שואב שוטף רובוטי מול ידני – דגמים, חוויות והמלצות
-
מי שזה מעניין אותו מצרף סקירה לדעתי לא מספיק מפרגנת
||
Mova Z60 - יתרונות + חסרונות + תחזוקה פוסט ארוך - מי שרוצה שידלג ישר לתחזוקה למטהבנתיים מצאתי פה כמעט רק מעלות, לא?
ואם יש אכן חסרונות - מה הוא לעומת האחרים?אני קיבלתי המלצות על הדגמים הבאים
- Dreame X40 Ultra
- Eufy S1 Pro
מישהו יכול להמליץ או להיפך?
@שמואל-ש. כתב:
||
Mova Z60 - יתרונות + חסרונות + תחזוקה פוסט ארוך - מי שרוצה שידלג ישר לתחזוקה למטהבנתיים מצאתי פה כמעט רק מעלות, לא?
ואם יש אכן חסרונות - מה הוא לעומת האחרים?רק לי זה נשמע שהוא דורש המון תחזוקה מעצבנת?
נשרט בקלות,
גבוה- יותר מ10 ס"מ!
בעייתי בפינות
בטריה לא ארוכה מדי
יכול לעבוד רק אחרי הטענה של 70-80 אחוזאני קיבלתי המלצות על הדגמים הבאים
- Dreame X40 Ultra
לא יצא כבר X60?
-
@שמואל-ש. כתב:
||
ואם יש אכן חסרונות - מה הוא לעומת האחרים?רק לי זה נשמע שהוא דורש המון תחזוקה מעצבנת?
נשרט בקלות,
גבוה- יותר מ10 ס"מ!
בעייתי בפינות
בטריה לא ארוכה מדי
יכול לעבוד רק אחרי הטענה של 70-80 אחוזאני קיבלתי המלצות על הדגמים הבאים
- Dreame X40 Ultra
לא יצא כבר X60?
-
-
המעודכנים הם סדרת SAROS כמדומני.
אני רואה את זה בפחות מ4,000 ש"ח, יכול להיות?
-
אני בשעות הקרובות אכתוב פוסט אז אם אתם קונים חכו עם זה עוד טיפה
יש לי את הX40 -
יש לי את הX40 -
יש לי את הX40@יעקב-ישראל אני עדיין מחכה...
בנתיים הכנתי לך רשימת שאלות...
1.האם אפשר לתת לו רצפה מלוכלכת - בלי משחקים וכדומה אבל מלוכלך בלי שום ניקוי מקדים ולקבל רצפה נוצצת לגמרי?
2.האם הוא יכול להוריד לכלוך למשל של רוטב בשר שנשפך והתייבש?
3.בעיות היו לך?
4.האם צריך כל פעם את האפליקצייה או מספיק הגדרה פעם אחת ומאז הפעלה במכשיר עצמו?
5.ניקיון בפינות, יש?
6.מקום מלוכלך הוא מזהה לבד ומנקה או שצריך להחזיר אותו?שאלה נוספת - מישהו יודע מה לגבי הX50?
-

בדיוק עברתי באושר עד, יש שם מבחר של שואבים שוטפים ידניים/רובוטיים במחירים מעולים (רק צריך לשים לב לדגם המדויק).
עריכה: עידכנתי לתמונה ברורה יותר. לגבי אחריות, זה בדרך כלל לפי הסטנדרט של אחריות היבואן.בדיוק עברתי באושר עד, יש שם מבחר של שואבים שוטפים ידניים/רובוטיים במחירים מעולים (רק צריך לשים לב לדגם המדויק).
איך הגיוני שבאתר הרשמי של דרימי X50 עולה 3,890 ובאושר עד 2,999?
איפה העוקץ?
ואחריות אני מקבל בדיוק כמו קניה בכל חנות אחרת?
עריכה: מישהו יכול לבדוק מי היבואן - האם היבואן הרשמי או ייבוא מקביל? -
בדיוק עברתי באושר עד, יש שם מבחר של שואבים שוטפים ידניים/רובוטיים במחירים מעולים (רק צריך לשים לב לדגם המדויק).
איפה העוקץ?
