בירור | הזזת נקודת חשמל + חציבה...
-
אשמח אם מישהו יכתוב את כל הכללים המקובלים (גם הפשוטים ביותר...)
כגון:
-
עומק חציבה המקובל לתעלה
-
עובי חוטים/שרשור וכו'
-
עם איזה חומרים מקבעים את הקופסא
-
אם איזה חומרים סוגרים את התעלה (טיח/טיח גבס/שפכטל וכו')
-
-
לגבי העומק... התקן אומר שאת המוביל (שרשורי/מריחף) צריך לכסות ב 3 מ"מ
אם זה בלוק, תמיד עדיף שרשורי ירוק 20 כי זה מרווח יותר. אם כי 16 גם מצויין.
עובי הגידים? תלוי בצורך שלך... אם זה שקע כח אז 2.5, אם זה שקע שירות (מיקרוגל ודומיו אפשר להספק ב1.5)
אם יש לך זמן לחכות לייבוש... אפשר טיח, אפשר טיח גבס, פרופילה או קלסימו. אם דחוף לסיים מייד אפשר גם גבס אבקתי. אני אוהב לפתוח עוד 2-3 פתחים בקופסא מעבר לכניסה של השרשורי שהחומר ייכנס בפנים והיא תיתפס חזק.
אבל שים לב לנקות היטב את המיקום של הקופסא לא משנה במה תשתמש, ואח"כ שפוך מים.
בבתים קיימים אני בדרך כלל סוגר עם טיח גבס ומשאיר אותו קצת שקוע כדי שהתיקון עליו יצא חלק. (לגימור סופי אני שם פרופילה/קלסימו לסגור חורים גדולים ואז שפכטל אמריקאי) -
אם זה בלוק, תמיד עדיף שרשורי ירוק 20 כי זה מרווח יותר. אם כי 16 גם מצויין.
עובי הגידים? תלוי בצורך שלך... אם זה שקע כח אז 2.5, אם זה שקע שירות (מיקרוגל ודומיו אפשר להספק ב1.5)
אם יש לך זמן לחכות לייבוש... אפשר טיח, אפשר טיח גבס, פרופילה או קלסימו. אם דחוף לסיים מייד אפשר גם גבס אבקתי. אני אוהב לפתוח עוד 2-3 פתחים בקופסא מעבר לכניסה של השרשורי שהחומר ייכנס בפנים והיא תיתפס חזק.
אבל שים לב לנקות היטב את המיקום של הקופסא לא משנה במה תשתמש, ואח"כ שפוך מים.
בבתים קיימים אני בדרך כלל סוגר עם טיח גבס ומשאיר אותו קצת שקוע כדי שהתיקון עליו יצא חלק. (לגימור סופי אני שם פרופילה/קלסימו לסגור חורים גדולים ואז שפכטל אמריקאי)@מאיר-ליברזון כתב בבירור | הזזת נקודת חשמל + חציבה...:
אם זה בלוק, תמיד עדיף שרשורי ירוק 20 כי זה מרווח יותר. אם כי 16 גם מצויין.זאת אומרת חציבה של בערך שניים וחצי ס"מ?
@מאיר-ליברזון כתב בבירור | הזזת נקודת חשמל + חציבה...:
שקע רגיל/תאורה
@מאיר-ליברזון כתב בבירור | הזזת נקודת חשמל + חציבה...:
פרופילה/קלסימו מספיק חזקים בשביל להחזיק קופסא?
מה השלבים לקיבוע הקופסא? לשים חומר ואז את הקופסא (כלומר לשקע אותה) ואח"כ גם למלא את הרווחים מבחוץ?
דרך אגב את הצינור השרשורי צריך לקבע לקיר או שמספיק רק לקבור אותו?
-
מספיק 2.5 ס"מ.
גיד 1.5
כן
תחכה שיתייבש ואח"כ תמלא את המרווח בחוץ (סתם כדי לא להזיז אותה שתהיה מפולסת).
מספיק לקבור (בבלוק גם לא תצליח. אם זה בטון תמרח טיח גבש או מלט וכו ואז תצמיד את השרשורי ואז תכסה אותו). -
מספיק 2.5 ס"מ.
גיד 1.5
כן
תחכה שיתייבש ואח"כ תמלא את המרווח בחוץ (סתם כדי לא להזיז אותה שתהיה מפולסת).
מספיק לקבור (בבלוק גם לא תצליח. אם זה בטון תמרח טיח גבש או מלט וכו ואז תצמיד את השרשורי ואז תכסה אותו).@מאיר-ליברזון כתב בבירור | הזזת נקודת חשמל + חציבה...:
בבלוק גם לא תצליח. אם זה בטון תמרח טיח גבש או מלט וכו ואז תצמיד את השרשורי ואז תכסה אותו
ראיתי שיטה עם דיבל בורג וחוט ברזל דק...
-
מיותר....