דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • פוסטים אחרונים
  • תגיות
  • פופולרי
  • משתמשים
כיווץ
logo
  1. דף הבית
  2. על הפורום
  3. חשיבות פתיחת אשכול נפרד לכל נושא - לטובת כולנו

חשיבות פתיחת אשכול נפרד לכל נושא - לטובת כולנו

מתוזמן נעוץ נעול הועבר על הפורום
4 פוסטים 2 כותבים 61 צפיות 2 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • A מנותק
    A מנותק
    admin
    מנהלים
    כתב נערך לאחרונה על ידי

שלום לכל חברי הפורום היקרים!

קודם כל, תודה ענקית לכל הכותבים כאן, הן השואלים שמפרים את הפורום בשאלותיהם והן למשיבים שמשקיעים מזמנם ועונים בסבלנות ובטוב טעם. איש איש בשמו הטוב יבורך.

עם זאת, חשוב לי לחדד נקודה:
    בכל שאלה או נושא חדש יש לפתוח אשכול חדש. ואין צורך להתקמצן.

כאשר כמה נושאים מרוכזים לאשכול אחד, גם אם זה "בערך באותו תחום", זה הופך את הדיון למבולגן ולא ברור.

גם קשה לעקוב ולהגיב כהלכה, להתמצא במה שכבר נענה ומה עדיין פתוח ודורש מענה, וגם קשה למשתמשים אחרים למצוא תשובות לבעיות דומות בעתיד.

היופי של פורום הוא שהמידע שבו נשמר, מסודר לפי נושאים, כך שכל אחד יכול לחפש, ללמוד ולהיעזר מבלי להציף שוב את אותה שאלה (או במקסימום ניתן להפנות את השואל לאשכול הרלוונטי שכבר דן בעניין).

ברגע שהכול מרוכז בתוך אשכול אחד עם 40+ תגובות שמתפרשות על שאלות שונות לגמרי, המידע בהכרח נאבד בתוך הבלגן.

לשם הדוגמא, באשכול על "העברת נקודת מים וניקוז" החלו דיונים גם על סוגי דיסקים, על קידוח חורים בקרמיקה וכו', נושא שכל אחד מהם ראוי לאשכול בפני עצמו.

אני מבין שמבחינת השואל שפתח את האשכול, מטרתו בפתיחת האשכול היא לפתור את הבעיה ולא משנה הנושא, אבל מבחינת תרבות דיון בפורום, חשוב מאוד להקפיד על זה.

אני לא רואה שום קונסטלציה אפשרית לכך שאשכול יהיה באורך של יותר מ10-20 הודעות מקסימום שבמקסימום.

💡 לכן, אודה לכל המשתמשים – גם שואלים וגם מגיבים – אם תעזרו לשמור על הסדר הזה לטובת כולנו.

חשוב גם לנסח את השאלה בצורה כמה שיותר ברורה וממוקדת ועם מירב הפרטים על מנת שהעונה יוכל להתייחס לכל הפרטים ולא יהיה צורך בדיון בסגנון צ'אט. וכמובן חשוב גם שהעונה יגיב באופן שיותיר כמה שפחות מקום לשאלות או ספקות.

כל שאלה שאתם שואלים היום עשויה לעזור למישהו אחר מחר, אבל רק בתנאי שהיא תהיה מאורגנת ונגישה הן במיקוד השאלה והן במיקוד התשובות!

ועוד משהו קטן בכללי,
    לפני שאתם מגיבים בכל אשכול שהוא, תחשבו בבקשה פעמיים האם בהכרח התשובה נותנת ערך לשואל/נשוא התגובה או למשתמשי הפורום האחרים?. זיכרו! זה פורום, לא צ'אט.

קבלו את דבריי בהבנה,
    ושוב תודה על ההשתתפות הפעילה!

אם יש למישהו השגות על האנמר אני כמובן אשמח לשמוע ולדון בעניין, באשכול הזה או בפרטי.

זמין ב [email protected]

kasnikK תגובה 1 תגובה אחרונה
    13
    • A admin

שלום לכל חברי הפורום היקרים!

קודם כל, תודה ענקית לכל הכותבים כאן, הן השואלים שמפרים את הפורום בשאלותיהם והן למשיבים שמשקיעים מזמנם ועונים בסבלנות ובטוב טעם. איש איש בשמו הטוב יבורך.

עם זאת, חשוב לי לחדד נקודה:
      בכל שאלה או נושא חדש יש לפתוח אשכול חדש. ואין צורך להתקמצן.

כאשר כמה נושאים מרוכזים לאשכול אחד, גם אם זה "בערך באותו תחום", זה הופך את הדיון למבולגן ולא ברור.

גם קשה לעקוב ולהגיב כהלכה, להתמצא במה שכבר נענה ומה עדיין פתוח ודורש מענה, וגם קשה למשתמשים אחרים למצוא תשובות לבעיות דומות בעתיד.

היופי של פורום הוא שהמידע שבו נשמר, מסודר לפי נושאים, כך שכל אחד יכול לחפש, ללמוד ולהיעזר מבלי להציף שוב את אותה שאלה (או במקסימום ניתן להפנות את השואל לאשכול הרלוונטי שכבר דן בעניין).

ברגע שהכול מרוכז בתוך אשכול אחד עם 40+ תגובות שמתפרשות על שאלות שונות לגמרי, המידע בהכרח נאבד בתוך הבלגן.

לשם הדוגמא, באשכול על "העברת נקודת מים וניקוז" החלו דיונים גם על סוגי דיסקים, על קידוח חורים בקרמיקה וכו', נושא שכל אחד מהם ראוי לאשכול בפני עצמו.

אני מבין שמבחינת השואל שפתח את האשכול, מטרתו בפתיחת האשכול היא לפתור את הבעיה ולא משנה הנושא, אבל מבחינת תרבות דיון בפורום, חשוב מאוד להקפיד על זה.

אני לא רואה שום קונסטלציה אפשרית לכך שאשכול יהיה באורך של יותר מ10-20 הודעות מקסימום שבמקסימום.

💡 לכן, אודה לכל המשתמשים – גם שואלים וגם מגיבים – אם תעזרו לשמור על הסדר הזה לטובת כולנו.

חשוב גם לנסח את השאלה בצורה כמה שיותר ברורה וממוקדת ועם מירב הפרטים על מנת שהעונה יוכל להתייחס לכל הפרטים ולא יהיה צורך בדיון בסגנון צ'אט. וכמובן חשוב גם שהעונה יגיב באופן שיותיר כמה שפחות מקום לשאלות או ספקות.

כל שאלה שאתם שואלים היום עשויה לעזור למישהו אחר מחר, אבל רק בתנאי שהיא תהיה מאורגנת ונגישה הן במיקוד השאלה והן במיקוד התשובות!

ועוד משהו קטן בכללי,
      לפני שאתם מגיבים בכל אשכול שהוא, תחשבו בבקשה פעמיים האם בהכרח התשובה נותנת ערך לשואל/נשוא התגובה או למשתמשי הפורום האחרים?. זיכרו! זה פורום, לא צ'אט.

קבלו את דבריי בהבנה,
      ושוב תודה על ההשתתפות הפעילה!

אם יש למישהו השגות על האנמר אני כמובן אשמח לשמוע ולדון בעניין, באשכול הזה או בפרטי.

kasnikK מנותק
      kasnikK מנותק
      kasnik
      כתב נערך לאחרונה על ידי kasnik

@admin אמנם זה נכון שזה לא בדיוק הנושא המקורי, אבל תחשוב מה קורה אם על האשכול שהזכרת

@admin כתב בחשיבות פתיחת אשכול נפרד לכל נושא - לטובת כולנו:

היה מתחלק לכך שאלה קטנה בנפרד זה היה יוצא איזה 5-10 אשכולות ...
      זה ממש להציף את הפורום.....

מה עוד שלדעתי (וזכותך המלאה לחלוק עלי) אני חושב שעדיף שכל הנושא יטחן דק דק במקום אחד,
      והסיבה היא שמי שמחפש בעתיד מידע כיצד מעבירים נקודת מים יכנס לאותו האשכול ויהיה לו את כל המידע בבת אחת, גם על סוגי הצינורות גם על סוגי התושבות גם על הקודחים התואמים וכו', הוא לא יצטרך לטייל ב10 אשכולות....

חשוב גם לנסח את השאלה בצורה כמה שיותר ברורה וממוקדת ועם מירב הפרטים על מנת שהעונה יוכל להתייחס לכל הפרטים ולא יהיה צורך בדיון בסגנון צ'אט.

לפעמים זה יותר נוח להבאים לאחר מכן שזה בדרך של 'שו"ת'.....
      למי שממש לא מבין בזה זה יותר נוח ..
      (אבל לא אמרתי כלום, זה רק הרהורי לב 😉 )

האנמר

*הנאמר 😉

מה שכן דבר שאני מאד מעודד לעשות אותו, ואני גם מאד משתדל לעשות אותו בעצמי.

אליך משתמש יקר
      כשאתה שואל שאלה מורכבת ולאחר דיון הגעת לתוצאה המושלמת.
      אנא ואנא ממך 🫵 תכתוב בצורה מסודרת את התוצאות, אפילו בנושא חדש (אפשר לקרוא לזה 'מדריך').
      זה עוזר לך להבנת העניין ובהמשך לחבריך לפתור את זה בלי לעבור על עשרות הודעות...
      לך זה לוקח כמה דקות, להם זה יחסוך כמה שעות...
      חזקו ואמצו 🤝

אני אשתדל לשים לייק 😉

וכמובן @admin תודה ענקית על הכל....

'אני רוצה לעזור לפרגן בלי תמורה,
      לא להיכשל בקנאה וחטא היוהרה' (מוטי וייס- באתי לדבר)

A תגובה 1 תגובה אחרונה
      5
      • kasnikK kasnik

@admin אמנם זה נכון שזה לא בדיוק הנושא המקורי, אבל תחשוב מה קורה אם על האשכול שהזכרת

מה עוד שלדעתי (וזכותך המלאה לחלוק עלי) אני חושב שעדיף שכל הנושא יטחן דק דק במקום אחד,
        והסיבה היא שמי שמחפש בעתיד מידע כיצד מעבירים נקודת מים יכנס לאותו האשכול ויהיה לו את כל המידע בבת אחת, גם על סוגי הצינורות גם על סוגי התושבות גם על הקודחים התואמים וכו', הוא לא יצטרך לטייל ב10 אשכולות....

חשוב גם לנסח את השאלה בצורה כמה שיותר ברורה וממוקדת ועם מירב הפרטים על מנת שהעונה יוכל להתייחס לכל הפרטים ולא יהיה צורך בדיון בסגנון צ'אט.

למי שממש לא מבין בזה זה יותר נוח ..
        (אבל לא אמרתי כלום, זה רק הרהורי לב 😉 )

האנמר

*הנאמר 😉

אליך משתמש יקר
        אנא ואנא ממך 🫵 תכתוב בצורה מסודרת את התוצאות, אפילו בנושא חדש (אפשר לקרוא לזה 'מדריך').
        חזקו ואמצו 🤝

אני אשתדל לשים לייק 😉

וכמובן @admin תודה ענקית על הכל....

A מנותק
        A מנותק
        admin
        מנהלים
        כתב נערך לאחרונה על ידי admin

@kasnik כתב בחשיבות פתיחת אשכול נפרד לכל נושא - לטובת כולנו:

אני לא רואה בעיה ב"להציף את הפורום" כל עוד כל נושא הוא רלוונטי ורציני בפני עצמו כשהכותרת ותוכן הנושא מנוסחים בצורה טובה וברורה. בדיוק בשביל זה הפורום נועד.

ויהיה לו את כל המידע בבת אחת

כשהמידע מבולגן זה לא רלוונטי ולא מועיל שהוא כולו במקום אחד, אם בסוף צריך לשבת עם דף ועט "לאחוז ראש" עם המהלך ו"לסכם" את מה שנכתב בו כמו היה זה שיעור כללי. כשאני נכנס לאשכול כזה אני רואה חושך בעיניים ובורח משם...
        בנוסף, אם מישהו רוצה רק מידע על צינורות לדוגמא, הוא לא יחפש/ימצא את זה שם ין עשרות ההודעות וחבל על הטירחה של המסביר שהועילה רק נקודתית לשואל במקום במקום להועיל לטווח רחוק לכלל המשתמשים המתעניינים בנושא.

לי אישית זה לא נוח יותר. אולי יש כאלו שלהם זה כן נח אבל מאמין שלרובם לא. בכל מקרה, זה פורום, לא צ'אט. בצ'אט מתכתבים. בפורום שואלים שאלה ומקבלים תשובה ומקסימום עוד המשך קצר. ככה זה בכל פורום שמכבד את עצמו ורוצה להיות יעיל ויש לכך סיבה. וחשוב לשמור על זה ככה.

זמין ב [email protected]

kasnikK תגובה 1 תגובה אחרונה
        2
        • A admin

אני לא רואה בעיה ב"להציף את הפורום" כל עוד כל נושא הוא רלוונטי ורציני בפני עצמו כשהכותרת ותוכן הנושא מנוסחים בצורה טובה וברורה. בדיוק בשביל זה הפורום נועד.

ויהיה לו את כל המידע בבת אחת

כשהמידע מבולגן זה לא רלוונטי ולא מועיל שהוא כולו במקום אחד, אם בסוף צריך לשבת עם דף ועט "לאחוז ראש" עם המהלך ו"לסכם" את מה שנכתב בו כמו היה זה שיעור כללי. כשאני נכנס לאשכול כזה אני רואה חושך בעיניים ובורח משם...
          בנוסף, אם מישהו רוצה רק מידע על צינורות לדוגמא, הוא לא יחפש/ימצא את זה שם ין עשרות ההודעות וחבל על הטירחה של המסביר שהועילה רק נקודתית לשואל במקום במקום להועיל לטווח רחוק לכלל המשתמשים המתעניינים בנושא.

לי אישית זה לא נוח יותר. אולי יש כאלו שלהם זה כן נח אבל מאמין שלרובם לא. בכל מקרה, זה פורום, לא צ'אט. בצ'אט מתכתבים. בפורום שואלים שאלה ומקבלים תשובה ומקסימום עוד המשך קצר. ככה זה בכל פורום שמכבד את עצמו ורוצה להיות יעיל ויש לכך סיבה. וחשוב לשמור על זה ככה.

kasnikK מנותק
          kasnikK מנותק
          kasnik
          כתב נערך לאחרונה על ידי

זה שני סיגנונות של אנשים
          קח דוגמא, על המדריכים שאני כותב (בעיקר במתמחים) יש לי 2 סוגי תגובות- 1. 'תודה שעשית לי את זה כמו קומיקס שלב אחרי שלב', 2. 'המדריכים שלך מעצבנים, מה זה מעניין אותי תמונה של הכפתור שאני אמור ללחוץ'
          בעצם זה שני סוגי אנשים הסוג הראשון הוא בד''כ אלו שבאמת לא מבינים, לכן נוח להם שזה שלב אחרי שלב, בצורה שהכותב שואל את אותם שאלות (תמימות) שלהם ....
          והסוג השני זה אלו שכן מבינים (כמוך 😉 וכמוני) שאותם זה מעצבן קומיקס 'תביא לי ספר עב כרס עם אותיות קטנות, את השאר אני מדמיין לבד'

ולכן המלצתי:

כתב בחשיבות פתיחת אשכול נפרד לכל נושא - לטובת כולנו:

אליך משתמש יקר
          חזקו ואמצו

Spoiler

'אני רוצה לעזור לפרגן בלי תמורה,
          לא להיכשל בקנאה וחטא היוהרה' (מוטי וייס- באתי לדבר)

תגובה 1 תגובה אחרונה
          1
          תגובה
          • תגובה כנושא
          התחברו כדי לפרסם תגובה
          • מהישן לחדש
          • מהחדש לישן
          • הכי הרבה הצבעות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
          • פוסט ראשון