עריכה: מישהו יכול לבדוק מי היבואן - האם היבואן הרשמי או ייבוא מקביל?@שמואל-ש. כתב:
איפה העוקץ?שהם היבואן הרשמי ויבוא מקביל עולה יותר זול. תמיד זה ככה.
זה אחריות של יבואן מקביל
-
אני מצטער אני אחרי יום ארוךךך...
אני רוצה להביא סקירה מושלמת וזה כבר לא הלילה
אתכם הסליחה
יעקב -
אני מצטער אני אחרי יום ארוךךך...
אני רוצה להביא סקירה מושלמת וזה כבר לא הלילה
אתכם הסליחה
יעקב@יעקב-ישראל אני כבר רוצה לקנות...
-
טוב לפי המחקר הקטן שערכתי כך...
שני הכלים האלו הם כלים מצויינים אך הם בכלל לא מיועדים/מבצעים את אותה המטרה בעוד ששואב שוטף רובוטי מיועד כדי להסיר מכם לגמרי (לכאורה) את עול השטיפה של הבית השואב שוטף הידני סה"כ נועד להקל עליכם את השטיפה... נקודת יתרון לשואב שוטף הידני שלעיתים נשפך/מתלכלך באיזה שהוא מקום נקודתי לדוג' לילד נשפך מהשוקו יותר קל ללכת לקחת שניה טינקו/דרימי וכדו' להעביר שניה ולשכוח מהעניין מאשר להתחיל לשלוח את הרובוט לנקות שם...
לגבי טכנולוגיית הנקיון עצמה יש שני טכנולוגיות קיימות בגדול מברשת אחת בצורת גליל שמסתובבת או זוג סמרטוטים עגולים שמסתובבים לכל אחד מהם יש מעלות וחסרונות (הזוג סמרטוטים משאיר פחות "סימני ניגוב" מאשר הגליל והגליל יכול להגיע לזויות חדות יותר ולפינות...) בשואב שוטף ידני יש רק את הגליל וברובוטים יש את שניהם. בגדול הטכנולוגיה עצמה היא זהה בגדול בשניהם וגם יש לציין שאין כ"כ איפה להתקדם עוד בתחום הספציפי הזה מעבר לעוד קצת סל"ד או פסקל בעוצמת השאיבה וכדו' או עוד קצת מעלות בניקוי העצמי... ההתפתחות הטכנולוגית העיקרית היא בתחום זיהוי העצמים וזיהוי הלכלוך וכדו'... מה שמביא אותנו לכך שלפחות לענ"ד תחום השואבים השוטפים הידניים די מוצא מבחינת התפתחות טכנולוגית משא"כ התחום של הרבוטים שעוד לא הגיע לבשלות גמורה...
לגבי תחזוקה אין ספק שתחזוקה של שואב שוטף רובוטי פחות תובעני מאשר ידני... (בפרט שיש כאלו שמחוברים לצנרת ולניקוז... מה שדורש לכך הכנה מקדימה אבל קיים...)
השורה הבאה היא כמובן תג המחיר... אין לצפות מרובוטים ב1500 ש"ח (כן יש כאלו) לעשות עבודה כמו שצריך רק הרובוטים האיכותיים בסביבות ה4000 ש"ח ומעלה הם בסדר גודל הזה (כמובן שניתן למצוא מבצעים או דגמים מעט יותר ישנים או בייבוא מקביל כגון באושר עד ביותר זול אבל זה הסדר גודל של המחירים בחנויות "רגילות") שואבים שוטפים ידניים לעומת זאת הרבה יותר זולים כך שהטובים ביותר עולים 1500 - 2500 ש"ח...
