מה צריך להיות בארגז כלים בסיסי - לא לאיש מקצוע
-
@רפאל-0 כתב במה צריך להיות בארגז כלים בסיסי - לא לאיש מקצוע:
מברגה או מקדחה (חשמלית או נטענת)
הייתי מוריד את המקדחה וכותב במקומה פטישון... (מקדחה זה כלי שלענ"ד עבר זמנו מן העולם...)
אהה וכמובן ישנם מבריגות שניתן לחבר אליהם קודחים (חחחח נכנס למחלויקעס הפוסקים בוש או מקיטה...) וגם לאלו שלא יש מתאמים יעיל מאוד בעיקר לקדיחות בחומרים פשוטים כדוגמת עץ ואפי' מתכת...
תוספות:
-
סט שפכטלים
-
רולר לצבע
-
מסור ג'יקסו
@זוג-ידיים-ימניות כתב במה צריך להיות בארגז כלים בסיסי - לא לאיש מקצוע:
רולר לצבע
תקנה סמוך לצביעה ותזרוק אח"כ
מי שלא מקצועי בד"כ לא קונה רולר מעל 40 ש"ח
לנקות ולייבש ולאחסן לא שווה את החיסכוןלא מתאפק להמליץ על המוצר הבא אפי' שהוא לא ממש חובה
במקום לסמן עם עט את מקום הקדיחה
ובמיוחד כשמסמנים על מתכת, וקשה אח"כ לקדוח בדיוק במקום הסימון
משתמשים בעט ניקוב הבא שהופך את כל הקדיחה לקלה יותר (לוחצים על העט והקפיץ יוצר חור/שקע במקום המבוקש)
מלאי דיבל 7 ו 8
מה עם דיבל ג'מבו?
מלאי ברגים שונים
מומלץ בתוך ארגונית/קופסה מחולקת
אקדח סיליקון
כמו שהדגישו שיהיה קצת מושקע, אם קונים את הזול יהיה קשה לעבוד עם סיקה/הייטק וכד'
כמה זוויות קטנות ובנוניות תמיד יהיו שמושיות
-
-
אם כבר טפלון - אז גם פשתן...
- אמפרמטר
-
רולר לצבע
תקנה סמוך לצביעה ותזרוק אח"כ
מי שלא מקצועי בד"כ לא קונה רולר מעל 40 ש"ח
לנקות ולייבש ולאחסן לא שווה את החיסכוןלא מתאפק להמליץ על המוצר הבא אפי' שהוא לא ממש חובה
במקום לסמן עם עט את מקום הקדיחה
ובמיוחד כשמסמנים על מתכת, וקשה אח"כ לקדוח בדיוק במקום הסימון
משתמשים בעט ניקוב הבא שהופך את כל הקדיחה לקלה יותר (לוחצים על העט והקפיץ יוצר חור/שקע במקום המבוקש)
מלאי דיבל 7 ו 8
מה עם דיבל ג'מבו?
מלאי ברגים שונים
מומלץ בתוך ארגונית/קופסה מחולקת
אקדח סיליקון
כמו שהדגישו שיהיה קצת מושקע, אם קונים את הזול יהיה קשה לעבוד עם סיקה/הייטק וכד'
כמה זוויות קטנות ובנוניות תמיד יהיו שמושיות
-
מברגה או מקדחה (חשמלית או נטענת)
הייתי מוריד את המקדחה וכותב במקומה פטישון... (מקדחה זה כלי שלענ"ד עבר זמנו מן העולם...)
אהה וכמובן ישנם מבריגות שניתן לחבר אליהם קודחים (חחחח נכנס למחלויקעס הפוסקים בוש או מקיטה...) וגם לאלו שלא יש מתאמים יעיל מאוד בעיקר לקדיחות בחומרים פשוטים כדוגמת עץ ואפי' מתכת...
תוספות:
-
סט שפכטלים
-
רולר לצבע
-
מסור ג'יקסו
צריך לשים לב להבדל בין מברגה למקדחה לכל אחד יש תפקיד משלו.
מי שיקנה מברגת אימפקט וינסה להתקין איתו ארון של איקאה ספק אם יישאר לו בורג או בכלל את הארון, צריך בשביל זה מקדחה או מברגה עדינה מאוד שלא יהרוס את כל הארון, וזה בא לידי ביטוי בעוד הרבה מוצרים שצריך לקדוח בזהירות כמו בקרמיקה או בזכוכית שאסור להשתמש באימפקט עבורם.
אז מקדחה זה כלי חשוב ונצרך אמנם לא חובה להחזיק אותה בבית אבל כשצריך אותה צריך לדעת שהיא קיימת ולדעת איפה ניתן להשיג אותה, גמחי"ם או שכן... -
-
@א-י כתב במה צריך להיות בארגז כלים בסיסי - לא לאיש מקצוע:
אודה לקישור והאם זה מתאים לכל חומר עץ/ בטון וכו'
תודה -
מי שיקנה מברגת אימפקט וינסה להתקין איתו ארון של איקאה ספק אם יישאר לו בורג או בכלל את הארון, צריך בשביל זה מקדחה או מברגה עדינה מאוד שלא יהרוס את כל הארון, וזה בא לידי ביטוי בעוד הרבה מוצרים שצריך לקדוח בזהירות כמו בקרמיקה או בזכוכית שאסור להשתמש באימפקט עבורם.
