רעש מוונטה
-
כעת פתחו את הגבס ויש לי גישה לוונטה,
זו הוונטה הקיימת:
האם אני באמת צריך כזו וונטה חזקה?!?!
האם יספיק לצפות אותה בצמר סלעים או שמאד חשוב להחליף וונטה?
האם אני באמת צריך כזו וונטה חזקה?!?!
זה מאוד תלוי במה שהמפוח צריך להתמודד איתו
אם יש לאוויר דרך לעבור אז וונטה פשוטה לא תצליח להוציא את האוויר
וגם אם כן היא תישרף מהר מהמאמץ
במיוחד שיש לך שרוול גמיש ועיקולים
לאחרונה שיפצתי ובגלל שכבר היה לי וונטה רגילה (קצת יותר חזקה מהרגיל) ביקשתי מהפועל לשים לי צינור ביוב ישר ולא גמיש וללא סיבובים כדי שיהיה כמה שפחות התנגדות ושהוונטה תוכל להתמודד עם האתגר, וגם מה שעשיתי נחשב גבולי יחסית לאורך של הצינור -
איך אני יכול לדעת שהוונטה הקיימת יעילה? כשיש אדים ממקלחת אני אמור לראות ממש שהאדים נשאבים במהירות או שזה עובד יותר עדין ופחות רואים?
-
-
לא בטוח שהבנתי את הבדיקה...
במידה והאוויר נשאב דרך הוונטה צריך גם להכנס אוויר לחדר (סירקולציה)
והמקום היחיד שיכול להכנס אוויר זה מהחריץ של הדלת (אם שיפצת לאחרונה אז כנראה הדלת אטומה מלבד הפתח מתחת לדלת)
ולכן תבדוק אם אתה מרגיש שנכנס משם אוויר בזמן שהוונטה דלוקה (כמובן כשאתה נמצא בתוך החדר האמור) -
והמקום היחיד שיכול להכנס אוויר זה מהחריץ של הדלת (אם שיפצת לאחרונה אז כנראה הדלת אטומה מלבד הפתח מתחת לדלת)
ולכן תבדוק אם אתה מרגיש שנכנס משם אוויר בזמן שהוונטה דלוקה (כמובן כשאתה נמצא בתוך החדר האמור)לא בטוח שהבנתי את הבדיקה...
ולכן תבדוק אם אתה מרגיש שנכנס משם אוויר בזמן שהוונטה דלוקה (כמובן כשאתה נמצא בתוך החדר האמור)הא, זה קצת פחות רלוונטי אצלי כי כרגע פתוח לי בגבס...
בכל מקרה לא מרגיש לי שהשאיבה מספיק חזקה כדי 'לגמור' את האוויר בחדר כדי להצטרך אוויר חדש... בקושי טישו נדבק אליו... -
ולכן תבדוק אם אתה מרגיש שנכנס משם אוויר בזמן שהוונטה דלוקה (כמובן כשאתה נמצא בתוך החדר האמור)הא, זה קצת פחות רלוונטי אצלי כי כרגע פתוח לי בגבס...
בכל מקרה לא מרגיש לי שהשאיבה מספיק חזקה כדי 'לגמור' את האוויר בחדר כדי להצטרך אוויר חדש... בקושי טישו נדבק אליו...@aiib זה לא צריך להיות חזק - ברגע שאין אוויר בחדר אפילו ממש מעט - חייב להיכנס אוויר חדש, זה סירקולצייה = תחלופת אוויר. אלא א"כ החדר אטום לגמרי ואז זה הופך למצב של חוסר אוויר = וואקום.
-
@aiib זה לא צריך להיות חזק - ברגע שאין אוויר בחדר אפילו ממש מעט - חייב להיכנס אוויר חדש, זה סירקולצייה = תחלופת אוויר. אלא א"כ החדר אטום לגמרי ואז זה הופך למצב של חוסר אוויר = וואקום.
-
ברגע שאין אוויר בחדר אפילו ממש מעט
על זה דיברתי, זה אמור לארוך הרבה זמן עם וונטה רגילה, לא?
לא - כי שוב, אפילו מעט אוויר מספיק לכך.
-
טוב, כרגע המצב הוא שצד אחד של השרשור שואב את הטישו בצורה חזקה והצד השני בקושי שואב טישו, מה שלכאורה אומר שהמצב שלו קשה... הוא פשוט יותר רחוק מהוונטה.
-
אם תסגור טיפה איכשהו את הצד ששואב חזק אז הוונטה 'תיחנק' ותשאב יותר מהצד הרחוק
(או אם אפשרי לשחק עם העובי של הצינורות)אם תסגור טיפה איכשהו את הצד ששואב חזק אז הוונטה 'תיחנק' ותשאב יותר מהצד הרחוק
(או אם אפשרי לשחק עם העובי של הצינורות)מה שאתה מציע זה פתרון או דרך לבדוק מה הבעיה?
