יצירת פתח בקיר קיים
-
@משה-מיארה כתב ביצירת פתח בקיר קיים:
לגבי א. אם בנו נכון את הקיר אז יש חגורת בטון אבל אין בעיה להוריד אותה אם אתה מוריד את כל הקיר,
אני לא מוריד את כל הקיר אלא רק פתח בקיר
מה שכן עדיף לסמן עם דיסק 9 את הגבול של החגורה שאתה מוריד ככה לא יהיה רעידות של המשך החגורה, או לכל הפחות לשבור עם פטישון ולא קונגו.
התיכנון לחרוץ עם דיסק ואח"כ לעבור לפטישון
לגבי ב. למה לא לשים קרש עם זוית או פרופיל ולאטום עם מסטיק וצבע, עשיתי את זה כבר וזה מצוין.
חשבתי על זה
ובמיוחד שיש לי ארון שאני זורק
אבל לדעתי זה פחות מבודד רעשים ופחות חזק מפאנל
וגם אין לי קרש בגובה 2.75 ס"מ ולחבר 2 זה כבר חלטורה -
@א-י כתב ביצירת פתח בקיר קיים:
באיזה גודל ומה המיקום של הפתח?
@משה-מיארה 30 ס"מ עדיף לכל הגובה (מעל הפאנלים ואילך)
המיקום כמו שסימנתי באיקס שבתמונה -
@משה-מיארה כתב ביצירת פתח בקיר קיים:
לגבי א. אם בנו נכון את הקיר אז יש חגורת בטון אבל אין בעיה להוריד אותה אם אתה מוריד את כל הקיר,
מה שכן עדיף לסמן עם דיסק 9 את הגבול של החגורה שאתה מוריד ככה לא יהיה רעידות של המשך החגורה, או לכל הפחות לשבור עם פטישון ולא קונגו.
התיכנון לחרוץ עם דיסק ואח"כ לעבור לפטישון
לגבי ב. למה לא לשים קרש עם זוית או פרופיל ולאטום עם מסטיק וצבע, עשיתי את זה כבר וזה מצוין.
חשבתי על זה
ובמיוחד שיש לי ארון שאני זורק
אבל לדעתי זה פחות מבודד רעשים ופחות חזק מפאנל
וגם אין לי קרש בגובה 2.75 ס"מ ולחבר 2 זה כבר חלטורה -
@משה-מיארה 30 ס"מ עדיף לכל הגובה (מעל הפאנלים ואילך)
המיקום כמו שסימנתי באיקס שבתמונה -
אם הבנתי נכון, הפתח יהיה מחדר מקביל, נכון?
אם כן, תעשה את הארון יותר רחב, עד העמוד ביטון.
ואת הסגירה תעשה בין העמוד לקיר, והנישה תהיה יותר קטנה.
ככה אין צורך בצביעה לקיר החדש, כי הוא מאחורי הארון.
ואתה גם חוסך שטח של הקיר הכפול, גם עמוד וגם פאנל.

-
אם הבנתי נכון, הפתח יהיה מחדר מקביל, נכון?
אם כן, תעשה את הארון יותר רחב, עד העמוד ביטון.
ואת הסגירה תעשה בין העמוד לקיר, והנישה תהיה יותר קטנה.
ככה אין צורך בצביעה לקיר החדש, כי הוא מאחורי הארון.
ואתה גם חוסך שטח של הקיר הכפול, גם עמוד וגם פאנל.

