התקנת בריח לנעילת דלת ממ"ד
-
שלום לכל החברים היקרים!
אני מעונין להתקין בריח כדי שיהיה אפשר לנעול את חדר הממ"ד מבפנים, לא מטעמי ה7/10 כך שזה לא צריך להיות חזק מאוד אלא בשביל פרטיות וכדו', אבל כמובן כן חשוב שזה לא יתרופף אחרי כמה נסיונות פתיחה כשזה נעול.
השאלה העיקרית שלי, האם ואיזה מקדח או כלי אמור להתאים כדי ליצור במשקוף (שעשוי כנראה מפלדה בעובי של כ5 מ"מ) חור לבריח?
ואיך כדאי לעגן את "בית" הבריח (או איך שזה לא נקרא) לדלת? איזה ברגים יתאימו ויהיו חזקים מספיק? פח פח (עם/בלי ראש קודח)? ממה בעצם עשוי דלת הממ"ד?
תודה רבה! -
שלום לכל החברים היקרים!
אני מעונין להתקין בריח כדי שיהיה אפשר לנעול את חדר הממ"ד מבפנים, לא מטעמי ה7/10 כך שזה לא צריך להיות חזק מאוד אלא בשביל פרטיות וכדו', אבל כמובן כן חשוב שזה לא יתרופף אחרי כמה נסיונות פתיחה כשזה נעול.
השאלה העיקרית שלי, האם ואיזה מקדח או כלי אמור להתאים כדי ליצור במשקוף (שעשוי כנראה מפלדה בעובי של כ5 מ"מ) חור לבריח?
ואיך כדאי לעגן את "בית" הבריח (או איך שזה לא נקרא) לדלת? איזה ברגים יתאימו ויהיו חזקים מספיק? פח פח (עם/בלי ראש קודח)? ממה בעצם עשוי דלת הממ"ד?
תודה רבה! -
@admin בריח - אם אתה מתקין בריח רגיל (לא ענק) אתה לכאורה תצטרך לתקוע איזה קפלה או כמה שייבות (טבעות) כדי להגביה אותו. חור לבריח ודאי כדאי להתחיל עם קודח קונוס ובהמשך לעבור לקודח אבן. חורים לדלת - או בורג קודח (נתפס מעולה) או ניטים.
@אלע-ס-גוט כתב בהתקנת בריח לנעילת דלת ממ"ד:
בורג קודח (נתפס מעולה)
מתלבט בין בורג קודח פשוט לבין בורג איסכורית שהוא עבה יותר.
@אריאל כתב בהתקנת בריח לנעילת דלת ממ"ד:
עם מקדח קיר
מה זה?
מה שחשוב לי זה לחדור בקלות את שכבת הפלדה ועם גימור יפה.
-
בורג קודח (נתפס מעולה)
עם מקדח קיר
מה זה?
-
שלום לכל החברים היקרים!
תודה רבה!@admin כתב בהתקנת בריח לנעילת דלת ממ"ד:
ואיך כדאי לעגן את "בית" הבריח (או איך שזה לא נקרא) לדלת? איזה ברגים יתאימו ויהיו חזקים מספיק? פח פח (עם/בלי ראש קודח)? ממה בעצם עשוי דלת הממ"ד?אם יש לך את האופציה:
אני הייתי הולך על ריתוך (אפי' רק ב'פיקים') -
בורג קודח (נתפס מעולה)
עם מקדח קיר
מה זה?
@admin
המשך למה שכתבתיבריח - אם אתה מתקין בריח רגיל (לא ענק) אתה לכאורה תצטרך לתקוע איזה קפלה או כמה שייבות (טבעות) כדי להגביה אותו. חור לבריח ודאי כדאי להתחיל עם קודח קונוס ובהמשך לעבור לקודח אבן. חורים לדלת - או בורג קודח (נתפס מעולה) או ניטים
מצרף תמונות של מה שעשיתי
תמונה 1 הבריח אמרת שאתה לא צריך אותו ברמה של ה7 באוקטובר ואם כן מספיק לך בורג קודח רגיל ולא צריך איסכורית (מלבד שאיסכורית זה מכוער) עשינו את הבריח למעלה כדי שילד קטן לא ינעל (כי איך שהוא הם תמיד נועלים ואז לא מצליחים לפתוח) עשינו הגבהה מעץ כדי שיהיה יותר קל לקדוח במשקוף ולא יחליק כל הזמן הקודח (תמונה 2)
תמונה 2
-
בורג קודח (נתפס מעולה)
עם מקדח קיר
מה זה?
@admin ניטים לדעתי יותר אסתתי מבורג קודח. וגם בורג קודח עם הזמן משתחרר מעט. בניטים פחות.
-
@admin ניטים לדעתי יותר אסתתי מבורג קודח. וגם בורג קודח עם הזמן משתחרר מעט. בניטים פחות.
@זוג-ידיים-ימניות יכול להיות ולכן זה אחד האופציות שכתבתי אפי' שלא ניסיתי
-
שלום לכל החברים היקרים!
תודה רבה!@admin חבל לך לפגום בדלת ובמשקוף.
קח צינור PVC של ביוף (אפור) בקוטר 32 (הכי קטן) ותמדוד אורך מהרצפה לידית ותוסיף עוד 10 ס"מ.
המדידה צריכה להיות כאשר הדלת נעולה ומהרצפה לכיוון הידית.
תעשה חור מתאים שהצינור יכנס לידית (לא חייב עד סוף הידית -רק שימנע מלהוריד את הידית).
זה ימנע להוריד את הידית לפתיחת הדלת ולפתוח.
בזמן לא בשימוש שים את הצינור בצד.לא פוגע בדלת ובמשקוף.
-
ממליץ מנסיון לשים את הבריח למעלה שינעל בגג המשקוף, כדי שלא תצטרך שייבות אומים או קפלות ושאר מרעין בישין,
הבריח מתחבר מעולה עם ברגים קודחים, ובמשקוף אפשר לקדוח בקלות עם פטישון וקודח אבן.
בהצלחה.