פירוק שיש
-
אם זה לא בעייתי, תוריד את שורת הקרמיקה הראשונה (מה שיושב מעל השיש בקיר).
אחר כך לפרק את הדבק שיש או הסיליקון עם פטישון ואזמל דק ו/או מברג שטוח ו/או סכין יפני , דוחפים בין השיש לקיר ובין תחתית השיש למשטח של הארונות. יש דיסק יהלום לפתיחת פוגות שיכול לעזור לחירוץ הדבק שיש שיש בין לוחות שיש בשביל להפריד ביניהם.
לנענע את השיש בעדינות עד שמתנתק. כמובן לעבוד בזהירות, כי מכה לא נכונה או לחץ יכול לגרום לשבר. -
אם זה לא בעייתי, תוריד את שורת הקרמיקה הראשונה (מה שיושב מעל השיש בקיר).
אחר כך לפרק את הדבק שיש או הסיליקון עם פטישון ואזמל דק ו/או מברג שטוח ו/או סכין יפני , דוחפים בין השיש לקיר ובין תחתית השיש למשטח של הארונות. יש דיסק יהלום לפתיחת פוגות שיכול לעזור לחירוץ הדבק שיש שיש בין לוחות שיש בשביל להפריד ביניהם.
לנענע את השיש בעדינות עד שמתנתק. כמובן לעבוד בזהירות, כי מכה לא נכונה או לחץ יכול לגרום לשבר. -
פירוק שיש זה עבודה קצת מורכבת.
דבר ראשון תנתק את כל מה שמחובר לשיש כמו כיורים וכדו'
אח"כ צריך לחתוך עם סכין יפני את הסיליקון, ואם זה קצר מידי קח סכין ארוך יותר אבל חד (אתה יכול אפילו סכין בשר או שפכטל וכדו')
כשסיימת לחתוך תנסה להרים את השיש בעדינות, ואם אתה לא מצליח לעולם אל תנסה להרים בכוח גם אם נראה לך שיש שם רק חתיכת סיליקון קטנה שלא התנתקה. משיכה בכח עלולה לשבור את השיש.
ועוד טיפ חשוב: את השיש סוחבים בצורה אנכית בלבד, אם תסחוב אותו בצורה אופקית רק מהכובד הוא עלול לישבר. -
מ משה מיארה סימן נושא זה כנפתר
-
@משה-מיארה כתב בפירוק שיש:
דוחפים בין השיש לקיר ובין תחתית השיש למשטח של הארונות.
זה בעיקר השאלה, איך אני מכניס סכין יפני בעומק 60 ס"מ, יש איזה כלי ייעודי?
כשהתקינו אצלי שיש לתדהמתי לא שמו בכלל דבק בין משטח השיש לארונות עצמן.
המתקין טען שהמשקל של השיש מספיד כבד וזה מחזיק עם החיבור לקיר.היה מקום אחד שכן שמו דבק כדי להגביה כי הארון לא היה מספיק מפולס.
-
המתקין טען שהמשקל של השיש מספיד כבד וזה מחזיק עם החיבור לקיר.היה מקום אחד שכן שמו דבק כדי להגביה כי הארון לא היה מספיק מפולס.
כך גם אני מכיר לפחות בחלק המקרים
@משה-מיארה לגבי שבירה זה תלוי איזה סוג שיש זה: קיסר או גרניט וכו'
אם זה שיש איכותי (גרניט וכדו') אתה יכול לנענה גם בהרבה כח, אני פעם לא הצלחתי לשבור אותו עם פטישון
לחיתוך דבק עמוק, אתה יכול לקחת סרגל מתכת (של ס"מ) ולדחוף אותו
לפעמים גם משיכות (לא הרמה) מצד לצד ונענוע יכולים לעזור לניתוק השיש -