וכעת אני אנסה לנתח למה בציבור "שלנו" הרבה יותר נכנס השואב שוטף הידני מאשר הרובוטי... אז כמובן שהנתון הראשון והחשוב ביותר הוא המחיר... אבל רק נוסיף שבעוד שאנשים שהתנסו ברובוטים
אומרים שזה מוצר משנה חיים אצלינו זה נחשב מוצר פרימיום ולדעתי הסיבה בגדול היא כיון שאם אפשר לחסוך 60 או 70 אחוז מהעבודה ע"י שואב שוטף ידני אז אין סיבה לשלם יותר מפי 2 על מוצר שעושה 98 אחוז... יראה העם וישפוט...לגבי דגמים מקובל שחברת רובורוק היא המובילה בתחום... כמובן שמאגפים אותה מימין ומשמאל חברות נוספות בין השאר דרימי מובה אקווקס ועוד (שהיא לכשלעצמה יש טוענים חברת בת של דרימי) יש לעקוב אחרי דגמי הדגל ומה הם נותנים ולהקביל לשאר הדגמים רק יש לציין שלעיתים עדיף לקנות נניח דרימי קצת יותר ישן כמו הX50/X40 באושר עד בזול מאשר לשלם הרבה יותר על דגם שמוסיף עוד קצת... כל אחד יעשה את שיקוליו...
-
@שמואל-ש. כתב:
איפה העוקץ?שהם היבואן הרשמי ויבוא מקביל עולה יותר זול. תמיד זה ככה.
זה אחריות של יבואן מקביל
-
זה אחריות של יבואן מקביל
שזה אומר?

שנותן האחריות היא חברה אחרת... יכול להיות שירות פחות טוב אבל אולי גם יותר טוב... בדרך כלל ייבוא מקביל זה שנה אחריות וייבוא רשמי לפעמים זה יותר.
מי עומד מאחורי זה? היכן ניתן לקבל שירות?
לא יודע ספציפית על כל מוצר. זה משתנה מחברה לחברה וממוצר למוצר...
-
טוב לפי המחקר הקטן שערכתי כך...
שני הכלים האלו הם כלים מצויינים אך הם בכלל לא מיועדים/מבצעים את אותה המטרה בעוד ששואב שוטף רובוטי מיועד כדי להסיר מכם לגמרי (לכאורה) את עול השטיפה של הבית השואב שוטף הידני סה"כ נועד להקל עליכם את השטיפה... נקודת יתרון לשואב שוטף הידני שלעיתים נשפך/מתלכלך באיזה שהוא מקום נקודתי לדוג' לילד נשפך מהשוקו יותר קל ללכת לקחת שניה טינקו/דרימי וכדו' להעביר שניה ולשכוח מהעניין מאשר להתחיל לשלוח את הרובוט לנקות שם...
לגבי טכנולוגיית הנקיון עצמה יש שני טכנולוגיות קיימות בגדול מברשת אחת בצורת גליל שמסתובבת או זוג סמרטוטים עגולים שמסתובבים לכל אחד מהם יש מעלות וחסרונות (הזוג סמרטוטים משאיר פחות "סימני ניגוב" מאשר הגליל והגליל יכול להגיע לזויות חדות יותר ולפינות...) בשואב שוטף ידני יש רק את הגליל וברובוטים יש את שניהם. בגדול הטכנולוגיה עצמה היא זהה בגדול בשניהם וגם יש לציין שאין כ"כ איפה להתקדם עוד בתחום הספציפי הזה מעבר לעוד קצת סל"ד או פסקל בעוצמת השאיבה וכדו' או עוד קצת מעלות בניקוי העצמי... ההתפתחות הטכנולוגית העיקרית היא בתחום זיהוי העצמים וזיהוי הלכלוך וכדו'... מה שמביא אותנו לכך שלפחות לענ"ד תחום השואבים השוטפים הידניים די מוצא מבחינת התפתחות טכנולוגית משא"כ התחום של הרבוטים שעוד לא הגיע לבשלות גמורה...
לגבי תחזוקה אין ספק שתחזוקה של שואב שוטף רובוטי פחות תובעני מאשר ידני... (בפרט שיש כאלו שמחוברים לצנרת ולניקוז... מה שדורש לכך הכנה מקדימה אבל קיים...)
השורה הבאה היא כמובן תג המחיר... אין לצפות מרובוטים ב1500 ש"ח (כן יש כאלו) לעשות עבודה כמו שצריך רק הרובוטים האיכותיים בסביבות ה4000 ש"ח ומעלה הם בסדר גודל הזה (כמובן שניתן למצוא מבצעים או דגמים מעט יותר ישנים או בייבוא מקביל כגון באושר עד ביותר זול אבל זה הסדר גודל של המחירים בחנויות "רגילות") שואבים שוטפים ידניים לעומת זאת הרבה יותר זולים כך שהטובים ביותר עולים 1500 - 2500 ש"ח...
