דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • פוסטים אחרונים
  • תגיות
  • פופולרי
  • משתמשים
כיווץ
logo
  1. דף הבית
  2. על הפורום
  3. כמה מילים על הפורום המתפתח שלנו

כמה מילים על הפורום המתפתח שלנו

מתוזמן נעוץ נעול הועבר על הפורום
5 פוסטים 4 כותבים 164 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • A מנותק
    A מנותק
    admin
    מנהלים
    כתב נערך לאחרונה על ידי admin

שלום חברים!

ראשית, ברוכים הבאים ותודה לכל מי שהצטרף לפורום.

כפי שניתן לראות, הפורום צבר מעט תאוצה בשבוע-שבועיים האחרונים ונוספו עשרות משתמשים חדשים. זה ממש משמח אותי לראות את הקהילה גדלה וצומחת.

אני רוצה להזכיר שהצלחת הפורום היא ההצלחה של כל מי שרוצה שיהיה לו בית ומקום להתייעץ או להעניק מנסיונו בתחומי העשה זאת בעצמך. המקום הזה יוכל להתקיים ולהיות רלוונטי רק בזכות שיתוף ועזרה ההדדית של כולנו.

חכמת ההמונים

מה שהופך פורום ליעיל זו חכמת ההמונים. כשמישהו שואל שאלה, הוא לא מקבל רק תשובה אחת אלא מגוון דעות וניסיון מצטבר של אנשים שונים. הידע המשותף שלנו גדול פי כמה מהידע של כל אחד בנפרד.

לפעמים הפתרון הטוב ביותר מגיע דווקא משילוב של כמה רעיונות שונים ומסיעור מוחות משותף, וזה מה שאני שואף שיקרה כאן.

אז אל תהססו, לשאול, לענות, ולשתף. כל תרומה קטנה כגדולה בהחלט מועילה.

עקרונות הפורום

בהזדמנות זו, אני רוצה להזכיר כמה עקרונות חשובים לשיח בפורום, גם אם אני לא אוהב להעמיד חוקים:

• הפורום שואף להיות פורום מקצועי, שבנוי על תשובות מבוססות ניסיון ובלי פטפטת מיותרת.
    • אם אין לכם מה להוסיף מניסיונכם האישי או מידע מקצועי ואמין עדיף לא לענות או לענות בהסתייגות הנדרשת.
    • זה לא מקום לתשובות נחרצות מהבטן ובלי כיסוי, אלא לעצות מעשיות ופתרונות שנוסו בשטח או נכתבו מתוך נסיון כללי.
    • אתם רוצים להגיב? עצרו רגע ותחשבו, האם התגובה שלי נותנת ערך למשתמשים?

כולנו סומכים על העצות שניתנות כאן, ולפעמים מדובר בדברים שעלולים לגרום נזק אם ייעשו לא נכון, אז בואו נשמור על רמה גבוהה של שיתוף ידע אמיתי.

לסיום, אם יש למישהו רעיון או דרך להביא משתמשים חדשים, בפרט בעלי נסיון בתחומים כאלו ואחרים שיכולים לתרום משמעותית, או כל רעיון אחר שיכול להועיל לצמיחתו של הפורום, אשמח לשמוע וליישם במידת האפשר.

תודה על השתתפותכם!

זמין ב [email protected]

א יא תגובה 1 תגובה אחרונה
    7
    • ר מנותק
      ר מנותק
      רפאל 0
      כתב נערך לאחרונה על ידי

אם יורשה לי, אני רוצה להוסיף משהו.
      מטבע הדברים, לפעמים יש למישהו נסיון עם בעיה מסויימת, כלי מסויים, תחום מסויים וכדו'. אבל הוא לא מתמצא במרכיבי התחום, בשמותם המקצועיים, בחלקי המערכת וכו'. הוא פשוט יודע מה מחברים / מנתקים / מושכים / מבריגים / וכו', וזהו.
      אז עכשיו כשהוא בא לכתוב על כך, חשוב לכתוב בצורה שיבינו על מה מדובר. כמובן שהכי טוב לברר לפני את שמות הרכיבים לפני שכותבים, אבל גם אם לא, לנסות לתאר את מה שמדברים אליו בצורה שיבינו על מה מדובר.
      אתן דוגמא. מישהו שואל: כשאני מחבר את הטוסטר במטבח נופל לי הראשי. מה עושים?
      לאחר משא ומתן מתברר שזה לא הראשי, אלא הפחת.
      אז אם לפני כן הוא היה כותב "פחת", מה טוב ומה נעים. אבל גם משהו כמו "נופל לי הפיוז הגדול הזה, שיש לו כזה לחצן". אז נכון שזה לא פיוז, אבל בגלל שזה 'הגדול הזה', ו'יש לו כזה לחצן', אז מבינים למה הכוונה.
      בקיצור. נסו להתנסח בצורה מקצועית, והכי חשוב - בצורה מובנת.
      ובהצלחה עצומה לפורום הזה! כל הכבוד!

אל תזלזל בשום דבר. אלקטרון הוא כל כך קטן, חלקיק של אטום. אבל הוא יכול לעשות כל כך הרבה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
      6
      • A admin

שלום חברים!

ראשית, ברוכים הבאים ותודה לכל מי שהצטרף לפורום.

כפי שניתן לראות, הפורום צבר מעט תאוצה בשבוע-שבועיים האחרונים ונוספו עשרות משתמשים חדשים. זה ממש משמח אותי לראות את הקהילה גדלה וצומחת.

אני רוצה להזכיר שהצלחת הפורום היא ההצלחה של כל מי שרוצה שיהיה לו בית ומקום להתייעץ או להעניק מנסיונו בתחומי העשה זאת בעצמך. המקום הזה יוכל להתקיים ולהיות רלוונטי רק בזכות שיתוף ועזרה ההדדית של כולנו.

חכמת ההמונים

מה שהופך פורום ליעיל זו חכמת ההמונים. כשמישהו שואל שאלה, הוא לא מקבל רק תשובה אחת אלא מגוון דעות וניסיון מצטבר של אנשים שונים. הידע המשותף שלנו גדול פי כמה מהידע של כל אחד בנפרד.

לפעמים הפתרון הטוב ביותר מגיע דווקא משילוב של כמה רעיונות שונים ומסיעור מוחות משותף, וזה מה שאני שואף שיקרה כאן.

אז אל תהססו, לשאול, לענות, ולשתף. כל תרומה קטנה כגדולה בהחלט מועילה.

עקרונות הפורום

בהזדמנות זו, אני רוצה להזכיר כמה עקרונות חשובים לשיח בפורום, גם אם אני לא אוהב להעמיד חוקים:

• הפורום שואף להיות פורום מקצועי, שבנוי על תשובות מבוססות ניסיון ובלי פטפטת מיותרת.
        • אם אין לכם מה להוסיף מניסיונכם האישי או מידע מקצועי ואמין עדיף לא לענות או לענות בהסתייגות הנדרשת.
        • זה לא מקום לתשובות נחרצות מהבטן ובלי כיסוי, אלא לעצות מעשיות ופתרונות שנוסו בשטח או נכתבו מתוך נסיון כללי.
        • אתם רוצים להגיב? עצרו רגע ותחשבו, האם התגובה שלי נותנת ערך למשתמשים?

כולנו סומכים על העצות שניתנות כאן, ולפעמים מדובר בדברים שעלולים לגרום נזק אם ייעשו לא נכון, אז בואו נשמור על רמה גבוהה של שיתוף ידע אמיתי.

לסיום, אם יש למישהו רעיון או דרך להביא משתמשים חדשים, בפרט בעלי נסיון בתחומים כאלו ואחרים שיכולים לתרום משמעותית, או כל רעיון אחר שיכול להועיל לצמיחתו של הפורום, אשמח לשמוע וליישם במידת האפשר.

תודה על השתתפותכם!

א יא מחובר
        א יא מחובר
        א י
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@admin כתב בכמה מילים על הפורום המתפתח שלנו:

לסיום, אם יש למישהו רעיון או דרך להביא משתמשים חדשים, בפרט בעלי נסיון בתחומים כאלו ואחרים שיכולים לתרום משמעותית

בכל הזדמנות להפנות משתמשים מפורמים אחרים כמו תחומים, מתמחים, ופרוג.

תגובה 1 תגובה אחרונה
        2
        • ז מנותק
          ז מנותק
          זוג ידיים ימניות
          כתב נערך לאחרונה על ידי

טיפ נוסף ומאוד חשוב.........

בהמשך למה שאמר @רפאל-0 הכי טוב ופשוט (בין אם אתם יודעים ובין אם לא...)

תצלמו תצלמו ושוב פעם תצלמו....

דרך אגב לפעמים יש אנשים מהצד השני של המתרס (אני באופן אישי מכיר כמה...) שיודעים הכל אבל לא שמות מקצועיים של מה שהם יודעים ככה שיכול להיות שתשאלו שאלה בניסוח מקצועי מאד אבל האנשים שיכולים לעזור לכם לא מבינים למה התכוונתם...

וכמובן אינה דומה שמיעה לראיה... ואין לדיין אלא מה שעיניו רואות...

מטבעו של פורום כזה שהוא אמור להשתמש רבות בצד הויזואלי שלו...

ר תגובה 1 תגובה אחרונה
          2
          • ז זוג ידיים ימניות

טיפ נוסף ומאוד חשוב.........

בהמשך למה שאמר @רפאל-0 הכי טוב ופשוט (בין אם אתם יודעים ובין אם לא...)

תצלמו תצלמו ושוב פעם תצלמו....

דרך אגב לפעמים יש אנשים מהצד השני של המתרס (אני באופן אישי מכיר כמה...) שיודעים הכל אבל לא שמות מקצועיים של מה שהם יודעים ככה שיכול להיות שתשאלו שאלה בניסוח מקצועי מאד אבל האנשים שיכולים לעזור לכם לא מבינים למה התכוונתם...

וכמובן אינה דומה שמיעה לראיה... ואין לדיין אלא מה שעיניו רואות...

מטבעו של פורום כזה שהוא אמור להשתמש רבות בצד הויזואלי שלו...

ר מנותק
            ר מנותק
            רפאל 0
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@זוג-ידיים-ימניות כתב בכמה מילים על הפורום המתפתח שלנו:

כל מילה!
            ניסחת מעולה את מה שהיה בדעתי.אני יותר התמקדתי ב'אברך' שמדבר רשב"אית וריטב"אית שמנסה לדבר לאיש מקצוע.
            אבל הוא הדין לכל אחד הן ששואל והן שעונה. גם איש מקצוע מעונב, כדי שאנ"ש יבינו אותך אתה צריך לדבר ב'כויללית'. ובטח אם אתה בעצמך אנ"ש ושואל אנ"ש אחר, תדבר בשפה שלו.
            בקיצור, הכלל הוא שתמיד כדאי להסביר קצת עם סימנים ורקע, גם אם זה לא המילה הנכונה מבחינה מקצועית (כמו בדוג' בפוסט הקודם שלי).
            וכמובן כפי שהוספת - תמונה אחת יכולה לחסוך אלף מילים.

אל תזלזל בשום דבר. אלקטרון הוא כל כך קטן, חלקיק של אטום. אבל הוא יכול לעשות כל כך הרבה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • A admin הצמיד את נושא זה
            תגובה
            • תגובה כנושא
            התחברו כדי לפרסם תגובה
            • מהישן לחדש
            • מהחדש לישן
            • הכי הרבה הצבעות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.