שיתוף | הדרכה וטיפים לצביעת בתים | כנסו לשתף..
-
אכתוב מה שידוע לי, מעצות שנכתבו אלי בעבר מבעל נסיון:
-
להשקיע ברולר טוב!
-
פס הקיר הצמוד לתקרה במברשת דקה.
-
פס התקרה הצמוד לקיר עדיף לשים דבק נייר.
-
על הפנלים רצוי להדביק דבק נייר למניעת לכלוך.
-
החדר הנצבע צריך להיות מואר חזק מאוד, בשביל לשים לב שהצביעה תצא חלקה ממולץ להצטייד בפרוזקטורים.
-
צביעה עם כפפות עבודה ימנע את הלכלוך בכפות הידיים, ואף כוויות הנגרמות מהלוך חזור של מקל הרולר על ידך.
-
לחסוך את הניקיון המקדים בקיר - אפשר פשוט לעבור ספציפית על אותו מקום עם מברשת צבע כמה פעמים לפני תחילת העבודה הגדולה.
-
-
נשמח לקבל עצות מועילות לצביעת בתים בסגנון DIY...
ובכלל זה:
- עצות למקומות ספציפיים [זוית תקרה וכה"ג]
- שמירת הנקיון במהלך הצביעה
- סתימת החורים קודם הצביעה
- טיפול בקירות מלכלכים/מקושקשים
בתודה מראש!
@דניאל כתב בשיתוף | הדרכה וטיפים לצביעת בתים | כנסו לשתף..:
ובכלל זה:
באמצעות במרשת, לפני צביעת כלל הקיר באמצעות רולר
פריסת ניילון על הריצפה
כיסוי כל המתגים/ שקעים/ מסגרות דלתות וחלונות בדבק נייר- סתימת החורים קודם הצביעה
באמצעות קלסימו/ שפכטל אמריקאי/ טייח גבס (תלוי בעובי ועומק החורים)
צביעת מס' שכבות
לכלוכים בצבעים כהים- צביעת השטח בצבע פחות מדוללבתודה מראש!
-
-
לחבר מוט הארכה לרולר, למניעת התעייפות. לא מוט ארוך, יכול להספיק אפילו 70 ס״מ ופחות, גם מקל מטאטא שבור מועיל. - מאד ממליץ!
-
אני אישית את פס הקיר הצמוד לתקרה עושה לפעמים עם פד יעודי, מה שמונע את הצורך לשים דבק.
-
להחזיק צמוד סמרטוט רטוב, ולנגב מיד טיפות מהרצפה, מה שלוקח עכשיו שניה, לוקח אחר כך דקה.
-
מי שלא עושה צביעה רצינית, או שאין לו עניין להשחית את המגש, פשוט להכניס אותו בתוך שקית ניילון, ולשפוך את הצבע על הניילון, לא מפריע בכלל, ובסיום העבודה להשליך את הניילון לפח.
-
מומלץ להחזיק גם רולר קטן באיזור. שימו לב אפשר לקנות חבילה של גלגלות לרולרים קטנים, ופשוט להעיף לפח רק את הגלגלת אחרי העבודה.
-
-
-
לחבר מוט הארכה לרולר, למניעת התעייפות. לא מוט ארוך, יכול להספיק אפילו 70 ס״מ ופחות, גם מקל מטאטא שבור מועיל. - מאד ממליץ!
-
אני אישית את פס הקיר הצמוד לתקרה עושה לפעמים עם פד יעודי, מה שמונע את הצורך לשים דבק.
-
להחזיק צמוד סמרטוט רטוב, ולנגב מיד טיפות מהרצפה, מה שלוקח עכשיו שניה, לוקח אחר כך דקה.
-
מי שלא עושה צביעה רצינית, או שאין לו עניין להשחית את המגש, פשוט להכניס אותו בתוך שקית ניילון, ולשפוך את הצבע על הניילון, לא מפריע בכלל, ובסיום העבודה להשליך את הניילון לפח.
-
מומלץ להחזיק גם רולר קטן באיזור. שימו לב אפשר לקנות חבילה של גלגלות לרולרים קטנים, ופשוט להעיף לפח רק את הגלגלת אחרי העבודה.
@איש-גמזו כתב בשיתוף | הדרכה וטיפים לצביעת בתים | כנסו לשתף..:
אהבתי
-
-
@דניאל כתב בשיתוף | הדרכה וטיפים לצביעת בתים | כנסו לשתף..:
ובכלל זה:
באמצעות במרשת, לפני צביעת כלל הקיר באמצעות רולר
פריסת ניילון על הריצפה
כיסוי כל המתגים/ שקעים/ מסגרות דלתות וחלונות בדבק נייר- סתימת החורים קודם הצביעה
באמצעות קלסימו/ שפכטל אמריקאי/ טייח גבס (תלוי בעובי ועומק החורים)
צביעת מס' שכבות
לכלוכים בצבעים כהים- צביעת השטח בצבע פחות מדוללבתודה מראש!
@שלוש-ידיים כתב בשיתוף | הדרכה וטיפים לצביעת בתים | כנסו לשתף..:
כיסוי כל המתגים/ שקעים
את הפלסטיק החיצוני עדיף להוציא
כי אם לא, כשתוציא את הדבק נייר, תראה סביב השקע מקומות שלא נצבעו@דניאל כתב בשיתוף | הדרכה וטיפים לצביעת בתים | כנסו לשתף..:
טיפול בקירות מלכלכים/מקושקשים
לפעמים אם זה נקודתי הכי פשוט לגרד את הלכלוך גם אם תצטרך אחרי זה לעשות מעט שפכטל על הקיר
היה לי צבע סגול חזק במקום מסויים שעברתי הרבה פעמים ולא נעלם לגמרי עד שפשוט גירדתי אותו@שלוש-ידיים כתב בשיתוף | הדרכה וטיפים לצביעת בתים | כנסו לשתף..:
צביעת מס' שכבות
לכלוכים בצבעים כהים- צביעת השטח בצבע פחות מדולללהיזהר לפעמים זה גורם סדקים וקילופים לצבע
@איש-גמזו כתב בשיתוף | הדרכה וטיפים לצביעת בתים | כנסו לשתף..:
אני עושה את זה קבוע
בהחלט רעיון טוב! -
כאחד שהתעסק בצבע לפני ההסבה לחשמל (ואני ממש לא מתגעגע...)
אני מצטרף לטיפים הנ"ל (בפרט אהבתי את המגש בתוך הניילון (@איש-גמזו), אוסיף עוד טיפ שמאז שהקפדתי עליו העבודה השתנתה פלאים:- צביעה מקדימה עם בונדרול
מאז השימוש עם בונדרול נגמרו הסיפורים על צבע שמתקלף, בין תוך כדי הצביעה ובין לאחר מכן.
-
ובכלל זה:
- סתימת החורים קודם הצביעה
בתודה מראש!
-
כאחד שהתעסק בצבע לפני ההסבה לחשמל (ואני ממש לא מתגעגע...)
אני מצטרף לטיפים הנ"ל (בפרט אהבתי את המגש בתוך הניילון (@איש-גמזו), אוסיף עוד טיפ שמאז שהקפדתי עליו העבודה השתנתה פלאים:- צביעה מקדימה עם בונדרול
מאז השימוש עם בונדרול נגמרו הסיפורים על צבע שמתקלף, בין תוך כדי הצביעה ובין לאחר מכן.
@רפאל-0 כתב בשיתוף | הדרכה וטיפים לצביעת בתים | כנסו לשתף..:
צביעה מקדימה עם בונדרול
בצבע אקרילי זה (כמעט) חובה! (ולא המלצה)
היום הייתי בבית של חבר שנצבע לפני שבועיים ללא בונדרול, המצב היום כמו לפני הצביעה -
דרך אגב במריחת בונדרול יש לשים לב למריחת שיכבה דקה ולסחוט היטב את הרולר כדי למנוע טיפטופים (שימו לב החומר מטבעו דליל מאוד כך שבקלות נוצרים טפטופים...
הערה נוספת כל הנ"ל לגבי חשיבות הבונדרול/פריימר זה רק כאשר צובעים על טיח/שפטל/או צבע שאינו אקרילי. צבע אקרילי אינו סופג את הבונדרול/פריימר כמו שצריך וגם אין בעיית הדבקות של אקריל לאקריל...