חשבתי אולי במקרים כאלו צריך לשים איזה שסתום שגורם לוונטה לשאוב תמיד באותו הכח מ2 הצדדים, לא יודע אם יש אפשרות כזו ולא יודע אם לא עשו את זה אצלי...
-
אם תסגור טיפה איכשהו את הצד ששואב חזק אז הוונטה 'תיחנק' ותשאב יותר מהצד הרחוק
(או אם אפשרי לשחק עם העובי של הצינורות)מה שאתה מציע זה פתרון או דרך לבדוק מה הבעיה?
חשבתי אולי במקרים כאלו צריך לשים איזה שסתום שגורם לוונטה לשאוב תמיד באותו הכח מ2 הצדדים, לא יודע אם יש אפשרות כזו ולא יודע אם לא עשו את זה אצלי...
כרגע המצב הוא שצד אחד של השרשור שואב את הטישו בצורה חזקה והצד השני בקושי שואב טישו, מה שלכאורה אומר שהמצב שלו קשה... הוא פשוט יותר רחוק מהוונטה.
הצעתי לסגור קצת את הפתח יניקה של החדר הקרוב יותר ואז הוונטה תתחיל למשוך אוויר מהחדר הרחוק יותר,
תנסה קודם לסגור חלקית בהדרגה עד שאתה מרוצה מהמצב בשני החדרים (כמובן רק עם זה עובד) ואז אולי כזה דבר יהיה לעזר.
דרך אגב בתיאור של הוונטה פה כתוב שיש לו כמה מהירויות \מצבי הפעלה, כנראה שידוע לך
-
כרגע המצב הוא שצד אחד של השרשור שואב את הטישו בצורה חזקה והצד השני בקושי שואב טישו, מה שלכאורה אומר שהמצב שלו קשה... הוא פשוט יותר רחוק מהוונטה.
הצעתי לסגור קצת את הפתח יניקה של החדר הקרוב יותר ואז הוונטה תתחיל למשוך אוויר מהחדר הרחוק יותר,
תנסה קודם לסגור חלקית בהדרגה עד שאתה מרוצה מהמצב בשני החדרים (כמובן רק עם זה עובד) ואז אולי כזה דבר יהיה לעזר.
דרך אגב בתיאור של הוונטה פה כתוב שיש לו כמה מהירויות \מצבי הפעלה, כנראה שידוע לך
תנסה קודם לסגור חלקית בהדרגה עד שאתה מרוצה מהמצב בשני החדרים (כמובן רק עם זה עובד) ואז אולי כזה דבר יהיה לעזר.זה לא יבוא על חשבון הראשון?
לא, לא ידוע לי, אשמח לשמוע
-
תנסה קודם לסגור חלקית בהדרגה עד שאתה מרוצה מהמצב בשני החדרים (כמובן רק עם זה עובד) ואז אולי כזה דבר יהיה לעזר.זה לא יבוא על חשבון הראשון?
לא, לא ידוע לי, אשמח לשמוע
זה לא יבוא על חשבון הראשון?
הוא צריך לשאוב בצורה מאוזנת משני החדרים וברגע שמשהו מפריע לו (מרחק לדוגמה) אז יותר קל לו לקחת יותר אויר מהחדר הקרוב מאשר להתאמץ ללכת רחוק ולכן אם אתה סותם חלקית את החדר הקרוב ויוצר לו קושי חדש מתישהו זה מתאזן.
לא ידוע לי, אשמח לשמוע
גם לי לא ידוע יותר ממה שמופיע שם, (לא התעמקתי)
-
זה לא יבוא על חשבון הראשון?
הוא צריך לשאוב בצורה מאוזנת משני החדרים וברגע שמשהו מפריע לו (מרחק לדוגמה) אז יותר קל לו לקחת יותר אויר מהחדר הקרוב מאשר להתאמץ ללכת רחוק ולכן אם אתה סותם חלקית את החדר הקרוב ויוצר לו קושי חדש מתישהו זה מתאזן.
לא ידוע לי, אשמח לשמוע
גם לי לא ידוע יותר ממה שמופיע שם, (לא התעמקתי)
התכוונתי לשאול שכרגע נראה שבחדר הקרוב לא נראה שיש שאיבת ייתר אלא נראה שזה תקין, אם אצמצם אותו אז בעצם 2 החדרים יעבדו פרווה...
יא איזה שיטה לבדוק שזה לא פחות מדי ולא יותר מדי?
-
התכוונתי לשאול שכרגע נראה שבחדר הקרוב לא נראה שיש שאיבת ייתר אלא נראה שזה תקין, אם אצמצם אותו אז בעצם 2 החדרים יעבדו פרווה...
יא איזה שיטה לבדוק שזה לא פחות מדי ולא יותר מדי?
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות