תריס חשמלי לא זז
-
תריס חשמלי בסלון שלפעמים עובד מייד ולפעמים כשאני לוחץ לא זז כלום, ואם אני משאיר לחוץ פתאום אחרי זמן [לפעמים דקה לפעמים שעתיים] פתאום הוא זז, הבנתי מהAI שכנראה הבעיה בקבל, מה עושים ואיך? [או שהבעיה בכלל אחרת?]
-
תריס חשמלי בסלון שלפעמים עובד מייד ולפעמים כשאני לוחץ לא זז כלום, ואם אני משאיר לחוץ פתאום אחרי זמן [לפעמים דקה לפעמים שעתיים] פתאום הוא זז, הבנתי מהAI שכנראה הבעיה בקבל, מה עושים ואיך? [או שהבעיה בכלל אחרת?]
קודם כל, תפתח את קופסת המפסק-מתג ותבדוק אם החוטים מחוברים טוב. לפעמים הם פשוט רופפים ומספיק לחזק אותם, או בצד המנוע. תוודא גם תקינות של הכבל איפה שהוא נגיש.
אם החיבורים נראים תקינים, יתכן שהמפסק עצמו גוסס. החלפה שלו לא עולה הרבה ויתכן שתפתור את הבעיה.
אפשר לנסות לאבחן את נבעיה באופן הבא: בפעם הבאה שהתריס מתעלם ממך, נסה לדחוף אותו בעדינות בכיוון שאליו הוא אמור לנוע. אם הוא מתעורר ומתחיל לעבוד, זה סימן די ברור שהבעיה במנוע. אם הדחיפה לא עוזרת בכלל, הבעיה כנראה במפסק או בחיבורים.
-
@אין-עוד-מלבדו אם ניסית לסדר את המפסק / כבלים רופפים וכו' ולא עזר גם אם זה מנוע לא חייבים איש מקצוע
https://www.youtube.com/watch?v=8kOp0WznXgM