@איש-תחזוקה בין הארון לעמוד אמור להיות לי רווח של 9 ס"מ
(כל שינוי ממידת הסטנדרט של הארון מייקר מאוד את הארון)
רובו המוחלט של הרווח ייתפס ע"י הקיר שאני אבנה בעז"ה
וכמו שכתבת ככה אני מתכנן לבנות, מעבר לקיר בטון
ואת מה שבתוך החלל הצר הנ"ל לא צריך לצבוע
אבל את מה שיעלה מהקיר מעל הארון (35 ס"מ) צריך לצבוע -
(כל שינוי ממידת הסטנדרט של הארון מייקר מאוד את הארון)
וכמו שכתבת ככה אני מתכנן לבנות, מעבר לקיר בטון
ואת מה שבתוך החלל הצר הנ"ל לא צריך לצבוע
אבל את מה שיעלה מהקיר מעל הארון (35 ס"מ) צריך לצבוע@א-י כתב ביצירת פתח בקיר קיים:
(כל שינוי ממידת הסטנדרט של הארון מייקר מאוד את הארון)תקנה קרש ברוחב הזה ותחבר אותו שם
-
@א-י כתב ביצירת פתח בקיר קיים:
(כל שינוי ממידת הסטנדרט של הארון מייקר מאוד את הארון)תקנה קרש ברוחב הזה ותחבר אותו שם
@aiib כתב ביצירת פתח בקיר קיים:
תקנה קרש ברוחב הזה ותחבר אותו שם
כתב ביצירת פתח בקיר קיים:
אין לי מושג כמה זה יצא
אני עדיין לא סגור על איזה קיר עדיף לי לבנות -
מסכם את האירוע אולי זה יביא למישהו תועלת
זו הפינה המדוברת שאמורה להחסם עם הארון החדש שאמור לבוא (מסומן באדום) שממש היה לי חבל עליה
וכמו שרואים בתמונה ניסיתי לבדוק עם פטישון אם יש חגורת בטון (כנראה הפטישון של מקיטה טוב מדי היה שם חגורה ולא הרגשתי...)

כיסיתי את האזור בנילונים ואחרי סימון עם עט חרצתי משני הכיוונים עם דיסק לאבן
היה לי רק דיסק 4.5 ולכן נשאר לפטישון הרבה עבודה
דבר נוסף שקרה לי
הערבים ימ"ש שמו לי את השרשור של החשמל ממש חיצוני וכשעברתי ממש בזהירות כדי לגלף את הטיח ולהגיע לחוט של החשמל, הפטישון נתן מכה לחוט והחוט נקרע בליווי ניצוצות ונפילת חשמל
שימו לב לעשות את זה ידנית עם איזמל

מהצד של החדר שינה סגרתי עם פנל מוקצף ומסילה. חיברתי את המסילה עם דיבלים לקיר ובצד של העמוד הוספתי גם קצף פוליאוריטן כיון שנשאר מעט רווח (על אף שהסרתי את הפנלים) וגם כדי שידבק טוב
חיצונית, הוספתי בשביל האיטום והאסתטיקה מסטיק אקרילי מכל הכיוונים בגלל שזה קיר שיכול להיות לו תנועה מסויימת (לא מופיע בתמונה)

זאת החגורת בטון שהתפספסה

והשלמתי אותה עם חומר מפחיד שנקרא "סיקה מונופלג"
זה חומר שמערבבים אותו עם מים ותוך 30-10 שניות הוא המתקשה ונהיה לגוש קשיח
התחלתי לנסיון עם מעט חומר והכל הלך לפח
בפעם השנייה פשוט דיללתי עם יותר מים ממה שהיצרן כתב, ערבבתי במהירות וכשזה עוד נוזלי שמתי את זה בתוך היד וברגע שזה התחיל להיות סמיך (10 שניות!!!) ישר שמתי את זה על חגורת הבטון והשארתי את היד עד שזה התקשה
מעט מעט עד שסיימתי
יש לציין שזה ממש מתקשה כמו בטון

החלפתי את החוט חשמל לחוט ארוך יותר, את העודף של החוט העברתי בתוך הארון בכדי שלא יקרע (עטוף בשרשור)
קצת טיח גבס למלאת את החורים ושפכטל לא מושלם - כי ערב פסח וצריך גם לנקות את הבית (הצביעה תחכה...)
הדבקתי עם קצף פוליאוריטן מסגרת עץ דקה סביב הפתח
שמתי מדפים שחלקם יוחלפו בהמשך ליותר מושקעים בעז"ה
ודלת שתהיה בקו אפס עם הקיר, תאלץ להמתין לזמן פנוי...לקח זמן, הידים מעט פצועות, אבל העיקר שיש לי ארון לחד-פעמי בנפח כ-320 ליטר (28 ס"מ על 42 ס"מ בגובה 276 ס"מ)
הארון ישר, זווית הצילום מקנה לזה מראה עקום

-
זו הפינה המדוברת שאמורה להחסם עם הארון החדש שאמור לבוא (מסומן באדום) שממש היה לי חבל עליה
וכמו שרואים בתמונה ניסיתי לבדוק עם פטישון אם יש חגורת בטון (כנראה הפטישון של מקיטה טוב מדי היה שם חגורה ולא הרגשתי...)

דבר נוסף שקרה לי
הערבים ימ"ש שמו לי את השרשור של החשמל ממש חיצוני וכשעברתי ממש בזהירות כדי לגלף את הטיח ולהגיע לחוט של החשמל, הפטישון נתן מכה לחוט והחוט נקרע בליווי ניצוצות ונפילת חשמל

מהצד של החדר שינה סגרתי עם פנל מוקצף ומסילה. חיברתי את המסילה עם דיבלים לקיר ובצד של העמוד הוספתי גם קצף פוליאוריטן כיון שנשאר מעט רווח (על אף שהסרתי את הפנלים) וגם כדי שידבק טוב
חיצונית, הוספתי בשביל האיטום והאסתטיקה מסטיק אקרילי מכל הכיוונים בגלל שזה קיר שיכול להיות לו תנועה מסויימת (לא מופיע בתמונה)

זאת החגורת בטון שהתפספסה

בפעם השנייה פשוט דיללתי עם יותר מים ממה שהיצרן כתב, ערבבתי במהירות וכשזה עוד נוזלי שמתי את זה בתוך היד וברגע שזה התחיל להיות סמיך (10 שניות!!!) ישר שמתי את זה על חגורת הבטון והשארתי את היד עד שזה התקשה
מעט מעט עד שסיימתי

החלפתי את החוט חשמל לחוט ארוך יותר, את העודף של החוט העברתי בתוך הארון בכדי שלא יקרע (עטוף בשרשור)
קצת טיח גבס למלאת את החורים ושפכטל לא מושלם - כי ערב פסח וצריך גם לנקות את הבית (הצביעה תחכה...)
ודלת שתהיה בקו אפס עם הקיר, תאלץ להמתין לזמן פנוי...לקח זמן, הידים מעט פצועות, אבל העיקר שיש לי ארון לחד-פעמי בנפח כ-320 ליטר (28 ס"מ על 42 ס"מ בגובה 276 ס"מ)

-
@א-י שאפו!
נ.ב. הסיקה לא מיועדת לאטימה? כלומר זה שהיא מתקשה מאד אומר שהיא חזקה ותוכל לעשות את תפקידה של החגורה?
-

דבר נוסף שקרה לי

זאת החגורת בטון שהתפספסה

מעט מעט עד שסיימתי

@א-י פוסט כ"כ יפה ומושקע...
נראה לי כדאי להעביר אותו לקטגוריה הייעודית
https://diy-il.forum/category/30/מעשה-ידינו-שיתוף-פרויקטים-ויצירות
ולהשאיר כאן קישור לשם...
-
@א-י פוסט כ"כ יפה ומושקע...
נראה לי כדאי להעביר אותו לקטגוריה הייעודית
https://diy-il.forum/category/30/מעשה-ידינו-שיתוף-פרויקטים-ויצירות
ולהשאיר כאן קישור לשם...
@זוג-ידיים-ימניות זה לא יצירה הוא כתב התייעצות מה שאני מבין ששיתוף פרויקטים זה משהו שיצרו ומשתפים את זה מה שכאן זה לא יצירה