חוו"ד על חלוקת ארון
-
@יהודי-חשוב כתב בחוו"ד על חלוקת ארון:
לא שאני "מביין" מי יודע מה אבל על פניו מצויין חוץ מרוחב המדף
מה שאני חושש זה המדף התחתון,24 ס"מ למה הוא מספיק? כמה סידורים ומחזורים יש לי?... יש עוד הרבה ספרים שימושים שהם לא יותר מ22 ס"מ?
מצד שני לוותר על מדף זה קצת כואב וגם אם אחלק אותו יהיו לי 15 ס"מ שלא יהיה לי לאיפה לחלק אותם...
בחירה שלך מטר וחצי זה המון....
יהיה באמצע מפרידים ניידים שאוכל לשים אותם איפה שאני רוצה, ככה זה גם יחזיק את המדף למעלה וגם יחלק את המדף ל2 אבל לא בצורה סימטרית (גם יותר יפה וגם יותר פרקטי שלא להפסיק באמצע סטים וכדו')
ש"ס וטור מדדת או שאתה רוצה לקנות? כי יש בזה גדלים שונים
ש"ס וטור כבר יש לי, שו"ע אני עדיין מסתפק, כרגע מה שידוע לי שיש (בבהיר) זה 33 ו26. 26 מרגיש לי טיפה קטן מדי אז בלית ברירה אני אלך על ה33
חישבנת את גובה הארון לשתי מטר בדיוק?
למה 2 מטר? זה 2.75
סתם מענין
לא, זה ספרייה אני לא לוקח סיכון... זה הנגר הערבי עושה.
@aiib כתב בחוו"ד על חלוקת ארון:
26 מרגיש לי טיפה קטן מדי אז בלית ברירה אני אלך על ה33
צודק, אל תקנה את הקטן, יצא לך העיניים לקרוא את הפת"ש ושאר הנו"כ, מנסיון, ובתור סוכן
-
26 מרגיש לי טיפה קטן מדי אז בלית ברירה אני אלך על ה33
צודק, אל תקנה את הקטן, יצא לך העיניים לקרוא את הפת"ש ושאר הנו"כ, מנסיון, ובתור סוכן
-
מצרף שירטוט שעשיתי בשביל הנגר,
בגלל רוחב המדף (152 ס"מ בעמודה אחת) אני עושה מדפים קבועים ולכן החלוקה צריכה להיות עכשיו וללא חרטות...למטה דלתות, מדף ראשון 24 ס"מ עבור סידורים, מחזורים וכדו'
מדף שני 35 ס"מ בשביל שו"ע הבהיר 33 ס"מ
מדף שלישי 33.6 עבור ש"ס 31 ס"מ וטור 30.5 ס"מ
מדף 4-6 28 ס"מ עבור ספרים רגילים.עובי מדפים 2.7 ס"מ
זה הארון היחיד בבית ולכן אני מנצל כמה שיותר מדפים, השאלה היא האם החלוקה הזו טובה או שבסוף אשאר ללא ארון הזה (כי ספרים לא ייכנסו...) וללא ארון נוסף...
תודה רבה
@aiib אני רק אומר מבחינת יופי של חלוקה ואולי גם יציבות נהוג לשים את הספרים הכבדים והגבוהים כמה שיותר למטה... ואת הסידורים/מחזורים או לקבור בתוך הדלתות או במדף נמוך למעלה...
נ.ב. יש ספרי מוסר/מחשבה שהם קטנים יותר שיוכלו גם להכנס במדף נמוך אבל לא מדדתי כך שאני לא יודע לומר מידות מדוייקות...
-
@aiib אני רק אומר מבחינת יופי של חלוקה ואולי גם יציבות נהוג לשים את הספרים הכבדים והגבוהים כמה שיותר למטה... ואת הסידורים/מחזורים או לקבור בתוך הדלתות או במדף נמוך למעלה...
נ.ב. יש ספרי מוסר/מחשבה שהם קטנים יותר שיוכלו גם להכנס במדף נמוך אבל לא מדדתי כך שאני לא יודע לומר מידות מדוייקות...
@זוג-ידיים-ימניות כתב בחוו"ד על חלוקת ארון:
עקרונית אתה צודק, מצד שני אם אני לוקח 80 ס"מ מהרצפה ואז 2 מדפים שיחד מגיעים ליותר ממטר וחצי גובה מרגיש לי פחות נגיש לילדים ואם מדובר בסידורים זה פחות או יותר הדבר היחיד שהארון הזה אמור להיות קשור אליהם...
אני טועה?נ.ב. יש ספרי מוסר/מחשבה שהם קטנים יותר שיוכלו גם להכנס במדף נמוך אבל לא מדדתי כך שאני לא יודע לומר מידות מדוייקות...
אני לא נגד שיטת המוסר אבל עדיין לא חסיד גדול... צריך למלאות 150 ס"מ של ספרים קטנים...
-
@יהודי-חשוב כתב בחוו"ד על חלוקת ארון:
לא שאני "מביין" מי יודע מה אבל על פניו מצויין חוץ מרוחב המדף
מה שאני חושש זה המדף התחתון,24 ס"מ למה הוא מספיק? כמה סידורים ומחזורים יש לי?... יש עוד הרבה ספרים שימושים שהם לא יותר מ22 ס"מ?
מצד שני לוותר על מדף זה קצת כואב וגם אם אחלק אותו יהיו לי 15 ס"מ שלא יהיה לי לאיפה לחלק אותם...
בחירה שלך מטר וחצי זה המון....
יהיה באמצע מפרידים ניידים שאוכל לשים אותם איפה שאני רוצה, ככה זה גם יחזיק את המדף למעלה וגם יחלק את המדף ל2 אבל לא בצורה סימטרית (גם יותר יפה וגם יותר פרקטי שלא להפסיק באמצע סטים וכדו')
ש"ס וטור מדדת או שאתה רוצה לקנות? כי יש בזה גדלים שונים
ש"ס וטור כבר יש לי, שו"ע אני עדיין מסתפק, כרגע מה שידוע לי שיש (בבהיר) זה 33 ו26. 26 מרגיש לי טיפה קטן מדי אז בלית ברירה אני אלך על ה33
חישבנת את גובה הארון לשתי מטר בדיוק?
למה 2 מטר? זה 2.75
סתם מענין
לא, זה ספרייה אני לא לוקח סיכון... זה הנגר הערבי עושה.
שו"ע אני עדיין מסתפק, כרגע מה שידוע לי שיש (בבהיר) זה 33 ו26. 26 מרגיש לי טיפה קטן מדי אז בלית ברירה אני אלך על ה33
אפרופו, למה לא תקנה עוז והדר? (אצל סוכנים אתה יכול למצוא בסביבות 1.600) והוא קצת גבוה
ולעניננו, הנקודה היחידה שאני שם לב אליה, היא שכל מדף (כמעט) הוא בגובה שונה מחבירו, דבר שעין קצת ביקורתית יכולה לשים לב לזה, השאלה באיזה סדר זה ייראה הכי נעים לעין, קשה לשפוט את זה לפני שרואים את הארון מול העינים.
-
שו"ע אני עדיין מסתפק, כרגע מה שידוע לי שיש (בבהיר) זה 33 ו26. 26 מרגיש לי טיפה קטן מדי אז בלית ברירה אני אלך על ה33
אפרופו, למה לא תקנה עוז והדר? (אצל סוכנים אתה יכול למצוא בסביבות 1.600) והוא קצת גבוה
ולעניננו, הנקודה היחידה שאני שם לב אליה, היא שכל מדף (כמעט) הוא בגובה שונה מחבירו, דבר שעין קצת ביקורתית יכולה לשים לב לזה, השאלה באיזה סדר זה ייראה הכי נעים לעין, קשה לשפוט את זה לפני שרואים את הארון מול העינים.
@איש-גמזו כתב בחוו"ד על חלוקת ארון:
לא התקבל בבית מדרשא...
אתה צודק, אבל אני צריך לנצל מקום... אני לא יכול לעשות את כל המדפים 35 ס"מ גם כי זה לא יהיה יפה בכל המדפים עם הספרים הקטנים וגם כי חבל על המקום ואני גם לא יכול לעשות את כל המדפים 28 כי לא יהיה לי מקום לספרים הגדולים...
אז פחות או יותר יש איזה מדרגות, מדף אחד קטן, 2 גדולים (בהפרש של 1.4 ס"מ אחד מהשני מקווה שהעין לא תשים לב ואז 3 מדפים של 28 (אחד מהם של 27...)נקווה לטוב...
-
לא התקבל בבית מדרשא...
אתה צודק, אבל אני צריך לנצל מקום... אני לא יכול לעשות את כל המדפים 35 ס"מ גם כי זה לא יהיה יפה בכל המדפים עם הספרים הקטנים וגם כי חבל על המקום ואני גם לא יכול לעשות את כל המדפים 28 כי לא יהיה לי מקום לספרים הגדולים...
אז פחות או יותר יש איזה מדרגות, מדף אחד קטן, 2 גדולים (בהפרש של 1.4 ס"מ אחד מהשני מקווה שהעין לא תשים לב ואז 3 מדפים של 28 (אחד מהם של 27...)נקווה לטוב...
לא התקבל בבית מדרשא...
למה? (זה השו״ע של מכון ירושלים שהתקבל אצל כולם ועבר עבודה יסודית מאד, ועו״ה דקדקוהו שוב לזכרוני, רק במהדורה שנכנסת לספריה סטנדרטית ולא תופסת ״אוצר״ שלם)
אם לא שהיה לי כבר שו״ע פשיטא שהייתי קונה אותו דייקא.
חבל לך -
לא התקבל בבית מדרשא...
למה? (זה השו״ע של מכון ירושלים שהתקבל אצל כולם ועבר עבודה יסודית מאד, ועו״ה דקדקוהו שוב לזכרוני, רק במהדורה שנכנסת לספריה סטנדרטית ולא תופסת ״אוצר״ שלם)
אם לא שהיה לי כבר שו״ע פשיטא שהייתי קונה אותו דייקא.
חבל לך@איש-גמזו כתב בחוו"ד על חלוקת ארון:
1. מעניין לבדוק. יש מצב שיותר התחברתי לבהירות של הבהיר. אבל אבדוק
2. איך יכול להיות שהצליחו להקטין גם את הגובה וגם את כמות הכרכים וזה עדיין נשאר קריא? -
1. מעניין לבדוק. יש מצב שיותר התחברתי לבהירות של הבהיר. אבל אבדוק
2. איך יכול להיות שהצליחו להקטין גם את הגובה וגם את כמות הכרכים וזה עדיין נשאר קריא?@aiib כתב בחוו"ד על חלוקת ארון:
- איך יכול להיות שהצליחו להקטין גם את הגובה וגם את כמות הכרכים וזה עדיין נשאר קריא?
בשביל זה הם ״עוז והדר״...
עכ״פ, במכון ירושלים הכתב ממש ענק (רבי יעקב עדס כשהיה מגיע לישיבה בה למדתי היה מבקש שו״ע של מ״י שיהיה לו קל לקרוא), עו״ה עשו את הכתב רגיל, ועמודים די גדולים, בצירוף עבודה רצינית על ההתממשקות של צורת הדף.
קיצור, לא כאן המקום, אבל ממליץ לך ברצינות לשקול -
- איך יכול להיות שהצליחו להקטין גם את הגובה וגם את כמות הכרכים וזה עדיין נשאר קריא?
בשביל זה הם ״עוז והדר״...
עכ״פ, במכון ירושלים הכתב ממש ענק (רבי יעקב עדס כשהיה מגיע לישיבה בה למדתי היה מבקש שו״ע של מ״י שיהיה לו קל לקרוא), עו״ה עשו את הכתב רגיל, ועמודים די גדולים, בצירוף עבודה רצינית על ההתממשקות של צורת הדף.
קיצור, לא כאן המקום, אבל ממליץ לך ברצינות לשקול -
@aiib נראה לי שיש להם רק גודל אחד ב16 כרכים, ואם אני מבין נכון הוא בגובה 36 ס״מ, טיפה גבוה (בשביל שאבא שלך יבין מהו הש״ע מרחוק)
רוחב אינני יודע@איש-גמזו כתב בחוו"ד על חלוקת ארון:
@aiib נראה לי שיש להם רק גודל אחד ב16 כרכים, ואם אני מבין נכון הוא בגובה 36 ס״מ, טיפה גבוה (בשביל שאבא שלך יבין מהו הש״ע מרחוק)
רוחב אינני יודע36 ס"מ זה ממש גדול בשבילי. שאלתי מישהו הוא כתב לי ככה:
"על הפנים
צפוף מאד
יש לזה פלוס שיש בזה את התיקונים של מהדורת פרידמאן בלי החיסרון של קצהח ונתהמ מאחורה וכמדומני גם פרי מגדים באו"ח זה לא מאחורה אלא הכל על הדף אבל זה צפוף מאד.
זה מאד זול
וגם בחלק מהכרכים הביאור הגר"א נמצא בצד לדעתי מעבר לזה שזה לא נח זה גם חוצפה"
אתה חולק? -
@דניאל כתב בחוו"ד על חלוקת ארון:
ובתור סוכן
בעבר היה 29 ו31, כבר לא קיים?
תוכל לשלוח לי מחירים? (אני עדיין לא קונה, רק מברר מחירים)@aiib כתב בחוו"ד על חלוקת ארון:
ובתור סוכן
תוכל לשלוח לי מחירים? (אני עדיין לא קונה, רק מברר מחירים)אשמח, ואני רואה שיש כאן המון מו"מ על ספרים מחיריהם וגודלם, השאלה האם כאן ראוי להתדיין על כך?
יש למישהו רעיון היכן אפשר? ושוב חבל שא"א לעשות צ'אט...
@admin ?
-
ובתור סוכן
תוכל לשלוח לי מחירים? (אני עדיין לא קונה, רק מברר מחירים)אשמח, ואני רואה שיש כאן המון מו"מ על ספרים מחיריהם וגודלם, השאלה האם כאן ראוי להתדיין על כך?
יש למישהו רעיון היכן אפשר? ושוב חבל שא"א לעשות צ'אט...
@admin ?