וכעת אני אנסה לנתח למה בציבור "שלנו" הרבה יותר נכנס השואב שוטף הידני מאשר הרובוטי... אז כמובן שהנתון הראשון והחשוב ביותר הוא המחיר... אבל רק נוסיף שבעוד שאנשים שהתנסו ברובוטים
אומרים שזה מוצר משנה חיים אצלינו זה נחשב מוצר פרימיום ולדעתי הסיבה בגדול היא כיון שאם אפשר לחסוך 60 או 70 אחוז מהעבודה ע"י שואב שוטף ידני אז אין סיבה לשלם יותר מפי 2 על מוצר שעושה 98 אחוז... יראה העם וישפוט...לגבי דגמים מקובל שחברת רובורוק היא המובילה בתחום... כמובן שמאגפים אותה מימין ומשמאל חברות נוספות בין השאר דרימי מובה אקווקס ועוד (שהיא לכשלעצמה יש טוענים חברת בת של דרימי) יש לעקוב אחרי דגמי הדגל ומה הם נותנים ולהקביל לשאר הדגמים רק יש לציין שלעיתים עדיף לקנות נניח דרימי קצת יותר ישן כמו הX50/X40 באושר עד בזול מאשר לשלם הרבה יותר על דגם שמוסיף עוד קצת... כל אחד יעשה את שיקוליו...
לגבי דגמים מקובל שחברת רובורוק היא המובילה בתחום... כמובן שמאגפים אותה מימין ומשמאל חברות נוספות בין השאר דרימי מובה אקווקס ועוד (שהיא לכשלעצמה יש טוענים חברת בת של דרימי) יש לעקוב אחרי דגמי הדגל ומה הם נותנים ולהקביל לשאר הדגמים
מעניין, אני הבנתי שדרימי היא המובילה ויש טוענים שרובורוק מצליחה לפעמים לאתגר אותה עם דגמים טובים, פיצ'רים טובים וכדו'
רק יש לציין שלעיתים עדיף לקנות נניח דרימי קצת יותר ישן כמו הX50/X40 באושר עד בזול מאשר לשלם הרבה יותר על דגם שמוסיף עוד קצת... כל אחד יעשה את שיקוליו...
היה נחמד אם יש מישהו שהיה לו גם את הדגמים הישנים ושידרג שיידע לפרט את ההבדלים.
כי אין עניין לקנות X60 של דרימי ב5000 שקל אם אפשר לקנות ב1999 X40 באושר עד...להרגשתי ומקריאת סקירות השדרוגים הם בעיקר בנקודות החולשה של הדורות הקודמים עם תוספת של פיצ'רים פחות משמעותיים.
נקודות חולשה כמו ניקוי בפינות, עליה במדרגות קטנות, זיהוי טוב יותר, מיפוי חכם יותר וכדו' וכמובן גובה של השואב עצמו שזה משמעותי מאד למי שיש רהיטים על רגליים.אבל שוב, זאת התרשמות חיצונית שלי, אם יש מישהו שיכול להרחיב מניסיון זה יעזור לי ולרבים!
-
זה אחריות של יבואן מקביל
שזה אומר?

שנותן האחריות היא חברה אחרת... יכול להיות שירות פחות טוב אבל אולי גם יותר טוב... בדרך כלל ייבוא מקביל זה שנה אחריות וייבוא רשמי לפעמים זה יותר.
מי עומד מאחורי זה? היכן ניתן לקבל שירות?
לא יודע ספציפית על כל מוצר. זה משתנה מחברה לחברה וממוצר למוצר...
@aiib סורי, אבל לא ענית על שום שאלה שהובאו לעיל
אם אפשר לקנות ב1999 X40 באושר עד...
לקנות מיבוא מקביל יש בו המון סיכונים שלא יודע אם שווים את המחיר כשאתה קונה מוצר בכמה אלפי ש"ח
למשל - אין אחריות נורמלית במעבדה נורמלית, וכשתצטרך תיקונים או חלקים לא בדיוק יהיה לך למי לדבר או שתצטרך לחכות חודשים
וכן אם זה מיועד לעשות באזור אחר בעולם יכול להיות שהאפליקצייה לא תעבוד לך טוב
וכן האם מקבלים איתה את כל האביזרים שמקבלים בקנייה בחנות רשמית -
לגבי דגמים מקובל שחברת רובורוק היא המובילה בתחום... כמובן שמאגפים אותה מימין ומשמאל חברות נוספות בין השאר דרימי מובה אקווקס ועוד (שהיא לכשלעצמה יש טוענים חברת בת של דרימי) יש לעקוב אחרי דגמי הדגל ומה הם נותנים ולהקביל לשאר הדגמים
מעניין, אני הבנתי שדרימי היא המובילה ויש טוענים שרובורוק מצליחה לפעמים לאתגר אותה עם דגמים טובים, פיצ'רים טובים וכדו'
רק יש לציין שלעיתים עדיף לקנות נניח דרימי קצת יותר ישן כמו הX50/X40 באושר עד בזול מאשר לשלם הרבה יותר על דגם שמוסיף עוד קצת... כל אחד יעשה את שיקוליו...
כי אין עניין לקנות X60 של דרימי ב5000 שקל אם אפשר לקנות ב1999 X40 באושר עד...להרגשתי ומקריאת סקירות השדרוגים הם בעיקר בנקודות החולשה של הדורות הקודמים עם תוספת של פיצ'רים פחות משמעותיים.
נקודות חולשה כמו ניקוי בפינות, עליה במדרגות קטנות, זיהוי טוב יותר, מיפוי חכם יותר וכדו' וכמובן גובה של השואב עצמו שזה משמעותי מאד למי שיש רהיטים על רגליים.אבל שוב, זאת התרשמות חיצונית שלי, אם יש מישהו שיכול להרחיב מניסיון זה יעזור לי ולרבים!
תבדוק ברחבי הרשת או שאל את הAI הקרוב לליבך... תמיד הם היו מקום ראשון אם כי הצליחו לאתגר אותם לא מעט פעמים (דרך אגב גם באמינות ובאיכות המוצר הם נחשבים במקום ראשון ולא רק באיכות הנקיון ששם יש להם יותר מתחרים...)
כי אין עניין לקנות X60 של דרימי ב5000 שקל אם אפשר לקנות ב1999 X40 באושר עד...ספציפית נראה לי שביחס לX40 יש פער יחסית כי הייתה די קפיצה גדולה מאז שהוא יצא... אולי כדאי להשוות מול X50
להרגשתי ומקריאת סקירות השדרוגים הם בעיקר בנקודות החולשה של הדורות הקודמים עם תוספת של פיצ'רים פחות משמעותיים.
נקודות חולשה כמו ניקוי בפינות, עליה במדרגות קטנות, זיהוי טוב יותר, מיפוי חכם יותר וכדו' וכמובן גובה של השואב עצמו שזה משמעותי מאד למי שיש רהיטים על רגליים.למה ציפית? המוצר קיים טכנולוגיית הנקיון קיימת כעת רק ניתן לשפר חולשות ויש הרבה מה לשפר וזה משפיע באופן ישיר על רמת הנקיון לדוג' אם בעבר הנקיון היה טיפש עובר על כל הבית באותה עוצמה ואותו מפר פעמים אז יש מצב שהיו כתמים מסויימים שהיו נשארים היום כאשר החיישנים יודעים יותר לעקוב אחרי הליכלוך ואופיו הם יודעים להגביר את עוצמת השאיבה/השטיפה לעבור שוב ושוב וכו'
-
@aiib זה נראה שכן, כנראה הלכו על תמחור שונה בדגמים החדשים בגלל התחרות. שים לב הדור השני הוא saros20
@aiib זה נראה שכן, כנראה הלכו על תמחור שונה בדגמים החדשים בגלל התחרות. שים לב הדור השני הוא saros20
גם בסארוס 20 יש שני דגמים Saros 20 Sonic וSaros 20 וכמובן שיש קומפליט שזה תוספת לערכה
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות