חיתוך זכוכית
-
השוואה בין חיתוך במתכת לזכוכית מג׳מיני
חיתוך זכוכית באמצעות דיסק (משחזת זווית) הוא תהליך שונה משמעותית מחיתוך מתכת, והוא דורש רמת מיומנות, עדינות וזהירות גבוהה אף יותר. בעוד שמתכת היא חומר אלסטי יחסית שסופג ויברציות, זכוכית היא חומר פריך מאוד שנוטה להישבר או להתנפץ מכל טעות קטנה.להלן ההבדלים המרכזיים והדגשים הנדרשים:1. סוג הלהב (הדיסק)בניגוד למתכת, שבה משתמשים בדיסקים מתכלים מסיבים, לחיתוך זכוכית חובה להשתמש בדיסק יהלום ייעודי בעל שפה רציפה (לא משוננת).דיסק רגיל למתכת פשוט ינפץ את הזכוכית או יישרף בגלל החיכוך.2. ניהול חום וקירורזהו ההבדל הקריטי ביותר:במתכת: החום נפלט דרך הגיצים והחומר עצמו מתמודד איתו.בזכוכית: הצטברות חום נקודתית גורמת למאמץ תרמי שמוביל לסדקים מיידיים. לכן, חיתוך זכוכית בדיסק דורש לרוב קירור במים (חיתוך רטוב) כדי למנוע את התחממות הלהב והחומר.3. מיומנות ויד יציבהחיתוך זכוכית דורש "רגש" שונה לגמרי:לחץ: אסור להפעיל לחץ על הדיסק; יש לתת למשקל המכשיר ולדיסק היהלום לעשות את העבודה.ויברציות: כל רעידה קלה ביד עלולה לגרום לשבר משונן. יש לעבוד במהירות סיבוב מבוקרת (אם המכשיר מאפשר זאת) וביציבות מקסימלית.4. דגשי בטיחות (מעבר לסטנדרט)מעבר לזהירות הנדרשת במתכת, בזכוכית יש סכנות ייחודיות:רסיסים שקופים: שבבי הזכוכית עפים במהירות גבוהה והם כמעט בלתי נראים. חובה להשתמש במשקפי מגן אטומים.אבק זכוכית: חיתוך יבש של זכוכית יוצר אבק דק מאוד ומסוכן לנשימה. חובה להשתמש במסכת נשימה (נשמית) בתקן גבוה.השוואה מהירהמאפייןחיתוך מתכתחיתוך זכוכית בדיסקרגישות לשבריםנמוכה (החומר מתעקם/מתחמם)גבוהה מאוד (סכנת התנפצות)דיוק נדרשבינוניגבוה מאודקירורבדרך כלל לא נדרשקריטי (מים)סוג דיסקדיסק השחזה/חיתוך רגילדיסק יהלום רציףלסיכום: אם אין לך ניסיון קודם, מומלץ מאוד להתאמן על שאריות זכוכית לפני עבודה על חומר יקר. במידת האפשר, תמיד עדיף להשתמש בשיטות חיתוך מסורתיות (יהלום ידני ושבירה) שהן בטוחות ומדויקות יותר ללוחות שטוחים. -
תסתכל כאן
,https://www.youtube.com/watch?v=7od0uOQyncc -
@בומבה
הסכין לחיתוך זכוכית שקנית, לא חתך לי גם זכוכית 4 מ"מ...
ובאמזון התגובות על המוצר מאד גרועות.
אולי יש לזה שמן מיוחד או משהו כזה שאז הוא יוכל לחתוך משהו,
עכ"פ כפי הידוע לי, לזגגים יש יהלום אמיתי, ולא חיקוי.
אני ממליץ, שתלך לזגג, זה לוקח לו שנייה אחת לחתוך, ולא אמור לעלות הרבה.
השאלה היא האם הם מתאימים לכזה עובי...