רולר או מרסס צבע?
-
יש מרסס צבע בזול יחסית בכל מיני אתרים למיניהם.
מרסס צבע ידוע כדבר מאוד מקצועי וטוב, אבל צריך לקח בחשבון את כל העבודה מסביב כמו לעטוף הכל בצורה מעולה ממש כי זה עלול להשפריץ על כל דבר שרק קיים, ואח"כ להוריד את הצבע זה קשה מנשוא.
מרסס צבע גם משאיר מרקם אחיד בלי סימני רולר או מברשת רק צריך לשים לב לכמות היוצאת שתהיה פרופורציונלית.
ייתכן שזה גם ידרוש תעסוקה למי שלא יסנן את הצבע לפני שמכניס אותו למכשיר, וגם תוך כדי עבודה לעיתים מתייבש קצת בראש אבל זה שווה את זה.
זה חוסך המון ביחס לעבודה של רולר.
כמובן שמי שיש לו מרסס מקצועי זה עולם אחר בפני עצמו אבל גם הפשוטים עושים עבודה יפה מאוד.חשוב מאוד לשים לב לבטיחות צריך ללבוש מסיכת פה ואף סגורים היטב חבל לנשום את החומר הנוראי הזה.
בהצלחה
-
יש לי מרסס צבע שקיבלתי מתנה, ולא השתמשתי עד היום כי לא ברור לי איך לדלל את הצבע ומהו היחס, תוכל להרחיב בהקשר הזה? תודה
@Sandstorm תלוי בשני גורמים גורמים:
1: בסיס הצבע, מים או שמן
2: גודל ה- "דיזה" שיש לך במכשיר.
נסה לאתר את שני המאפיינים האלה וכך יהיה יותר קל לדייק את התשובה.
באופן כללי הכלל הוא שלצבע שמן יותר קל לזרום במכשיר לכן צריך דילול יותר קל.
ובמאמר מוסגר - לא כל המרססים בנויים לצבע על בסיס שמן משום שהדילול שלו נעשה ע"י מדללים מינרלים שזה חומר די חריף, ולכן שימוש בחומרים אילה במרסס לא מתאים יגרום לייבוש\המסה של האטמים והמכשיר ילך לפח ישר...
צבעים על בסיס מים יותר קשים להתזה כמו כך לרוב גם נוצרים בהם גושים קטנטנים שיכולים לסתום את הדיזה לכן מומלץ לסננם קודם. -
@Sandstorm תלוי בשני גורמים גורמים:
1: בסיס הצבע, מים או שמן
2: גודל ה- "דיזה" שיש לך במכשיר.
נסה לאתר את שני המאפיינים האלה וכך יהיה יותר קל לדייק את התשובה.
באופן כללי הכלל הוא שלצבע שמן יותר קל לזרום במכשיר לכן צריך דילול יותר קל.
ובמאמר מוסגר - לא כל המרססים בנויים לצבע על בסיס שמן משום שהדילול שלו נעשה ע"י מדללים מינרלים שזה חומר די חריף, ולכן שימוש בחומרים אילה במרסס לא מתאים יגרום לייבוש\המסה של האטמים והמכשיר ילך לפח ישר...
צבעים על בסיס מים יותר קשים להתזה כמו כך לרוב גם נוצרים בהם גושים קטנטנים שיכולים לסתום את הדיזה לכן מומלץ לסננם קודם.@DIY-זה-החיים תודה על המידע החשוב, בכל אופן כרגע לא אוכל לבדוק זאת, אני לא מתכוון להשתמש בזה ממש עכשיו.
בקשר לדילול הצבע, האם יש יחס דילול מוגדר מראש מומלץ או פשוט לפי התחושה