דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • פוסטים אחרונים
  • תגיות
  • פופולרי
  • משתמשים
כיווץ
logo
  1. דף הבית
  2. על הפורום
  3. תגובות שלפעמים... מאכזבות
התוכן בפורום נכתב ע"י המשתמשים ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי.
כל פעולה שתבוצע על סמך הנכתב כאן היא באחריות המשתמש בלבד ויש להפעיל תמיד שיקול דעת.
⚠️ שימו לב! על פי חוק - בעבודות חשמל וגז חובה להיעזר בבעל מקצוע מוסמך.

תגובות שלפעמים... מאכזבות

מתוזמן נעוץ נעול הועבר על הפורום
10 פוסטים 6 כותבים 122 צפיות 6 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • אלע'ס גוטא מחובר
    אלע'ס גוטא מחובר
    אלע'ס גוט
    כתב נערך לאחרונה על ידי

רציתי לעורר כאן את הנושא שלפעמים משתמשים מחזירים תשובה שדי מאכזבת כגון משהו ישאל איך מתקנים מגהץ ומישהו יענה לו תשובה כגון תשלח לטכנאי שזה תשובה שכל בן אדם יודע וכנראה הסיבה שפלוני שאל את זה זה כדי לשמו תשובה אחרת ולא את התשובה (הדבילית) הזו
    דוגמה שנייה שאדם ישאל איך מתקנים מגהץ ויהיה דין ודברים ובסוף משהו יכתוב זה נראה שאין דרך אז אני רוצה לגלות לאותו אחד שאין כמעט סיכוי כזה שאין דרך יכול להיות שאף אחד מחברי הפורום לא יודע אבל כדאי להמתין אולי יבוא אחרי תקופה של אפי' כמה שנים מישהו שכן ידע תשובה וגם אם למי ששאל את השאלה זה כבר לא יעזור אולי יבוא משהו אחרי תקופה שבמקום לתזכר את הנושא הוא פשוט ייראה שהכל כבר מוכן

ולדעתי הכי מעצבן בדוגמה השנייה שמישהו כתב שאלה ואחרי כמה חודשים משהו מחליט לענות תשובה כגון כנראה שאין מה לעשות אז לאותו אחד אני מוסר מראש תודה ששלחת לכל חברי הפורום שיש הודעה שלא נקראה ובסוף מגלים שזה ההודעה

צבי דב אלעס גוט

Z תגובה 1 תגובה אחרונה
    4
    • A מנותק
      A מנותק
      admin
      מנהלים
      כתב נערך לאחרונה על ידי admin

העלית נושא חשוב, מצד אחד זה אכן מעצבן/מתסכל/מאכזב כשמחפשים פתרון טכני לקבל תשובה מובנת מאליה כמו "תקרא לטכנאי". זה אכן יכול להרגיש מיותר הרבה פעמים. והמסר בדברים שלך נכון ומצוין.

אבל חשוב גם ל א להכליל כי לכל מטבע יש שני צדדים. לפעמים "תקרא לטכנאי" זו התשובה האחראית ביותר, למשל בתיקוני חשמל או מכשירים מורכבים אם מישהו רואה שהשואל עלול לסכן חלילה את עצמו או להרוס את המכשיר סופית והוא כותב את זה כדי להזהיר זה מעולה. לפעמים גם להגיד מנסיון "אין מה לעשות" זה חסד כי זה חוסך לשואל זמן יקר של ניסיונות סרק על מכשיר שבאמת גמור.

האיזון לדעתי הוא שכמובן במידה ויש פתרון טכני שניתן להנגיש בפורום הרי זה משובח. אבל אם העונה עונה מנסיון אישי וחושב שהפתרון היחיד גם לאדם DIY ממוצע הוא לפנות לטכנאי שמתמחה בתחום הספציפי או שהמכשיר לא בר תיקון, כדאי להסביר ולנמק ולא רק לענות תשובה קצרה. במקום לכתוב "זרוק לפח" אפשר לכתוב "מניסיון שלי התיקון של החלק הזה עולה יותר ממכשיר חדש" וכן הלאה. ככה התשובה הופכת מ"דבילית" למחכימה.

זמין ב [email protected]

תגובה 1 תגובה אחרונה
      5
      • אלע'ס גוטא אלע'ס גוט

רציתי לעורר כאן את הנושא שלפעמים משתמשים מחזירים תשובה שדי מאכזבת כגון משהו ישאל איך מתקנים מגהץ ומישהו יענה לו תשובה כגון תשלח לטכנאי שזה תשובה שכל בן אדם יודע וכנראה הסיבה שפלוני שאל את זה זה כדי לשמו תשובה אחרת ולא את התשובה (הדבילית) הזו
        דוגמה שנייה שאדם ישאל איך מתקנים מגהץ ויהיה דין ודברים ובסוף משהו יכתוב זה נראה שאין דרך אז אני רוצה לגלות לאותו אחד שאין כמעט סיכוי כזה שאין דרך יכול להיות שאף אחד מחברי הפורום לא יודע אבל כדאי להמתין אולי יבוא אחרי תקופה של אפי' כמה שנים מישהו שכן ידע תשובה וגם אם למי ששאל את השאלה זה כבר לא יעזור אולי יבוא משהו אחרי תקופה שבמקום לתזכר את הנושא הוא פשוט ייראה שהכל כבר מוכן

ולדעתי הכי מעצבן בדוגמה השנייה שמישהו כתב שאלה ואחרי כמה חודשים משהו מחליט לענות תשובה כגון כנראה שאין מה לעשות אז לאותו אחד אני מוסר מראש תודה ששלחת לכל חברי הפורום שיש הודעה שלא נקראה ובסוף מגלים שזה ההודעה

Z מנותק
        Z מנותק
        zvinisim
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@אלע-ס-גוט אגיד לך משהו

99.9% מהשאלות שנשאלות אני יכול לתת תשובה שמתאימה לבעיה.
        ולמה אני לא עושה זאת?
        מהסיבה הפשוטה - אני חושב באחריות.
        ישנם הרבה דברים ובעיות שאני לא חושב שאדם הפשוט צריך לגעת ולטפל בהם. כגון: נגיעה במערכות חשמל (קצרים, תיקון במזגן בעייתי, גז וכל דבר שיכול לסכן חיים או שהוא בניגוד חוק ולתקנות.) ולכן צריך לפנות לבעל מקצוע מתאים לבעיה

לא כל דבר המשתמש צריך לטפל ולגעת. עליך להבין שקיים תקנות וחוקים שגם אתה כמשתמש הפשוט חייב להיצמד אליהם.
        בנוסף, כאשר מגיע בכל מקצוע ואתה משלם לו ומקבל חשבונית/קבלה (ולא בכל צבע אחר) אה מגן על עצמך ועל משפחתך - קרי= ברגע שקורא משהו אתו בעל מקצוע אחראי על העבודה שלו כולל אחריות מקצועית.

כאשר אתה מחליט בדברים ממסוימים לתקן לבד האחריות היא אישית עליך בלבד.

אני לא אומר שישנם דברים שלא ניתן לעשות לבד אך ישנם הרבה דברים שהרגולציה שלא מאפשרת לך לטפל לבד אלא רק ע"י בעל מקצוע שהוסמך לכך.- וכל מה שקשור בטיפול של רגולציה כלשהיא לא תראה ממני תשובה של עזרה למשתמש כלשהו.
        דוגמא שניתן לתת היא שאתה קונה כיריים גז וצריך לחבר אותם לבז הגז - הדבר אסור מבחינה חוקית שמה יהיה דלפת גז ואיך לבדוק את הכיריים שהם תקינות. וכו' לחשמל, מיזוג וכו'.....

בקיצור- כל דבר שקשור לרגולציה ולחוקים תן לבעל מקצוע שיש לו את הכישורים והרישיונות המתאימים לטפל בבעיה שלך ותחסוך לך הרבה כאב ראש.

פרט לזה שלא כלדבר ניתן לתת פתרון מרחוק אא"כ בעל מקצוע רואה את התופעה של התקלה.

אני מדבר איתך מניסיון של שנים.
        אני יכול להגיד לך גם שאני יודע לטפל בדברים בעצמי ישנם מערכות שאני מזמין בעל מקצוע ומשלם לטיפול/תיקון.

A תגובה 1 תגובה אחרונה
        1
        • Z zvinisim

@אלע-ס-גוט אגיד לך משהו

99.9% מהשאלות שנשאלות אני יכול לתת תשובה שמתאימה לבעיה.
          ולמה אני לא עושה זאת?
          מהסיבה הפשוטה - אני חושב באחריות.
          ישנם הרבה דברים ובעיות שאני לא חושב שאדם הפשוט צריך לגעת ולטפל בהם. כגון: נגיעה במערכות חשמל (קצרים, תיקון במזגן בעייתי, גז וכל דבר שיכול לסכן חיים או שהוא בניגוד חוק ולתקנות.) ולכן צריך לפנות לבעל מקצוע מתאים לבעיה

לא כל דבר המשתמש צריך לטפל ולגעת. עליך להבין שקיים תקנות וחוקים שגם אתה כמשתמש הפשוט חייב להיצמד אליהם.
          בנוסף, כאשר מגיע בכל מקצוע ואתה משלם לו ומקבל חשבונית/קבלה (ולא בכל צבע אחר) אה מגן על עצמך ועל משפחתך - קרי= ברגע שקורא משהו אתו בעל מקצוע אחראי על העבודה שלו כולל אחריות מקצועית.

כאשר אתה מחליט בדברים ממסוימים לתקן לבד האחריות היא אישית עליך בלבד.

אני לא אומר שישנם דברים שלא ניתן לעשות לבד אך ישנם הרבה דברים שהרגולציה שלא מאפשרת לך לטפל לבד אלא רק ע"י בעל מקצוע שהוסמך לכך.- וכל מה שקשור בטיפול של רגולציה כלשהיא לא תראה ממני תשובה של עזרה למשתמש כלשהו.
          דוגמא שניתן לתת היא שאתה קונה כיריים גז וצריך לחבר אותם לבז הגז - הדבר אסור מבחינה חוקית שמה יהיה דלפת גז ואיך לבדוק את הכיריים שהם תקינות. וכו' לחשמל, מיזוג וכו'.....

בקיצור- כל דבר שקשור לרגולציה ולחוקים תן לבעל מקצוע שיש לו את הכישורים והרישיונות המתאימים לטפל בבעיה שלך ותחסוך לך הרבה כאב ראש.

פרט לזה שלא כלדבר ניתן לתת פתרון מרחוק אא"כ בעל מקצוע רואה את התופעה של התקלה.

אני מדבר איתך מניסיון של שנים.
          אני יכול להגיד לך גם שאני יודע לטפל בדברים בעצמי ישנם מערכות שאני מזמין בעל מקצוע ומשלם לטיפול/תיקון.

A מנותק
          A מנותק
          admin
          מנהלים
          כתב נערך לאחרונה על ידי admin

@zvinisim
          קודם כל, תודה על התגובה המפורטת.
          ברשותך אחלוק עליך חלקית, אני חושב שצריך למצוא את דרך האמצע.
          בסופו של דבר, הפורום הזה נועד לאנשים שרוצים להבין ללמוד ולחסוך ובסוף כולנו יודעים שהרגולציה והחוק היבש הם לפעמים מאוד נוקשים ולא תמיד משקפים את רמת המורכבות האמיתית של כל תקלה קטנה.
          יש הרבה "שטח אפור" בין תיקון מסוכן לבין פעולה פשוטה שאדם עם ידיים טובות יכול לבצע בבטחה גם אם טכנית החוק דורש עבורה הסמכה מקצועית, ולא כל פעולה בהכרח דורשת נסיון מקיף גם בדברים אלו. אם בכל דבר קטן כמו למשל החלפת גוף תאורה הייתי פונה לחשמלאי מוסמך זה היה מצטבר לאלפי שקלים שלטעמי בכל אופן מיותרים לגמרי.
          לכן בנושאים כגון אלו אם לא מדובר בפעולה מורכבת מאוד או צורך בנסיון מעשי רב שנים, נראה לי שהאיזון הוא להוסיף "תמרור אזהרה" מתאים (למשל: "⚠ פעולה זו דורשת הבנה בחשמל ועל פי החוק יש צורך ברשיון חשמלאי לצורך ביצוע פעולה זו, אם אתה לא בטוח, אל תיגע") וכן להוסיף הסבר קונקרטי ממה צריך להיזהר/לחשוש/לשים לב והוראות בטיחות רלוונטיות. ככה אנחנו גם משתפיםאת הידע וגם שומרים על האחריות שהזכרת (שזה בהחלט חשוב מאוד!!!) ונותנים למשתמש השואל בחירה כיצד לפעול.
          בסוף כל משתמש כאן הוא אדם מבוגר שאחראי למעשיו, והפורום נועד בשביל לשתף את המידע הטוב ביותר יחד עם שיקול הדעת והזהירות הנדרשת.

זמין ב [email protected]

א יא תגובה 1 תגובה אחרונה
          2
          • A admin

@zvinisim
            קודם כל, תודה על התגובה המפורטת.
            ברשותך אחלוק עליך חלקית, אני חושב שצריך למצוא את דרך האמצע.
            בסופו של דבר, הפורום הזה נועד לאנשים שרוצים להבין ללמוד ולחסוך ובסוף כולנו יודעים שהרגולציה והחוק היבש הם לפעמים מאוד נוקשים ולא תמיד משקפים את רמת המורכבות האמיתית של כל תקלה קטנה.
            יש הרבה "שטח אפור" בין תיקון מסוכן לבין פעולה פשוטה שאדם עם ידיים טובות יכול לבצע בבטחה גם אם טכנית החוק דורש עבורה הסמכה מקצועית, ולא כל פעולה בהכרח דורשת נסיון מקיף גם בדברים אלו. אם בכל דבר קטן כמו למשל החלפת גוף תאורה הייתי פונה לחשמלאי מוסמך זה היה מצטבר לאלפי שקלים שלטעמי בכל אופן מיותרים לגמרי.
            לכן בנושאים כגון אלו אם לא מדובר בפעולה מורכבת מאוד או צורך בנסיון מעשי רב שנים, נראה לי שהאיזון הוא להוסיף "תמרור אזהרה" מתאים (למשל: "⚠ פעולה זו דורשת הבנה בחשמל ועל פי החוק יש צורך ברשיון חשמלאי לצורך ביצוע פעולה זו, אם אתה לא בטוח, אל תיגע") וכן להוסיף הסבר קונקרטי ממה צריך להיזהר/לחשוש/לשים לב והוראות בטיחות רלוונטיות. ככה אנחנו גם משתפיםאת הידע וגם שומרים על האחריות שהזכרת (שזה בהחלט חשוב מאוד!!!) ונותנים למשתמש השואל בחירה כיצד לפעול.
            בסוף כל משתמש כאן הוא אדם מבוגר שאחראי למעשיו, והפורום נועד בשביל לשתף את המידע הטוב ביותר יחד עם שיקול הדעת והזהירות הנדרשת.

א יא מנותק
            א יא מנותק
            א י
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@admin יתרה מכך
            כך או כך השואל יתעסק בנושא עליו הוא שאל!
            עדיף שיעשה את זה נכון ומודרך ולא יגיע לסכנת נפשות

@zvinisim ממש לא הבנתי את כוונתך
            אתה חושב שאני לא אגע בחשמל אם לא תענה?!
            וגם אם אתה חושב שנושא מסויים זה ממש סכנה אז למה שלא תעורר על זה עם הסבר מה הסכנה

גם ההכללה ש-99.9% מהשאלות כאן הם סכנה מאוד מוגזמת
            כמעט נשמע שאתה ממליץ לסגור את הפורום

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • ר מנותק
              ר מנותק
              רפאל 0
              כתב נערך לאחרונה על ידי

נראה לי הדיון הזה יהיה חסר מסקנה.
              אבל אכתוב תובנה מסויימת בהסבר מהו "פיתרון תקלה", ולמה אנו מצפים בפיתרון תקלה.
              אם יש לי איזה תקלה (חלילה), משמעותו שעד עכשיו אותו עניין פעל כראוי, ועכשיו פתאום הוא אינו פועל כתיקונו.
              וכדי לסדר את התקלה, ייתכנו (באופן כללי) שתי אופציות.
              אופצייה ראשונה - אטפל בתקלה מהשורש - אבין כיצד פועלת המערכת, מהם הגורמים המשפיעים על המערכת וכיצד, ומה התרחש כעת, והשפיע על המוצר להיות עם התקלה הזו.
              ויתרה מזו, מה חשוב להקפיד בעת התיקון כדי שלא יקרה שוב, מה עלול להתרחש בעקבות התיקון - במיידי ולאורך זמן.
              אופצייה שנייה - טיפול נקודתי. זה לא מסתובב? תחבר את כך וכך, תעקוף את הרכיב פלוני, והנה - מסתובב.
              נוזל? קח בקבוק חתוך, תכניס בזווית X, תדביק, תעקם כלפי מעלה, והנה - הופה! הכל טוב.
              (אין שום משמעות לתקלות ולפיתרונות שכתבתי, הם היו לצורך הסבר העיקרון).
              (כמובן, באפצייה זו יש כאלו טובים יותר וכאלו פחות, אבל נניח שכולם פתרונות מעולים).

עכשיו לפורום המיוחד שלנו. איזה סוג פתרונות אמורים להימצא בו?
              אז קודם כל בא נתייחס למטרת הפורום: להבנתי, מטרת הפורום הוא לעזור לאנשים 'להסתדר' עם החומרים הנפוצים ועם הכלים המוכרים, באופן עצמאי. ולכן, לרוב סוגי הפתרונות יהיו דומים יותר לאופצייה השנייה.
              אז אולי נגדיר שהפורום נועד לאנשים סטנדרטיים שיש להם ידיים טובות, ומסוגלים ל"עשה זאת בעצמך".
              ולכן, כאשר מישהו מעלה בעייה, לפעמים אכן מדובר בכזה שאנשים סטנדרטיים יכולים לתת מענה לתקלה המבוקשת לפי הניסיון שלהם, לפי היצירתיות שלהם ולפי ההיכרות שלהם עם כלי וחומרי עבודה.
              אבל יש תקלות שהפיתרון שלהם הוא רמה מעל אנשים סטנדרטיים (וגו'). ובלית ברירה התשובה שסביר להניח שתתקבל היא - 'אדוני, כאיש סטנדרטי ש-וגו' אין לי יכולת לתת מענה לתקלה שלך, ותשלח לטכנאי'.
              לרוב, אלו יהיו תקלות, שמלבד שהן עלולות להיות מסוכנות, הן גם מצריכות כלים מיוחדים/ידע מיוחד או אפילו אבחנה מיוחדת איפה הבעיה בכלל, שאין בד"כ לאנשים סטנדרטיים וגו'.

אכן, השאיפה היא שבעל מקצוע רלוונטי יעלה לפוסט ויואיל לתת מענה איכותי וראוי. אבל שוב, מבחינת השיתוף בין כלל החברים היקרים כאן בפורום, שכאמור הם בעלי כשרון ועם ידיים טובות - אך לא בעלי מקצוע, לפעמים התשובה אכן תהיה - זה נועד לרמה אחת מעל הסטנדרט כאן.

וכאיש מקצוע אני יכול לומר, יש תקלות שאני לא עונה עליהם.
              לא כי אני לא רוצה, אלא כי זה לא יהיה יעיל על גבי הפורום להתחיל לאתר תקלה תוך שלילת אפשרויות אחרות, כל זאת על פני עשרות פוסטים, ואז ליווי הפיתרון ודאגה שאינו עושה טעויות בדרך, עוד כמה עשרות פוסטים, ואז גילוי שהוא שגה באחד השלבים ונסיון לבחון שאנחנו מדברים על אותם רכיבים ושלבים, עוד כמה "פוסט זה נמחק", וכו' וכו', וד"ל.

אל תזלזל בשום דבר. אלקטרון הוא כל כך קטן, חלקיק של אטום. אבל הוא יכול לעשות כל כך הרבה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
              2
              • שלוש ידייםש מנותק
                שלוש ידייםש מנותק
                שלוש ידיים
                כתב נערך לאחרונה על ידי

גם אני מצטרף לדעות של @admin ו@רפאל-0
                ובעיקר, גם אם באמת הבן אדם לא יכול/ מתאים /ראוי שיעשה את התיקון בעצמו- לפחות שידע מה נכון כן לעשות וכאשר הטכנאי יטפל בבעיה- שהוא אכן יעשה את זה כמו שצריך.

ודוגמה שהייתה לי ביום שישי האחרון:
                התארגנתי לקבל שבת מוקדם כולל איזה שעת שינה טובה,
                לקראת סוף ההכנות, מתקשר אלי חבר דחוף דחוף, נשרף לי הארון חשמל, יש עשן ניצוצות ואין חשמל בבית,
                נס שהתארגנתי מוקדם..
                רצתי לבית שלו, הקו הראשי של השלילי נשרף, וכל הפס של השלילי היה לקראת סוף הדרך כולל כל החוטים המתחברים אליו,
                מיד החלפתי קו ראשי, וראיתי שעדיין החיבורים כולם מוצאים ניצצות- ואי אפשר לפתוח את הברגים.
                אמרתי לו שבכל מקרה התיקון שלי הוא זמני מאוד- מקסימום עד יום שני הקרוב, וכדאי שיביא חשמלאי להחלפת ארון חדש- אם יש מישהו שיעשה את זה ביום שישי.
                החשמלאי אמר שהוא לא יספיק לעשות ארון חדש, אך הוא יחליף את כל הגשר של השלילי ואת כל המאמתי"ם (מאזי"ם) ושבוע הבא הוא יעשה ארון חדש.
                אמרתי לבעל הבית שזה סתם עוקץ- כי אין עניין להחליף בדחיפות את כל המאמתי"ם אם הוא לא עושה עכשיו ארון חדש.
                ובסוף רק החלפתי לו את הגשר של השלילי.
                בכזה מקרה כאשר הבן אדם שואל בפורום- ברור שהוא לא הולך לעשות את זה לבד, אך שידע שהחשמלאי עוקץ אותו והוא לא צריך לשלם כ"כ הרבה בגלל הלחץ של יום שישי

מנגו כשר טוב לעבודת השם

תגובה 1 תגובה אחרונה
                3
                • Z מנותק
                  Z מנותק
                  zvinisim
                  כתב נערך לאחרונה על ידי zvinisim

אני מבין את ההלהמות על דברי.

אסביר את כוונתי ואחדד שוב.

1. אין לי בעיה עם הפורום וזה מבורך.
                    לא אמרתי לסגור את הפורום אך צריך להבין גם את סביב ההודעות.
                  2. אני לא מגביל אף אחד. וכל אחד יכול לענות ע"פ דעתו האישית.

גילוי נאות - יש לי פורום מנהלי אחזקה אך הוא לא פעיל כרגע (לפני שלבי הרצה)

להסבר במלא:
                  הערכתי ל @admin על הרמת הפורום ואין חולק שהפורום עוזר להרבה אנשים.
                  וכן , אין לי בעיה עם השאלות שנשאלות בפורום ואני מבקר כל יום בפורום ומתעדכן.

היכן הבעיה שאני רואה (עכשיו אני כותב כבעל מקצוע ומנהל אחזקה עם 5 אתרים שאני מטפל בהם מבחינת רגלוטרית)
                  כל שאלה שנשאלת זכותה להישאל. אך אם שואל השאלה הוא אדם הפשוט (ללא קשר להבנתו או רמת מקצועיות שלו) ואין לו את הרישיון המתאים לעסוק באותו מקצוע הוא פשוט מסכן את עצמו ואת מי שיעץ לו את אותה עצה.
                  לדוגמא: אני לא מדבר על פורום חשמלאים שחשמלאי עוזר לחשמלאי לפתור תקלה וכולם בעלי רישיון חשמל.
                  אני מדבר עם אדם מהשורה ומתייעץ עם החבר שלו "שלמד חשמל תוך כדי ומתחיל לתת עצות לאנשים" או גם אפילו עם חשמלאי שאומר לו מה לעשות בלוח בחשמל.
                  כל זה הדרך במ"א, גז וכל מקצוע הדורש רישיון.
                  אני לא מדבר על בניית קיר גבס או הדבקת אריחים וכדומה שזה באמת כל אחד יכול לקחת עצות מאחרים אלא על נושאים שדורשים רישיון או הסמכה להתעסק בהם.

ולכן, שאלות שנשאלות בפורום וזה לא שיח בין 2 בעלי מקצוע עם אותו רישיון יוצר בעיה.

אני מכיר מספיק אנשים שאמרו לי זה לא יקרה ולאחר שנגעו התחילו הבעיות.

לכן, לשיטתי חשמלאי או כל בעל מקצוע ברישיון שאומר לו מה לעשות ונותן לאותו אחד עצות מה לעשות בשביל כביכול לחסוך כמה שקלים של בעל מקצוע זה חוסר אחריות.
                  הבהרה - אין לי בעיה שבעל מקצוע ייתן הסבר למה התופעה קרתה ואיך ניתן למנוע אותה בעתיד.

מספיק שמשתמש אחד ייקח עצה של נגיעה בחשמל ויקרה לו משהו ויתחיל להגיד שקיבל את העצה בפורום ותבינו לבד את ההשלכות.

שלוש ידייםש תגובה 1 תגובה אחרונה
                  4
                  • Z zvinisim

אני מבין את ההלהמות על דברי.

אסביר את כוונתי ואחדד שוב.

1. אין לי בעיה עם הפורום וזה מבורך.
                      לא אמרתי לסגור את הפורום אך צריך להבין גם את סביב ההודעות.
                    2. אני לא מגביל אף אחד. וכל אחד יכול לענות ע"פ דעתו האישית.

גילוי נאות - יש לי פורום מנהלי אחזקה אך הוא לא פעיל כרגע (לפני שלבי הרצה)

להסבר במלא:
                    הערכתי ל @admin על הרמת הפורום ואין חולק שהפורום עוזר להרבה אנשים.
                    וכן , אין לי בעיה עם השאלות שנשאלות בפורום ואני מבקר כל יום בפורום ומתעדכן.

היכן הבעיה שאני רואה (עכשיו אני כותב כבעל מקצוע ומנהל אחזקה עם 5 אתרים שאני מטפל בהם מבחינת רגלוטרית)
                    כל שאלה שנשאלת זכותה להישאל. אך אם שואל השאלה הוא אדם הפשוט (ללא קשר להבנתו או רמת מקצועיות שלו) ואין לו את הרישיון המתאים לעסוק באותו מקצוע הוא פשוט מסכן את עצמו ואת מי שיעץ לו את אותה עצה.
                    לדוגמא: אני לא מדבר על פורום חשמלאים שחשמלאי עוזר לחשמלאי לפתור תקלה וכולם בעלי רישיון חשמל.
                    אני מדבר עם אדם מהשורה ומתייעץ עם החבר שלו "שלמד חשמל תוך כדי ומתחיל לתת עצות לאנשים" או גם אפילו עם חשמלאי שאומר לו מה לעשות בלוח בחשמל.
                    כל זה הדרך במ"א, גז וכל מקצוע הדורש רישיון.
                    אני לא מדבר על בניית קיר גבס או הדבקת אריחים וכדומה שזה באמת כל אחד יכול לקחת עצות מאחרים אלא על נושאים שדורשים רישיון או הסמכה להתעסק בהם.

ולכן, שאלות שנשאלות בפורום וזה לא שיח בין 2 בעלי מקצוע עם אותו רישיון יוצר בעיה.

אני מכיר מספיק אנשים שאמרו לי זה לא יקרה ולאחר שנגעו התחילו הבעיות.

לכן, לשיטתי חשמלאי או כל בעל מקצוע ברישיון שאומר לו מה לעשות ונותן לאותו אחד עצות מה לעשות בשביל כביכול לחסוך כמה שקלים של בעל מקצוע זה חוסר אחריות.
                    הבהרה - אין לי בעיה שבעל מקצוע ייתן הסבר למה התופעה קרתה ואיך ניתן למנוע אותה בעתיד.

מספיק שמשתמש אחד ייקח עצה של נגיעה בחשמל ויקרה לו משהו ויתחיל להגיד שקיבל את העצה בפורום ותבינו לבד את ההשלכות.

שלוש ידייםש מנותק
                    שלוש ידייםש מנותק
                    שלוש ידיים
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@zvinisim
                    יש צדק בדבריך, ואכן @רפאל-0 לדוגמה שהוא מקצועי מאוד עם תעודה וכו'
                    והוא מאוד עוזר בפורום- ותמיד הוא מדגיש את האיסור לגעת בחשמל לבד.
                    ואפילו @admin שידיו רב לו בהרבה מאוד תחומים ובחלקם (לפחות) אין לו הכשרה מקצועית- הוא מדגיש זאת- שדבריו נאמרים רק מניסיון וכדו'' ולא מידע מקצועי.

בשורה תחתונה הנושא הזה נטחן עד לאבק בעבר בפורום מתמחים טופ לגבי פורום רכבים האם ומכה תהיה תועליותו אחרי שרוב האנשים אינם הולכים לשפץ מנוע או להחליף גיר לבד
                    והיום תראה איך הפורום מצליח ועוזר לאנשים בהמון המון תחומים סביב לרכב, וגם ובעיקר לדעת לזהות את הבעיה, להיכן לפנות לטפל, ולדעת שקיבלת את הטיפול הנכון ולא נפלת על מוסכניק גנב/ שודד

מנגו כשר טוב לעבודת השם

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    2
                    • אלע'ס גוטא מחובר
                      אלע'ס גוטא מחובר
                      אלע'ס גוט
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

וואי וואי אני לא יודע כבר את מי לתזכר פה אני לא התכוונתי לעשות כאן כזה מאומה אני מתחיל לחשוש שהדוגמה שהבאתי (מגהץ) מוגזמת אבל נניח דוגמה אחרת של מישהו שרוצה להחליף תאורה משתלשלת כמובן צריך להוריד את השלטר ואז רק להתחיל להתעסק אבל הוא רצה לקצר או להאריך את החוט דרך הקליפס שיש שם והוא שואל איך הוא מקצר/מאריך את החוט ומישהו עונה לו תשאל חשמלאי אזי הדוגמאות שהבאתי יכולות להיות רלוונטיות

סתם כך מה שכתבתי בהתחלה לא התכוונתי לכתוב את זה לכל המשתמשים אבל בגלל כל הבלגן פה אז... לדעתי פשוט אצל המשתמשים החדשים שלעוטים לענות זה יותר מצוי כזה תשובה והסיבה שלא כתבתי את זה כי אני לא רוצה למנוע אף אחד מלכתוב פה וגם בהודעות הראשונות שלי ראיתי כל מיני בעיות לשוניות וזה דבר שלרוב בסוף משתפרים בו וגם אצל כמה כאן ראיתי את הדברים האלה

וסתם כך באמת שנכנסתי עכשיו לפורום אז ראיתי את האזהרה ש @admin עשה ובאמת זה נראה הדבר הנכון והחשוב לעשות

צבי דב אלעס גוט

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      1
                      תגובה
                      • תגובה כנושא
                      התחברו כדי לפרסם תגובה
                      • מהישן לחדש
                      • מהחדש לישן
                      • הכי הרבה הצבעות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.