בירור | יש דרך להוסיף חוטים בשרשורי?
-
יש לי מתג של תאורה (שמגיע לתקרה) ואני מעוניין לפצל אותו ל3 השאלה אם יש עוד דרך חוץ מלחצוב תעלה נוספת??
-
יש לי מתג של תאורה (שמגיע לתקרה) ואני מעוניין לפצל אותו ל3 השאלה אם יש עוד דרך חוץ מלחצוב תעלה נוספת??
@זוג-ידיים-ימניות
אם הבנתי את השאלה (זה נשמע מידי פשוט) בד"כ כן עם סטלבנד -
@זוג-ידיים-ימניות כתב בבירור | יש דרך להוסיף חוטים בשרשורי?:
השאלה אם יש עוד דרך חוץ מלחצוב תעלה נוספת??
כמו שאמר @חנינא תוכל להעביר 2 גידים (חיובי) בתעלה הקיימת
השאלה אם התכוונת שאתה רוצה רק לפצל או גם ליצור נקודות חשמל נוספות בתקרה? -
השאלה אם זה יעבור בשרשורי ירוק ולא יתקע כל מילימטר במיוחד שכבר יש חוט אחד בפנים...
-
השאלה אם זה יעבור בשרשורי ירוק ולא יתקע כל מילימטר במיוחד שכבר יש חוט אחד בפנים...
בעז"ה תצליח
א. תהדק את הגידים סביב הסטלבנד שיהיה לזה מינימום נפח
ב. תשמן מעט את החוט של הסטלבנד -
בעז"ה תצליח
ב. תשמן מעט את החוט של הסטלבנד -
חשבתי על עוד אופציה
להוציא את הכבל הקים ולהשחיל במקומו כבל 5 גידים ותסמן לך שלושה מתוכם כחיובי
או סתם 5 גידים נפרדים...
(זה על הצד שהשרשור הירוק אצלך תקין ולא תתקע בלי כלום) -
@א-י כתב בבירור | יש דרך להוסיף חוטים בשרשורי?:
בעז"ה תצליח
ב. תשמן מעט את החוט של הסטלבנד@חנינא כתב בבירור | יש דרך להוסיף חוטים בשרשורי?:
ב. תשמן מעט את החוט של הסטלבנד
סתם לידיעה לא חייבים את הג'ל המיוחד ווזאלין עושה את העבודה מצוין ואפי' יותר טוב בגלל הסמיכות שלו
אני חולק על השיטה הזו.
אחד היתרונות של "משחת השחלה לכבלים" היא מניעת החיכוך האלטרו סטטי שנוצר. ובעיקר שהוא מ-ת-נ-ד-ף
אתה לא רוצה ווזלין בקו שלך... לא שמן ולא סבון כלים!!! שווה להשקיע 40 שקל בחומר ייעודי.
תנסה להשחיל 2 חוטים נוספים... הלך הלך... לא הלך... אתה מסתכן. אם באמת יש איזה כיפוף לא טוב, או שהשחילו לפני הביטון וכו' אתה עלול להרוס את הקו הקיים. -
בעז"ה תצליח
ב. תשמן מעט את החוט של הסטלבנד@חנינא כתב בבירור | יש דרך להוסיף חוטים בשרשורי?:
ב. תשמן מעט את החוט של הסטלבנד
סתם לידיעה לא חייבים את הג'ל המיוחד ווזאלין עושה את העבודה מצוין ואפי' יותר טוב בגלל הסמיכות שלו
אני חולק על השיטה הזו.
אחד היתרונות של "משחת השחלה לכבלים" היא מניעת החיכוך האלטרו סטטי שנוצר. ובעיקר שהוא מ-ת-נ-ד-ף
אתה לא רוצה ווזלין בקו שלך... לא שמן ולא סבון כלים!!! שווה להשקיע 40 שקל בחומר ייעודי.
תנסה להשחיל 2 חוטים נוספים... הלך הלך... לא הלך... אתה מסתכן. אם באמת יש איזה כיפוף לא טוב, או שהשחילו לפני הביטון וכו' אתה עלול להרוס את הקו הקיים.@מאיר-ליברזון כתב בבירור | יש דרך להוסיף חוטים בשרשורי?:
אתה לא רוצה ווזלין בקו שלך... לא שמן ולא סבון כלים!!!
למה שיפריע לי ווזלין בקו?
מניסיון אישי, זה דווקא מחליק הרבה יותר טוב, ניסיתי את זה לא פעם אחת וראיתי תוצאות טובות.
אשמח להבין יותר לעומק מה בדיוק הבעיה בשימוש בווזלין/שמן/סבון. -
שאלתי את ה GPT
חסרונות של שימוש בווזלין:
מבוסס נפט – עלול לפגוע בבידוד של הגידים (PVC), במיוחד לאורך זמן.צמיג מדי – לא תמיד מקל על ההשחלה כמו חומרים ייעודיים.
מלכלך – קשה לניקוי, ויכול להשאיר שאריות בצינור או בלוח החשמל.
לא מאושר לשימוש בחשמל – עלול לפסול אחריות במקרים של תקלה.
למה לא להשתמש בשמן רגיל (כמו שמן בישול, שמן מנוע, שמן מכונות וכו'):
מבוסס שומן/נפט – עלול לפגוע בבידוד הגידים (PVC או גומי).לא מתאדה – משאיר שאריות לאורך זמן בתוך הצינור ועל הגידים.
אינו חומר ייעודי לחשמל – לא נבדק או מאושר בטיחותית לסביבות חשמליות.
עלול למשוך אבק ולכלוך – מה שמקשה על תיקונים או השחלות עתידיות
אם אין לך חומר השחלה ייעודי, אפשר כפתרון זמני בלבד:
מים עם מעט סבון כלים – מחליק את החוטים, מתייבש ללא נזק, קל לניקוי.
-
@זוג-ידיים-ימניות
מנסיוני.
נתק את החוטים הקיימים, קשור אותם לסטלבנד ותמשוך החוצה את החוטים הקיימים.
בעצם, עכשיו יש לך צינור ריק עם סטלבנד מושחל.
אני רוצה אבל לציין - אם במהלך המשיכה נתקלת בכיפוף עקשן, כדאי לשקול לוותר על הרעיון, תלוי במידת הסבלנות ובכח התפילה שלך.
אח"כ את ה 10-20 ס"מ של קצוות 5 הגידים שלך תגלגל לצמה, ותשחיל. כפי ש@א-י כתב, תוכל להשחיל כבל 1.5*5.
ותוכל להיעזר בכל הפטנטים של סבון כלים/ווזלין/ג'ל ייעודי וכו', לשיקולך.אגב, אני השתמשתי רבות במה שראיתי חשמלאים וותיקים עושים - מים עם טיפונת סבון כלים.
עם כל התחזיות הקודרות ונבואות הזעם של כל אלו שעיקמו את האף (ושל GPT הנ"ל), לא ידוע לי על מישהו שזה הזיק לו.