון של ה״פדים״ זה התחזוקה השוטפת שלהם שהרבה יותר קלה.
                                      לא מתחרט לרגע שקניתי ואני מאוד אוהב לעשות לו תחזוקה.
                                      מי שלא מתאים לו להתעסק עם הרובוט ותחזוקה שישקול טוב ואולי ייקח רובוט עם ״פדים״
                                      מצורף מספר תמונות מהתחזוקה שלו ||
                                    ש מנותק
                                    ש מנותק
                                    שמואל ש.
                                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib כתב:

||

בנתיים מצאתי פה כמעט רק מעלות, לא?
                                    ואם יש אכן חסרונות - מה הוא לעומת האחרים?

אני קיבלתי המלצות על הדגמים הבאים

• Dreame X40 Ultra
                                    • Eufy S1 Pro

מישהו יכול להמליץ או להיפך?

A תגובה 1 תגובה אחרונה
                                    0
                                    • ש שמואל ש.

@aiib כתב:

||

• Dreame X40 Ultra
                                      • Eufy S1 Pro

מישהו יכול להמליץ או להיפך?

A מנותק
                                      A מנותק
                                      aiib
                                      כתב נערך לאחרונה על ידי aiib

@שמואל-ש. כתב:

@aiib כתב:

||

רק לי זה נשמע שהוא דורש המון תחזוקה מעצבנת?
                                      נשרט בקלות,
                                      גבוה- יותר מ10 ס"מ!
                                      בעייתי בפינות
                                      בטריה לא ארוכה מדי
                                      יכול לעבוד רק אחרי הטענה של 70-80 אחוז

• Dreame X40 Ultra

לא יצא כבר X60?

ש תגובה 1 תגובה אחרונה
                                      0
                                      • A aiib

@שמואל-ש. כתב:

@aiib כתב:

||

רק לי זה נשמע שהוא דורש המון תחזוקה מעצבנת?
                                        נשרט בקלות,
                                        גבוה- יותר מ10 ס"מ!
                                        בעייתי בפינות
                                        בטריה לא ארוכה מדי
                                        יכול לעבוד רק אחרי הטענה של 70-80 אחוז

• Dreame X40 Ultra

לא יצא כבר X60?

ש מנותק
                                        ש מנותק
                                        שמואל ש.
                                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib כתב:

לא יצא כבר X60?

יש הבדל של כ3K ביניהם
                                        אתה מכיר?

A תגובה 1 תגובה אחרונה
                                        0
                                        • ש שמואל ש.

@aiib כתב:

לא יצא כבר X60?

יש הבדל של כ3K ביניהם
                                          אתה מכיר?

A מנותק
                                          A מנותק
                                          aiib
                                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@שמואל-ש. כתב:

@aiib כתב:

לא יצא כבר X60?

יש הבדל של כ3K ביניהם

למיטב זכרוני אתה טועה, באושר עד זה נמכר בפער נמוך הרבה יותר (לא רוצה לזרוק סתם מספרים)

אתה מכיר?

לא
                                          אבל בדרך כלל בכל דגם מתקדם החברה לומדת מטעויות קודמות (לפעמים יוצרת גם חדשות כמובן...)

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                          0

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות
                                          תגובה
                                          • תגובה כנושא
                                          התחברו כדי לפרסם תגובה
                                          • מהישן לחדש
                                          • מהחדש לישן
                                          • הכי הרבה הצבעות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון