הצעת יעול I כחלק מבניית הפורום, לממש כמה דברים מאוד מוצלחים שקיימים במתמחים טופ
-
רק הצעה,
שיתפתח כבר מהתחלה סוג של צוות פיקוח,
כמו גם תגיות למקצוענים,
עיינו ערך רכבים זה לזה שהצליח להפוך ליוקרתי יותר (לטעמי) עם סימון המשתמש באיזה רמה הוא,
לאו דווקא מקצוענים, אלא ותק,
זה מעודד אנשים להגיב וממילא הפורום צומח ומתפתח@admin היקר, אני פשוט לא יודע איך יוצרים איתך קשר...
אין צ'אט ואין לך מייל בפרופיל
לכן אני כותב כאן@שאול-208 כתב בהצעת יעול I כחלק מבניית הפורום, לממש כמה דברים מאוד מוצלחים שקיימים במתמחים טופ:
שיתפתח כבר מהתחלה סוג של צוות פיקוח
שמי יהיה שם?
@שאול-208 כתב בהצעת יעול I כחלק מבניית הפורום, לממש כמה דברים מאוד מוצלחים שקיימים במתמחים טופ:
אין צ'אט
נטפרי..
(יש לו מייל בסוף כל פוסט)
-
@שאול-208 כתב בהצעת יעול I כחלק מבניית הפורום, לממש כמה דברים מאוד מוצלחים שקיימים במתמחים טופ:
שיתפתח כבר מהתחלה סוג של צוות פיקוח
שמי יהיה שם?
אין צ'אט
נטפרי..
(יש לו מייל בסוף כל פוסט)
-
הרעיון מעולה ואני לחלוטין מזדהה איתו, וכבר הוצע בעבר על ידי @kasnik
השאלה היא לגבי אופן הביצוע. אם יש למישהו נסיון בעניין אשמח לשמוע. גם הפניה לאשכולות רלוונטיים שעוסקים בעניין בפורום אחרים (כמו אשכולות הכרזה על מהלך כזה) יעזרו לי להבין איך לנהל וליזום מהלך כזה. -
הרעיון מעולה ואני לחלוטין מזדהה איתו, וכבר הוצע בעבר על ידי @kasnik
השאלה היא לגבי אופן הביצוע. אם יש למישהו נסיון בעניין אשמח לשמוע. גם הפניה לאשכולות רלוונטיים שעוסקים בעניין בפורום אחרים (כמו אשכולות הכרזה על מהלך כזה) יעזרו לי להבין איך לנהל וליזום מהלך כזה. -
מי יהיו חברי צוות הפיקוח הראשוני ועל פי איזה קריטריונים? בסוף אני לא מכיר אישית את רוב המשתמשים כאן. וזה דורש אמון.
מה יהיו הקריטריונים הנדרשים כדי להכניס מישהו לקטגוריית מומחה בתחומו?
וכו' וכו'@admin כתב בהצעת יעול I כחלק מבניית הפורום, לממש כמה דברים מאוד מוצלחים שקיימים במתמחים טופ:
בסוף אני לא מכיר אישית את רוב המשתמשים כאן. וזה דורש אמון.
לגבי זה
אני יכול לדרג לך רמת אמינות, למי שיש ניק בפורומים המקבילים.אני מכיר אותם בע''פ
ונראה לי שגם @שאול-208 מכיר את רובם@admin כתב בהצעת יעול I כחלק מבניית הפורום, לממש כמה דברים מאוד מוצלחים שקיימים במתמחים טופ:
ועל פי איזה קריטריונים?
לי נראה מוניטין & זמינות & אמינות
@admin כתב בהצעת יעול I כחלק מבניית הפורום, לממש כמה דברים מאוד מוצלחים שקיימים במתמחים טופ:
לפי מדריכים + תוכן התגובות
ואולי גם המלצות של ה'מייבינים'...
-
מי יהיו חברי צוות הפיקוח הראשוני ועל פי איזה קריטריונים? בסוף אני לא מכיר אישית את רוב המשתמשים כאן. וזה דורש אמון.
וכו' וכו'@admin כתב בהצעת יעול I כחלק מבניית הפורום, לממש כמה דברים מאוד מוצלחים שקיימים במתמחים טופ:
וכו' וכו'אני אומר פשוט להמתין...
@kasnik כתב בהצעת יעול I כחלק מבניית הפורום, לממש כמה דברים מאוד מוצלחים שקיימים במתמחים טופ:
לגבי זה
אני יכול לדרג לך רמת אמינות, למי שיש ניק בפורומים המקבילים.רבים מהם אינם מזדהים באותו שם בשני הפורומים
-
@admin כתב בהצעת יעול I כחלק מבניית הפורום, לממש כמה דברים מאוד מוצלחים שקיימים במתמחים טופ:
וכו' וכו'אני אומר פשוט להמתין...
@kasnik כתב בהצעת יעול I כחלק מבניית הפורום, לממש כמה דברים מאוד מוצלחים שקיימים במתמחים טופ:
לגבי זה
אני יכול לדרג לך רמת אמינות, למי שיש ניק בפורומים המקבילים.רבים מהם אינם מזדהים באותו שם בשני הפורומים
@זוג-ידיים-ימניות כתב בהצעת יעול I כחלק מבניית הפורום, לממש כמה דברים מאוד מוצלחים שקיימים במתמחים טופ:
רבים מהם אינם מזדהים באותו שם בשני הפורומים
ואילו שכן?
ישנם רבים כאלו -
בסוף אני לא מכיר אישית את רוב המשתמשים כאן. וזה דורש אמון.
לגבי זה
אני יכול לדרג לך רמת אמינות, למי שיש ניק בפורומים המקבילים.אני מכיר אותם בע''פ
ונראה לי שגם @שאול-208 מכיר את רובם@admin כתב בהצעת יעול I כחלק מבניית הפורום, לממש כמה דברים מאוד מוצלחים שקיימים במתמחים טופ:
ועל פי איזה קריטריונים?
לי נראה מוניטין & זמינות & אמינות
לפי מדריכים + תוכן התגובות
ואולי גם המלצות של ה'מייבינים'...
לגבי זה
אני יכול לדרג לך רמת אמינות, למי שיש ניק בפורומים המקבילים.בלי לפגוע כמובן, אבל אני גם לא מכיר לא אותך ולא את @שאול-208 ... אז הבעיה בעינה עומדת.
אני חושב ששווה להמתין קצת שהפורום יתייצב ואכיר יותר את האופי והמקצועיות של החברים דכאן. -
לגבי זה
אני יכול לדרג לך רמת אמינות, למי שיש ניק בפורומים המקבילים.בלי לפגוע כמובן, אבל אני גם לא מכיר לא אותך ולא את @שאול-208 ... אז הבעיה בעינה עומדת.
אני חושב ששווה להמתין קצת שהפורום יתייצב ואכיר יותר את האופי והמקצועיות של החברים דכאן. -
כהקדמה אומר שכל מה שאני כותב זה הנראה לעניות דעתי.
אז להבנתי יש צורך דבר ראשון לסווג סוגי התמחויות.
דהיינו, יש אחד ש"ידו בכל ויד כל בו", שבכל תחום יש לו ידע, הנדימן בקיצור. ויש אחד שיש לו נסיון מתמשך בתחום מסויים. ויש אחד שיש לו הכשרה מקצועית לתחום ספציפי. בקיצור, יש רופא משפחה ויש רופא כליות. ויש גם שחולקים יותר מהגדרה אחת.
לכן לדעתי יש צורך לשייך משתמשים מקצועיים לשתי חלוקות.
קודם כל - לאיזה תחום הוא שייך. חשמל/אנסטלציה/שיפוצים/גבס/עץ/ וכו' וכו'.
ואז איזה רמת התמחות יש לו בתחום. למשל: מקצוען (מי שיש לו הכשרה מקצועית), מומחה (מי שהוא בעל נסיון ללא הכשרה), מוסמך (מי שיש לו תעודה/רישיון לתחום), מקצוען על (מי שיש לו יותר מהגדרה אחת), וכיוצ"ב. (זה סתם דוגמאות שהמצאתי תוך כדי סדרת פיהוקים מרהיבים).נפל לי רעיון אולי כדאי בשלב ההרשמה לנסות לדלות מידע מקצועי ראשוני על הנרשמים. למשל: האם יש לך הכשרה מקצועית בתחום מסויים. או: האם יש לך נסיון בתחום מסויים. וכיוצ"ב.
ואז לעקוב במשך זמן אחרי משתמשים פוטנצייאלים ולראות לפי התשובות והפוסטים והמדריכים שלהם איך הם נשמעים, איך הם מגיבים ואיך הם מתקבלים.ואני חושב, שהשלב הכי קשה הוא למצוא את ה"שרי עשרות", כי ברגע שיש לך איש מקצוע באמת, הוא כבר ידע להבחין מי מהכותבים הם בעלי מקצוע אמיתיים ולקטלג אותם נכון.
וחלק אחרון לנאום: לדעתי - מוניטין וריבוי פוסטים, ובפרט כשזה בא ביחד, הם פרמטר נחמד אך עם רמת אמינות די נמוכה. כי ריבוי פוסטים לא מעיד שהתוכן הוא מקצועי באמת. ומוניטין הרבה פעמים נותנים למי שנראה שהוא מדבר לעניין, למרות שייתכן שמה שההוא כתב זה מתוך זיכרון עמום או משהו שהוא מתמצא בו רק מעט, אלא שיש לו כתיבה טובה.
זהו. עד כאן.