אז מקדחה זה כלי חשוב ונצרך אמנם לא חובה להחזיק אותה בבית אבל כשצריך אותה צריך לדעת שהיא קיימת ולדעת איפה ניתן להשיג אותה, גמחי"ם או שכן... -
וורס סתם יקר... אולי האנטר או עלי אקפרס. יש חברה בשם ONEVAN שהיא חיקוי של מקיטה. איכות ברמה גבוהה.
-
דבק חשמל
לגבי מברגי משקפים אפשר לקנות סטים הכוללים גם אפונים ותפסן לידיות המשקפים (מגיע כסט בעליאקספרס)
-
עוד מוצר זול ומאוד מומלץ שיכול לחסוך הזמנת חשמלאי
סטלבנד - חוט משיכה 10/15 מטר
אפשר באמצעותו לעשות הרבה שינויים בחשמל בקלות ובלי לחצוב בקיר אפי' מ"מכמובן זה לא נועד לבורים מוחלטים אלא למי שקצת מבין בחשמל
@רפאל-0 אולי צריך לפצל את האשכול לארגז למתחילים וארגז למתקדמים (אבל עדיין לא בעלי מקצוע) -
יש משהו שותף כמעט לכל הגברים שאני מכיר - החמדה הזאת כשנכנסים לטמבור. דומה לחנות לבגדי ילדים עבור אמא. רוצים לקנות מכל מוצר שבחנות איזה יחידה או שתיים.
הפוסט הזה לא מיועד לאיש מקצוע, לא לזה שבונה לעצמו הנמכות של גבס וספוטים ומדרגות מהחצר לגג. בטח לא לא השכן הזה שיש לו כל כלי אפשרי, מקונוס 30 מ"מ ועד פלייר פטנט עם שרשרת.
הייעוד הוא אב משפחה לכמה ילדים חמודים, שהולך לכולל או שהוא מלמד וכיוצ"ב, וכמו כל בית מתפקד - לפעמים צריך לחבר את המגירה נפלה, לתלות גוף תאורה חדש, לתקן את הכיסא הרופף, וכו'.מה נראה לכם מומלץ שיהיה בארגז כלים של אדם כזה?
לפני קרוב לעשור מישהו הביא לי מתנת נישואין שלצערי הוא בא לידי שימוש יותר מהש"ס שהשווער שלי קנה לי (בנתיים. בעז"ה זה יתהפך. אמן.).
תיק כלי עבודה.
לא היה לי רקע מיוחד בעבודות כפיים, מלבד היותי בן לאבא שיודע לעשות הכל, אמנם בסגנון 'היימישי', אבל יצירתי ומוכשר בצורה מופלאה.
זה היה ארגז-תיק שהוזמן כנראה בעלי אקספרס, מבית Black&Decker, וכלל מקדחה נטענת במשקל טון, פלייר, שפיץ פלייר, מפתח שוודי, מספר מברגים, מפתחות אלן, אולי גם מטר, וכנראה עוד מספר פריטים שאני לא זוכר.
אגב, המקדחה הגיעה בלי מטען והיא שימשה אותי בדיוק עד לסיום הסוללה. רק לאחרונה הזמנתי בעלי אקספרס מטען, כשאני כבר משודרג לכלים של DWALLT️.
כמובן שקשה לענות תשובה חד משמעית לזה, כי לכל אחד כישורים אחרים וצרכים אחרים, וגם ה'איש הסטנדרטי' עצמו יכול להתחלק להמון סוגים. אבל בכל זאת, הנה רשימה ראשונית שלי. היא צפויה להתעדכן, בין היתר בהתאם להארותיכם ולהערותיכם.
הנה:- טסטר
- סט מברגים
- מפתח שוודי בינוני
- פלס בינוני
- פטיש
- סכין יפני
- מברגה או מקדחה (חשמלית או נטענת)
- בהתאם לפריט הקודם, מבחר ביטים/קודחים בהתאם
- פלייר / צבת
- שפיץ פלייר
- מלאי דיבל 7 ו 8
- מלאי ברגים שונים
- מפתחות אלן
- מטר - לפחות 3M
ויש עוד כמה שפחות קריטיים, אבל מאוד מומלצים.
- סולם (עץ או אלמיניום, 5-6 שלבים).
- סט בסיסי של בוקסות
- כמה סוגי דבקים (מגע, אפוקסי וכיוצ"ב)
- אקדח סיליקון
- שוקולד
- טפלון
- [עוד פעם שוקולד]
תעשו חיל!
- אזיקונים...
@אני-אני כתב במה צריך להיות בארגז כלים בסיסי - לא לאיש מקצוע:
אז מקדחה זה כלי חשוב ונצרך אמנם לא חובה להחזיק אותה בבית אבל כשצריך אותה צריך לדעת שהיא קיימת ולדעת איפה ניתן להשיג אותה, גמחי"ם או שכן...בשביל זה יש לי במברגה בחירת 3 עוצמות וגם מצב ללא אימפקט...
חסכתי מקדחה? סתם סתם יש לי גם מקדחה...