יצירת מסגרת לסוכה מלייסטים
-
אני רוצה ליצור מסגרת מלייסטים לסוכה לדופן שכולה אמורה להיות קיר שקוף ממפת פלסטיק עבה.
הקיר הוא 3 מטר לגובה של כ 3 מטר
חשבתי ליצור 2 מסגרות של מטר וחצי על שלוש מטר.
אני מעדיף שזה יהיה ניתן לפירוק וככה ישמש כל שנה.איזה עובי של לייסטים אני צריך?
מה הדרך הנכונה לעשות את זה?
חיתוך גרונג? בורג שיחבר את שניהם? ואז תומכים שוב בגרונג בפינות?דרך יותר טובה?
-
למה המסגרות האלו מתחברות? מה יש בצדדים?
בגדול - לדעתי משהו כזה (אלא אם כן יש רוחות קשות):

חיבורים:
בכל הקצוות ברגים 5*8 (כולל חור מקדים!), ובמרכז (שלא ניתן להכניס ברגים משתי הצדדים) - לאחד הקורות בורג (כנ"ל), ובצד השני אפשר להשתמש עם זוויות מתכת או עם בורג אלכסוני (פחות ממליץ). -

חיבורים:
בכל הקצוות ברגים 5*8 (כולל חור מקדים!), ובמרכז (שלא ניתן להכניס ברגים משתי הצדדים) - לאחד הקורות בורג (כנ"ל), ובצד השני אפשר להשתמש עם זוויות מתכת או עם בורג אלכסוני (פחות ממליץ).למה המסגרות האלו מתחברות? מה יש בצדדים?
יש מאחורה סורג אז הוא יתחבר עם אזיקונים לסורג ומהצדדים אמור להיות קורה עץ (שגם מתחברת עם אזיקונים אבל יושבת חזק)
אם יש רוחות קשות אז?
בדווקא לא חילקת אותם ל2 מסגרות נפרדות?
בכל הקצוות ברגים 5*8 (כולל חור מקדים!), ובמרכז (שלא ניתן להכניס ברגים משתי הצדדים) - לאחד הקורות בורג (כנ"ל), ובצד השני אפשר להשתמש עם [זוויות מתכת]
אני מבין שברגים עדיף? זה לא יגרום בשלב מסויים להרחבת החור אחרי כמה פירוקים?
איזה עובי קורות?
-
לא עשיתי 2 מסגרות כי היה נראה לי שככה זה חזק יותר.
אבל בהחלט יכול להיות שאני טועה.
לגבי שחיקת החור - לא יודע. אולי זה נכון. אבל זה ברור יותר חזק מאזיקונים.
אם יש רוחות אז צריך לקחת בחשבון שהוא צריך לעמוד בזה.כל מה שכתבתי זה סוג של - זה מה שאני הייתי עושה.
נמתין למומחים ממני. -
לא עשיתי 2 מסגרות כי היה נראה לי שככה זה חזק יותר.
אבל בהחלט יכול להיות שאני טועה.
לגבי שחיקת החור - לא יודע. אולי זה נכון. אבל זה ברור יותר חזק מאזיקונים.
אם יש רוחות אז צריך לקחת בחשבון שהוא צריך לעמוד בזה.כל מה שכתבתי זה סוג של - זה מה שאני הייתי עושה.
נמתין למומחים ממני. -

חיבורים:
בכל הקצוות ברגים 5*8 (כולל חור מקדים!), ובמרכז (שלא ניתן להכניס ברגים משתי הצדדים) - לאחד הקורות בורג (כנ"ל), ובצד השני אפשר להשתמש עם זוויות מתכת או עם בורג אלכסוני (פחות ממליץ). -
כשדוחסים בורג לתוך עץ, הלחץ גורם לו להתרחב ונוצרים סדקים על הקורות.
אז לפני החדרת הבורג קודחים חור קצת יותר דק מהבורג (לברגים 5 הייתי קודח חור 3-4 מ"מ), ואז מבריגים את הבורג.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות