דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • פוסטים אחרונים
  • תגיות
  • פופולרי
  • משתמשים
כיווץ
logo
  1. דף הבית
  2. עשה זאת בעצמך - כללי
  3. להכשיר כיור נירוסטה כפול

להכשיר כיור נירוסטה כפול

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עשה זאת בעצמך - כללי
8 פוסטים 3 כותבים 66 צפיות 3 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • חגיח מנותק
    חגיח מנותק
    חגי
    כתב נערך לאחרונה על ידי חגי
    #1

    שלום,
    יש לי כיור נירוסטה כפול כמו אלו שמצויים בשוק,
    סתם לדוגמה
    לאחרונה התוודעתי שיש דין במתכת של "חם מקצתו חם כולו", בעצם אי אפשר לעשות כיור חלבי ובשרי מכזה כיור, כי בשר רותח בצד אחד מבשר גם את הצד שני, וזה בעצם כמו כיור אחד.

    השאלה שלי אם יש דרך כלשהי להכשיר את הכיור, להפריד את שני חלקיו בלי להרוס אותו ולשים משהו באמצע כדי שיחזיק את הכל בלי שיהיו חורים.

    אני שואל שאלה מאוד מופשטת כי פשוט אין לי מושג בכלל מאיפה להתחיל לחשוב על זה, אני אפילו לא יודע איך מנסרים מתכת (עם דיסק? אפשר לחבר דיסק למברגה\פטישון?)

    תודה על כל כיוון אפשרי.

    במקביל אם יש למישהו המלצה על כיור כזה שנכנס בארון ויש לו הפרדה מלאה בין שני הכיורים אז גם מצוין.

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
    • אריאלא מנותק
      אריאלא מנותק
      אריאל
      כתב נערך לאחרונה על ידי
      #2

      הייתי ממליץ לך לבדוק קודם את הנושא ההלכתי,
      כי זה לא סיר שאתה אוכל איתו, ולא עיקר שימושו ברותח..וכו'...

      חגיח תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • אריאלא אריאל

        הייתי ממליץ לך לבדוק קודם את הנושא ההלכתי,
        כי זה לא סיר שאתה אוכל איתו, ולא עיקר שימושו ברותח..וכו'...

        חגיח מנותק
        חגיח מנותק
        חגי
        כתב נערך לאחרונה על ידי
        #3

        @אריאל בדקתי את הנושא ההלכתי.

        א יא תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • חגיח חגי

          @אריאל בדקתי את הנושא ההלכתי.

          א יא מנותק
          א יא מנותק
          א י
          כתב נערך לאחרונה על ידי
          #4

          @חגי כתב בלהכשיר כיור נירוסטה כפול:

          בדקתי את הנושא ההלכתי.

          מעניין מי פסק לך
          והאם הוא פסק בצורה מוחלטת או כחומרה
          אשמח אם תעלה בספויילר את התשובה שלו
          לדעתי זה צירוף של מספר חומרות ויש לא מעט סיבות להקל
          כמובן שאני לא בא לפסוק לך אלא להתעניין

          חגיח תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • א יא א י

            @חגי כתב בלהכשיר כיור נירוסטה כפול:

            בדקתי את הנושא ההלכתי.

            מעניין מי פסק לך
            והאם הוא פסק בצורה מוחלטת או כחומרה
            אשמח אם תעלה בספויילר את התשובה שלו
            לדעתי זה צירוף של מספר חומרות ויש לא מעט סיבות להקל
            כמובן שאני לא בא לפסוק לך אלא להתעניין

            חגיח מנותק
            חגיח מנותק
            חגי
            כתב נערך לאחרונה על ידי חגי
            #5

            @א-י

            יש מלא סיבות להקל, אני לא רוצה שאני אזדקק לסיבות האלה.
            יש רק 2 אפשרויות שהכיור יאסר לכולי עלמא והן לא שכיחות,
            שהכניסו חתיכה רותחת של בשר וחתיכה רותחת של גבינה בתוך 24 שעות (אין לנו כמעט "חתיכות" של גבינה בכלל בבית, אז זה כמעט לא שייך)
            שמשתמשים בברז עם מים רותחים על גבי כלים שבלעו בשר\גבינה בתוך מעת לעת בזמן שהדוד מים דולק (ואז זה כלי ראשון שכל גבי האש שאין לו דין תתאה גבר)

            אגב אציין שהרב הפוסק במקרה הזה הוא אני, למדתי הלכות בשר וחלב בעיון בכולל, וגם עניתי תשובות בנושא, למעשה הדין של חם מקצתו חם כולו היה ידוע לי כבר מזמן ופשוט אנחנו צריכים תמיד להיזהר ולשים לב לנושא, וחשבתי שאולי אפשר לעשות פתרון שלא נצטרך לחשוש מכזה מצב.

            א יא תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • חגיח חגי

              @א-י

              יש מלא סיבות להקל, אני לא רוצה שאני אזדקק לסיבות האלה.
              יש רק 2 אפשרויות שהכיור יאסר לכולי עלמא והן לא שכיחות,
              שהכניסו חתיכה רותחת של בשר וחתיכה רותחת של גבינה בתוך 24 שעות (אין לנו כמעט "חתיכות" של גבינה בכלל בבית, אז זה כמעט לא שייך)
              שמשתמשים בברז עם מים רותחים על גבי כלים שבלעו בשר\גבינה בתוך מעת לעת בזמן שהדוד מים דולק (ואז זה כלי ראשון שכל גבי האש שאין לו דין תתאה גבר)

              אגב אציין שהרב הפוסק במקרה הזה הוא אני, למדתי הלכות בשר וחלב בעיון בכולל, וגם עניתי תשובות בנושא, למעשה הדין של חם מקצתו חם כולו היה ידוע לי כבר מזמן ופשוט אנחנו צריכים תמיד להיזהר ולשים לב לנושא, וחשבתי שאולי אפשר לעשות פתרון שלא נצטרך לחשוש מכזה מצב.

              א יא מנותק
              א יא מנותק
              א י
              כתב נערך לאחרונה על ידי
              #6

              @חגי כתב בלהכשיר כיור נירוסטה כפול:

              שהכניסו חתיכה רותחת של בשר וחתיכה רותחת של גבינה בתוך 24 שעות

              ושאין שם סבון/משהו שפוגם בכיור באותו זמן (שו"ע עצמו)
              ועדיין יש בכלל נידון מה הכוונה חם מקצתו חם כולו האם זה לגבי בליעות (ר"פ) או שבסה"כ כשחם צד אחד גם הצד השני נחשב לחם ולא שהבליעה עוברת מצד לצד ועוד ועוד
              ולכן הייתי ממליץ לך לשאול מורה הוראה לפני שאתה רץ לנסר את הכיור
              במיוחד שגם ככה אנחנו לא שמים אוכל (בטח לא חם) בכיור
              ואם משום סיר חם בכיור, אין חשש שיעבור בלא אמצעות מים. ואם יש מים הרי זה נ"ט בר נ"ט בר נ"ט וגם זה רק באותו היום אבל למחרת ה"ז בכלל נ"ט לפגם
              כמו כן אם אתה חושש לכיור מה תגיד על ישיבות שיש שם שיש נירוסטה שהוא הרבה יותר חמור

              @חגי כתב בלהכשיר כיור נירוסטה כפול:

              אגב אציין שהרב הפוסק במקרה הזה הוא אני
              אל תפגע ממני אבל על אף שלמדת בעיון ואתה שולט בחומר ראוי שתשאל
              אני גם למדתי ונבחנתי על כל איסור והתר ולא הייתי ממהר לפסוק בנושא כזה לפני התייעצות עם מורה הוראה שבקי בתחום

              חגיח תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • א יא א י

                @חגי כתב בלהכשיר כיור נירוסטה כפול:

                שהכניסו חתיכה רותחת של בשר וחתיכה רותחת של גבינה בתוך 24 שעות

                ושאין שם סבון/משהו שפוגם בכיור באותו זמן (שו"ע עצמו)
                ועדיין יש בכלל נידון מה הכוונה חם מקצתו חם כולו האם זה לגבי בליעות (ר"פ) או שבסה"כ כשחם צד אחד גם הצד השני נחשב לחם ולא שהבליעה עוברת מצד לצד ועוד ועוד
                ולכן הייתי ממליץ לך לשאול מורה הוראה לפני שאתה רץ לנסר את הכיור
                במיוחד שגם ככה אנחנו לא שמים אוכל (בטח לא חם) בכיור
                ואם משום סיר חם בכיור, אין חשש שיעבור בלא אמצעות מים. ואם יש מים הרי זה נ"ט בר נ"ט בר נ"ט וגם זה רק באותו היום אבל למחרת ה"ז בכלל נ"ט לפגם
                כמו כן אם אתה חושש לכיור מה תגיד על ישיבות שיש שם שיש נירוסטה שהוא הרבה יותר חמור

                @חגי כתב בלהכשיר כיור נירוסטה כפול:

                אגב אציין שהרב הפוסק במקרה הזה הוא אני
                אל תפגע ממני אבל על אף שלמדת בעיון ואתה שולט בחומר ראוי שתשאל
                אני גם למדתי ונבחנתי על כל איסור והתר ולא הייתי ממהר לפסוק בנושא כזה לפני התייעצות עם מורה הוראה שבקי בתחום

                חגיח מנותק
                חגיח מנותק
                חגי
                כתב נערך לאחרונה על ידי
                #7

                קשה לי עם הספוילרים,

                למעשה זה לא נידון הלכתי כי אתה מביא את כל המקרים שבהם אין בעיה, אבל יש מקרים שכן צריך לחשוש, משנה ברורה פוסק במפורש שחם מקצתו חם כולו מוליך את הבליעות (בהלכות פסח) ומספיק פעם אחת של פאשלה כדי שנצטרך להכשיר את הכיור, כלומר לחכות 24 שעות ולנקות היטב וכל התהליך המתיש שאנחנו צריכים לעשות לפני פסח, וגם אם הוא בלע טעם של חלב ונפגם וטעם של בשר ונפגם אסור לכתחילה להשתמש בו בחם בכלל וגם לכבוש בו מעת לעת, ויש את הנושא של חריף, וכל הנושא של נ"ט בר נ"ט זה דווקא אם בלע מכלי ולא מאוכל ישירות, וגם שאריות אוכל וכד' ויש מלא בעיות אפשריות שאני פשוט לא רוצה להתחיל להיכנס אליהם. אני יודע מה לא לעשות אבל זה דורש זהירות ולכן אני מחפש פתרון, אם קיים, לא להצטרך לכל הזהירויות האלה.

                א יא תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • חגיח חגי

                  קשה לי עם הספוילרים,

                  למעשה זה לא נידון הלכתי כי אתה מביא את כל המקרים שבהם אין בעיה, אבל יש מקרים שכן צריך לחשוש, משנה ברורה פוסק במפורש שחם מקצתו חם כולו מוליך את הבליעות (בהלכות פסח) ומספיק פעם אחת של פאשלה כדי שנצטרך להכשיר את הכיור, כלומר לחכות 24 שעות ולנקות היטב וכל התהליך המתיש שאנחנו צריכים לעשות לפני פסח, וגם אם הוא בלע טעם של חלב ונפגם וטעם של בשר ונפגם אסור לכתחילה להשתמש בו בחם בכלל וגם לכבוש בו מעת לעת, ויש את הנושא של חריף, וכל הנושא של נ"ט בר נ"ט זה דווקא אם בלע מכלי ולא מאוכל ישירות, וגם שאריות אוכל וכד' ויש מלא בעיות אפשריות שאני פשוט לא רוצה להתחיל להיכנס אליהם. אני יודע מה לא לעשות אבל זה דורש זהירות ולכן אני מחפש פתרון, אם קיים, לא להצטרך לכל הזהירויות האלה.

                  א יא מנותק
                  א יא מנותק
                  א י
                  כתב נערך לאחרונה על ידי
                  #8

                  @חגי תעשה מה שתרצה
                  ביררתי גם עם מו"צ נכבד והוא טען לי שאפי' בני אשכנז לא מחמירים בכיור כזה כ"ש בני ע"מ
                  כמו"כ היה פס"ד בבי"ד לגבי הכיור כפול כזה כחלק מתביעה כלשהי והם פסקו שאין לחשוש
                  וביותר שאם כדבריך הרי כשהמים חמים זורמים ("ניצוק") ופוגעים בכיור הרי גם הדוד נטרף ואין לדבר סוף
                  אבל כאן זה לא פורום הלכתי ורק מעיר לך שמומלץ שתברר עם פוסק שאתה סומך עליו ואכמ"ל
                  מצידי אם תרצה תוכל גם לנסר את המקרר לשנים...

                  קשה לי עם הספוילרים,

                  זה נועד כדי לא להכביד על מי שלא מעוניין בדיון ההלכתי

                  לגופו של ניסור
                  לפני הניסור תדאג שיהיה לכיור תמיכה מלמטה כמו בכיורים ישנים
                  מוט ברזל או עץ חזק מחובר לשני צדדי הארון מלמטה ועליו נשען כובד הכיור
                  מתחת המקום של הניסור תדאג לחבר את שני הכיורים קודם הניסור עם פיסת עץ ודבק חזק כמו הייטק כדי שהכיור יישאר בפועל מחובר ולא יזוז (אך לא יהיה חם מקצתו כמו שחששת)
                  אחרי הניסור שתנסר עם דיסק
                  (דווקא דיסק. לא לנסות לחבר אביזר של דיסק למקדחה עם "מתאם סיני" כי זה מסוכן, הדיסק יכול לעוף. ובדידי הוה עובדא...)
                  תוכל לשים סיקה בין שני הכיורים או פס גומי כזה שנועד במקור לווישרים לרכב (תלוי מה צבע השיש)
                  bed0971d-2a65-4037-a397-769f8414d94b-image.png

                  תגובה 1 תגובה אחרונה
                  1
                  תגובה
                  • תגובה כנושא
                  התחברו כדי לפרסם תגובה
                  • מהישן לחדש
                  • מהחדש לישן
                  • הכי הרבה הצבעות


                  • התחברות

                  • אין לך חשבון עדיין? הרשמה

                  • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון
                  0
                  • דף הבית
                  • פוסטים אחרונים
                  • תגיות
                  • פופולרי
                  • משתמשים